16 helmikuuta 2014

Unelmista tottaEn muista, olenko blogissa maininnut, mutta kuitenkin siitä vuosikkaasta Tuikusta asti olen halunnut päästä sen kanssa oikeasti töihin. Haaveena on ollut talvirieha tai muu lasten tapahtuma, johon voisi viedä Tuikun rapsuteltavaksi ja pulkkaa veätmään. Tänä vuonna onnistuttiin ja kaikki napsahti kohdalleen :) Päästiin paikalliseen talviriehaan vetokoirakoksi ja olin kyllä ihan riemua täynnä.

Tuikulle tuttua olivat lapset, vetäminen ja hälyisä ympäristö, jännitettä tosin loivat ponit ympärillä, sekä se että kovassa häiriössä piti keskittyä vetoon. Sekin mietitytti, että teilaako Tuikku innostuessaan kaikki muksut ja varastaa makkarat, vai osaako käyttäytyä rauhallisesti ja asiallisesti.

Reissu oli todellakin unelmien täyttymys. Tuikku riemastui toki ihmisistä, mutta ei montaa kertaa hyppinyt vasten ja nekin joita vasten hyppi, olivat tuttuja ja "luvallisia". Lapsia riitti kyytiin, raskainta oli, kun ensimmäiset urat suojakelihankeen vedettiin kouluikäiset kyydissä. Tarvittiin avuksi vähän Nikoa juustojensa kanssa, jotta saatiin koira liikenteeseen :D Pelästyttiin jo että koiran vetointo loppui ensimmäisiin kierroksii, mutta kun niitä pieniä natiaisia alkoi kömpiä kyytiin, niin johan Tuikku innostui.

Kutakuinkin vajaa neljä kilometriä juosta hölkyteltiin yhteensä, itsellä meinasi kunto loppua siinä hankikahluussa ja lyhyissä tauoissa ja kyllä Tuikullakin kieli viisti maata. Lapset tykkäsi kauheesti, niin minäkin ja Tuikkukin. Sen lisäksi että Tuikkua luultiin taas labbikseksi, kysyttiin myös onko se pentu (oli niin iloinen) ja että onko se uros (iso koko). Mukavaa oli jutella ihmisten kanssa ja paljon saatiin kehuja ja kiitosta, että oltiin tultu mukaan :)

Kolmen tunnin vetelyyn mahtui kaikenlaista. Toisen koiran nähdessään pulkkaa vedettiin melkoista kyytiä, onneksi tenava pysyi kyydissä ja tykkäsi hirmusti. Myös makkaroista koira oli kovin kiinnostunut, onneksi buffetista oli talkoopiskille varattu oma makkara :)

Mahtava tapahtuma ja iso kiitos että päästiin mukaan, ensi vuonna uudestaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)