05 kesäkuuta 2014

Ammattilaisen silmätikkuna

Tänään lähdettiin iltapäivällä Tuikun kanssa koirahierojalle. Odottelin innolla ja toisaalta jännityksellä, mitä koirasta löytyisi. Itsehän en noin päälle päin mitään kummoisia vikoja nähnyt ja koira liikkuu ja venytteleekin normaalisti. Vai liikkuuko oikeasti? Pihassa ravailtiin muutamat pätkän ja sitten Kirsi pyysi Tuikun useasti makaamaan. Takapuoli on koko ajan vinossa, oikealle päin.

Siirryttiin sisätiloihin itse hierontaan. Tuikulla riitti riemua, olihan huone täynnä hajuja ja pari kivaa ihmistäkin löytyi, niin ja ne herkkupalat... Meni siis hetki, että Tuikku saatiin rauhoittumaan ja makaamaan kohtuu rauhallisena. Hieronta eteni hyvin, etupää suhteellisen hyvässä kunnossa, takaa sen sijaan löytyi pari jumia. Ja niihin osumisen huomasi, sillä koira pyrki heti pystyyn ja alkoi niskuroimaan. Kun nyt tiedän kohdat, missä ne jumit olivat, niin onhan Tuikku jo useamman vuoden harjatessa yrittänyt näykkiä, kun sinne on osunut.

Koska koira ravaa vinossa, oli myös etupää kuormittunut tästä ja niinpä oikea lapa oli hiukan jumissa. Noin muuten koira oli hyvässä kunnossa, ei ylipainoa ja lihaksiakin löytyy. Jumit saatiin hierottua auki ja koirakin rentoutui. Saatiin ohjeet vinouden pois kuntouttamiseen ja syksyllä mennään uudelleen hierottaviksi.

Ohjeet

• Ympyrän juoksemista 2/3 vastapäivään, 1/3 myötäpäivään
• Pyöräilyistä 2/3 oikealla puolellani, 1/3 vasemmalla
• Paljon uimista pitkin, rauhallisin vedoin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)