20 maaliskuuta 2017

Keskiviikon valkku







Viime viikon tokovalkusta muka kerenny kirjustaa... Pikaset treenimuistiinpanot itselle. Loppuviikosta onkin puuhaa, kun Leena tulee kyläilemään Cismetin kanssa.

Jalosen valkku 15.03

Paikkamakuuta otettiin alkuun, kaikki oman tasonsa mukaisesti. Ensin harjoiteltiin vain sivulla maahanmenoa. Savu meni käsiavulla ja palkkailin sitä maahan. Häiriöksi piti vaihdella omaa asentoa, rintamasuuntaa ja heilutella käsiä, jotta koira ei ala ennakoida. Oman rintamasuunnan vaihtaminen häiritsi Savun maassa olemista, mutta muutoin se malttoi. Palkkasin melko tiuhaan. Minuutin paikkamakuu otettiin ringissä, etäällä toisista. Savun pysyminen oli mitä oli, nousi kerran seisomaan, kun viereinen koira liikehti. Muutoin palkkailin levollisuudesta ja rauhallisesta olemisesta. Pikkuhiljaa pitää harjoitella jättämistä, nyt halliympäristössä tauon jälkeen otin vain askeleen ja palasin palkkaamaan. 

Seisomista harjoiteltiin myös. Ensin seisomista kaikki jalat paikallaan ja sitten painotettiin nimenomaan pysähdyksiin. Seisominen on itselleni vähän vieras, mätsäreitä varten en ketään opettanut seisomaan, sillä kaikki olen aina asetellut. Seisahtamista odoteltiin nappaamalla, eli kun koira vain pysähtyi, se palkattiin niille sijoilleen. Palkkasin pitkän sarjan suoraan kädestä, jonka jälkeen valkku kehoitti pudottamaan palkan maahan. Savu otti palkan maasta ja palautui takaisin seisomaan, johon jämähti. Vielä taukomatollakin se tarjoili seisomista, niin kannattavaa se oli. Vahvistetiheydestä saimme pysähdysten yhteydessä kiitosta. Pientä pilkunviilausta ja tarkennusta tosin omaan ajoitukseen.

Täyskäännöksiä piti harjoitella myös. Aika töösäämistä oli, kun käytännössä paikallaan tehtiin, sillä en seuruuta halunnut sen enempiä sotkea. Omat jalat sekoili ja olin epäselkeä. Loppua kohden sujui, kun oma kroppa totteli. Savu on alkanut käyttää tehokkaasti takapäätään, tosin vain yhteen suuntaan. Pivotti toiseen suuntaan on melko kesken.

Merkin kierto, Savun lempparijuttu. Kartio puhuttelee koiraa, kuten valmentaja sanoo. Istun toki itse edelleen maassa, mutta tällä kertaa kartion takana oli teippi, joka houkutteli kertaalleen, myös siirtymäväylälle asetettu kännykkä aiheutti kummastusta. Matka oli tällä erää kolmisen metriä ja kiertoon saatiin tätä myötä vauhtiakin. Miellyttävän tiivis myös. Lisää vain matkaa ja häiriöitä, jonka jälkeen voi alkaa liittämään käskysanaa.

Töiden vuoksi tämän viikon treenit jäävät välistä, mutta toivottavasti viikonloppuna päästää taas hallille.

4 kommenttia:

 1. Huh, "ihana" että muillakin menee jalat solmuun kaiken maailman käännösten kans ku vaan mulla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah! Joo mulla menee, joudun harjottelemaa seuruukaaviota enemmän ku piski itte :D

   Poista
 2. Savulla on ihanan kiiltävä turkki, ihailin siinä Savu + pupu IG videossa. Mitä he saavat turkin kiiltoa ylläpitämään? Mä annan lohipullia ja lohta mutta en muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät oikeastaan mitään :D Pääasiassa broiskua ja possua syövät lihoina, lisinä annan tällä hetkellä sinkkiä ja möllerin litkua :) Täällä viimeisin ruokintapostaus.

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)