26 lokakuuta 2013

DIY: Treeninamit


Olen varma, että useimmat lukijani ovat ensimmäisen tai toisen asteen opiskelijoita. Rahaa varmaan löytyy sillain just omiin menoihin ja tuskin mihinkään ylimääräseen? No onnittelut jos löytyy enemmän. Itse päätin tehdä postauksia asioista, joissa säästän ja teen ne opiskelijabudjettini mukaan. Tässä eräänä päivänä mentiin isän kanssa Prismaan. Hällä omat ostokset, minulla omani. Koirien makupalat olivat olleet jo iät ajat loppu ja luistakin oli puutosta. Siispä koirahyllylle. Ykkösvaatimukseni on että kotimaista mieluiten ja kakkosvaatimus että halvinta mahdollista. Halvin mahdollinen ei meinaa sitä että ostan 100grammaa jotain joka maksaa 2€, koska 200grammaa jotain toista maksaa 3€. Katson yleensä kilohintaa, ja sen perusteellahan tuo esimerkki 200grammaa/3€ olisi halvempi. Kaikki ovat vielä kartalla?

Valmismakupala hyllyltä löytyi käteviä, kotimaisia Oscarin lihapullia. 100gramman paketti maksoi muistaakseni 3€ (yritän ensi kerralla muistaa katsoa tarkat hinnat). Näin ollen kilohinta olisi 30€uroa. Voin sanoa että laskupääni ei nyt ole parhaimmillaan, virheistä sopii ilmoittaa. Siispä totesin, että halvemmalla pääsen tekemällä itse. Marssinpa sitten pakastelootalle. Sieltä matkaan lähti liha-riistaherkku koirille 500g n. 3€ ja nautajauheliha koirilla 500g n. 3€. Tylsien pururullien (jotka on muuten kalliita!) sijaan ostin naudan putkiluita 2kg, n. 5€. Hyvillä mielin matkattiin kotiin, eikä tilikään huutanut tyhjyyttä ostosten jälkeen.

Tässäpä pikkuinen ohje, mitä lihojen sekaan heitin ja kuinka niille kävi :) Laskelmoin, että säästöä tuli yhteensä n. 20€uroa. Makupaloja tuli isompi erä, ja tuolla satsilla mennään tämä vuosi myös loppuun!

1kg jauhelihaa tmv.
3 kananmunaa
1 iso porkkana
1 valkosipuli
ruokaöljyä
merilevärouhe

Uuni 175C asteeseen ja jonkun 25min olivat nuo herkut siellä. Sitten paloittelu ja uuniin vielä hetkeksi ja lopuksi kuivatus. Pakkaseen menivät :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)