18 joulukuuta 2023

Koirakulut 2992,07 €Vuosi on loppusuoralla ja suunnitellut kulut menneisyyttä. Oletamme ja toivomme siis että loppuvuodelle ei osu yllättäviä hankintoja tai eläinlääkärikuluja ja siten uskallan julkaista tämän vuoden kuluraportin. On tämän vuoden summa vähemmän kuin viime vuonna, mutta silti melko suuri summa! Vähempikin olisi riittänyt.


Harrastukset 1224,6 €

Kolmen seuran jäsenmaksut (kahdesta erosin nyt kun ei jouda joka paikassa ravata), vuoden lisenssi (kertalisenssikin ois riittänyt), valkut, leirit, taipparit, näyttelyt, koemaksut ja smartDOG testi. Osu monta kertaluontoista kulua samalle vuodelle kuten taipparit, smartDOG ja näyttelykäynti. Utelias luonne 😄

Terveys 1147,06 €

Pari käyntikertaa koirahierojalla ja Savun yllättävä silmätulehdus. Kummankin koiran rokotukset, Loimun terveystarkit ja loppuvuonna molempien koirien hammashuolto. Menihän siinä vaikka ilman terveysmurheita säästyttiin melko hyvin.

Ruoka 456,16 €

Tähän kului nyt enemmän kuin viime vuonna. Joskin tein treeninameja itse nyt vähemmän. Oikeastaan instaseuraajan (kiitos!) suosittelemat Koiramo treenimakkarat on olleet tosi käypiä myös kriittisen "minä en sitten sitä tätä" minunkin mielestäni. Kelpo vaihtoehto sisäelimille jos ei ehdi kokkailla tai jos säilyvyys pitää taata myös kesähelteillä. Noin muuten koirat söivät saatua hirvenroipetta, puoleen hintaan löytynyttä lammasta, ylämaan karjan luita ja nappulaa. Edellisvuoden toriostos nappulat loppuivat ja siirryimme paremman puutteessa käyttämään Alvarin nappuloita. Ollaan oltu tyytyväisiä Ötökkään ja Vakaaseen.

Ruokakuluihin vaikuttaa paitsi se mitä koira syö, myös se mikä koira on kyseessä. Meidän koirat ovat kastroitu uros 19 kg ja nuori narttu 9kg eli kohtuullisen pienet koirat. Ruokamäärä päivittäin ei siis ole kovin iso, etenkin jos meiltä ihmisiltä jää yli jotain koirille sopivaa. Ruokakuluja ei siis suoraan voi verrata toisten koirien ruokakuluihin eivätkä ruokakulut ole sinänsä säästökohde: ilman ruokaa koiraa ei voi jättää.

Varuste 198,9 €

Ostin meille hyppyesteet joita käytettiin kesällä pari kertaa kunnes kiinnikkeet hukkuivat. Odottavat korjausta ensi kesään ja ehkä sitä olisi taas voinut kahdesti harkita mikä on käyttöaste varmasti. Kaverilta ostin koirille Kainpon kahden koiran vetoliinan ja se oli hyvä ostos se! Vielä koittaa ne päivät, kun pääsen iltaisin juoksemaan aina kun haluan. Samoihin kuluihin on laskettu myös Loimulle ostetut vetovaljaat.


Ensi vuoden kulut ovat todennäköisesti pienemmät, ellei tapahdu jotakin katastrofia. Toistaiseksi en aio kisata, joten se laskee kuluja automaattisesti. Johonkin valkkuun yritämme päästä ja koiraleirejä odotan innolla. Kenties ensi vuonna aktivoidun taas maistuvien treeninamien tekemisessä, koska kyllähän koirien ilme loistaa kun palkkana on sisäelimiä. 😁

Laskiko joku lukijoista koiraan meneviä kuluja? Kysyttävää aiheesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)