24 kesäkuuta 2014

DIY: AktivointivinkitMeidän ostetut aktivointilelumme. Extreme Kong, Classic Kong, puuhapallo koko M ja pieni putkiluu. Ajatella, että kaikesta olen viitsinyt maksaa ja Kongitkin ovat vieläpä melko kalliita, saatika puuhapallo tai sitten älypelit (joita en ole vielä hankkinut). Putkiluitahan saa siis ilmaiseksi, isoja ja pieniä, meillä on kolme jättisuurta, yksi keskikokoinen ja tuo pieni, isommat ovat ulkona, joten eivät tulleet kuvaan. Mitä niillä sitten tehdään, niin jäädytän sinne sisään mm. lihaa, maksaa purkkiruokaa ym ym. Koira saa sitten järsiä ja nuolla sen pois, se on aktivointia ja melko halpaa sellaista.

Niinpä, halpaa aktivointia ja aivopähkinää. Se on tämän postauksen aihe ja yhden kuvallisen ohjeen sain teille tehtyäkin. Yritän antaa vinkkejä paljon ja käsitellä aihetta laajasti. Karsin löytämiäni aktivointijuttuja sen verran, että kaikkia aktivointiaskarteluja en uskaltaisi antaa omalle koiralle tukehtumisvaaran tmv. vuoksi. 

OHJE: Helppo namikätköTarvitset
Vessapaperi hylsyjä
Nappuloita

1. Taittele rullan toinen pää umpeen.
2. Kun pohja on ummessa, lisää makupaloja.
3. Taittele vielä toinen pää umpeen ja valmis.Aktivointi sisäkoiralle
Tuo ohjeeni namikätköön
Pyyherulla tai pyyhekasasta etsiminen
Makupalojen etsiminen helpoista paikoista
Pahvilaatikko, johon laitetaan nameja, vaikeutetaan ruttaamalla päälle sanomalehtisivuja
Tyynyvuori, eli tyynyt kasalla ja niiden välissä makupaloja
 
Aktivointi ulkokoiralle
Ruuan viskominen tarhaan tai juoksunarun ympäristöön. Ruohikko ja pusikot hyviä alustoja
Putkiluut, joihin jäädytetty ruokia
Jäiset lihat ja luut
 
Muista valvoa etenkin pentua tai nuorta koiraa aktivointilelujen kanssa. Itse en suosittele limsapulloja tmv. sillä etenkin hampaitaan vaihtava pentu tai ahne koira voi yrittää syödä koko pullon. Tuossa siis ohjeita ja vinkkejä, jotka itse koen vähätöisiksi, helposti siivottaviksi ja kohtuullisen turvallisiksi. Jakakaa tähän toki omia vinkkejänne ja kertokaa, mitä mieltä olette näistä!
 
P.S. Kiinnostaisiko ketään ns. historiapostaus parissa osassa minusta ja koirista tai Lurusta ja Nasusta? Kummastakin on kyllä tiedot, mutta koska harva jaksaa käydä lauma sivun kaikkia linkkejä läpi (sori, monta koiraa ja sinne oli loogisin laittaa myös pennut ja mun tiedot) niin postaus voisi olla selkeämpi :) Jos postaus edesmenneistä kiinnostaa, niin kertokaa myös, mitä kaikkea haluatte niistä tietää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)