26 joulukuuta 2022

Vuoden 2022 Koirakulut 4316,04€

 


Julkaistakoon kululaskelma kaavionsa ja selitteidensä kanssa nyt. Suunnitellut ja suunnittelemattomat ostokset on tehty, eikä toivottavasti enää ole kuluja osumassa loppuvuodelle.


Harrastukset (toko, rallytoko ja muutaman kerran paimennus)  2054,3€

Valmennukset, lisenssi, kokeet, jäsenyydet, koulutuspäivät ja leirit.


Terveys 1383,36€

Lisäravinteita ja eläinlääkärikäyntejä alkuvuoden ripulin ja loppuvuoden edenneen virtsatietulehduksen vuoksi. Päivystyskeikka ei ollut edullisimmasta päästä.


Varusteet 535,65€
Loimun mittatilauspanta, Tori löytöinä valjaat. Molemmille koirille uudet lelut ja Sporttirakin Propalttoon talven retkille.


Ruoka 347,23€
Kuivaruokaa, lihaa, rustoja, luita kissanmärkäruokaa (Savun koepalkaksi), sisäelimiä, nakkeja, lihapullia ja muutaman kerran tonnikalatahnatuubi. Olen tarjous/torihaukka ja tänä vuonna sattui monta kertaa tuuri ruokahankinnoissa. Arviolta lihaa riittää helmikuulle asti ja nappulaa kesään saakka.

Kulut on laskettu vuodelta 2022 kahden harrastavan koiran taloudesta. Koirakulut tunnisteen alta löydät vanhat postaukset aiheesta ja voit havaita että näissä on ollut suurta vaihtelua.

Jotenkin nurinkurista että ruoka, joka on välttämättömyys, oli tänä vuonna pienin kulu. Harrastaminen ei ole koiralle elinehto ja harrastaa voi myös edullisemmin. Harrastamisessa maksoivat eniten kurssit ja valmennukset, joissa tänä vuonna pitkästä aikaa kävin koska se oli mahdollista. Ensi vuodelle resurssit eivät näytä yhtä hohtoisilta ja todennäköisesti kokeista tulen pitämään määrittelemättömän tauon, jolloin kulut pienenevät.

Näissä kuluissa olisi ollut paljonkin, mistä säästää. Tuli tehtyä jokusia ihan turhia leluhankintoja ja sen lisäksi unohdin perua osteopaattikäynnin joka piti tietysti maksaa. Muutaman kurssikerran jouduin jättämään väliin, enkä saanut niitä myydyksi. Maksoin myös yhden seuran jäsenyyden hetken inspiraatiosta käymättä kertaakaan heidän kentällään treenaamassa. No, tuli kannatettua paikallista rahallisesti 😅

Toivon että ensi vuonna kulutustottumukseni ovat harkitsevaisempia ja säästeliäämpiä. Tästä vuodesta toki tiesin ja päätin ennakkoon, etten halua pihistellä kaikesta. Toki jos olisin tiennyt (no kukapa tietäisi) eläinlääkärikeikoista ennakkoon, olisin priorisoinut toisin. Kulujen kirjaaminen on kuitenkin ollut kiinnostavaa vaikka samalla vähän kamalaa. Kirjaamisen avulla on kuitenkin mutuilua helpompi havainnoida omaa rahankäyttöään ja sitä myötä kehittää sitä.

Ensi vuoden vahva tavoite on puolittaa tämän vuoden kulut, kuitenkaan koirien hyvinvoinnista tinkimättä. 

4 kommenttia:

 1. En laskenut omia kuluja mutta pelkästään Hipun eläinlääkärikulut lääkkeineen oli n.1000 e. Ruokakulut päälle, jonkun hihnan taisin ostaa ja joitain leluja. Kissan kulut koostui vain hiekasta ja ruoasta. Isak ei käynyt vuoden aikana kertaakaan lääkärissä mutta vetelee ruokaa tuplat Hippuun nähden :D valjaita ja hihnoja se sai useammat kun innostui pureksimaan ja rikkomaan. Vakuutus sillä myös maksaa ja Kennelliiton joku jäsenmaksu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Vaikka et oo laskenut kuluja niin hyvin olet kartalla hankinnoista kuitenkin. Kokonaissumma voikin lemmikkien kanssa koostua tosi monesta eri asiasta, joihinkin kuluihin voi itse vaikuttaa ja toisiin taas ei.

   Poista
 2. Kiitos postauksesta! Tämä on tosi mielenkiintoinen aihe. Itsellä eläinlääkäriin paloi aivan tuhottomasti rahaa (vakuutus korvasi osan onneksi), ja jonkun verran tein ihan turhia hankintoja. Ensi vuotta ajatellen kuluja on pakko myös leikata, joten tästä inspiroituneena rakennan itselleni taulukkoa koirakulujen seuraamiseen. Haluaisin kuitenkin tiukassa taloustilanteessa tukea suomalaisia koira-alan yrittäjiä budjetoimalla rahaa kursseihin, käyttämällä hallivuoroja ja muutenkin panostamalla etenkin suomalaisiin tuotteisiin. Pitänee miettiä miten tämän saisi parhaiten toteutettua samalla pienentäen kuluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Mun tavoite on myös saada ensi vuoden kulut näitä pienemmiksi. Ensimmäinen askel lienee turhat hankinnat, miten niihin aina sortuukin 😅 Itse olen ajatellut kotimaisten firmojen tukemisen niin, että ne vähät varat jotka käytän kursseihin, ruokaan ja varusteisiin, käyttäisin ensisijaisesti kotimaiseen. Summan pienentämiseksi olennaista lienee kulutuksen vähentäminen ja ainakin itselläni koulutusten priorisoiminen.

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)