26 maaliskuuta 2014

Virallisesti täysikasvuinenSe on Tuikku, koira joka täytti tänään tasan kolme vuotta. Tässä se on 1v ja tässä 2v. Kliseisesti, aika on mennyt todella nopeasti. No niin se on. Meille on käynyt vaikka mitä, mutta kaikesta on selvitty. Se riehuva ruipelo ikitottelematon penska kypsyi loppu viimeksi suhteellisen nopeasti ja osasi käyttäytyäkin kohtalaisesti, mikäli oli tarvetta. Täytyy kyllä oikeastaan todeta, että en olisi voinut saada parempaa koiraa vuonna 2011, kuin Tuikun. Näin ei voi kaikista koirista sanoa, varautukaa kunnon omahyväisyys tekstiin. No hei ihan luvallista kerran vuodessa kirjottaa ihkutus postaus ;)

Eniten mä rakastan tän piskin huonoja puolia. Se ei ole erityisen näköinen, se on luppakorvainen, nahkaa vaikka muille jakaa ja värikin on tylsä musta. Se on myös vankka, joten toisinaan näyttää läskiltä ja epäsporttiselta. Huulista valuu myös kuolaa litratolkulla. Tuikku myös kiinnostuu kaneistamme aina tilanteen tullessa ja yrittää päästä ruokailemaan niillä. Sen lisäksi se pyrkii pakenemaan tielle ratsastajien perään, tai oikeastaan ihan kaiken mukaan, joskus myös autojen. Tuikku on aina se penaalin tylsin kynä, oikeestaan se josta puuttuu kumi ja teräkin on katki. Sellainen kynä, jossa ei ole lyijyä lainkaan. Tuikulla on myös äärettömän tylsä haukkuääni, se ei ole sellainen kumea vahtihaukku, kuten toivoin. Eihän tuo edes vahdi. Se haukkuu silloin, kun olen antanut sen lojua ketjussa liian kauan yksin. Sellainen haukkuminen on oikein hyvä.

Pikkuviat unohtuvat kuitenkin siinä kohtaa, kun itkettää tai päivä ei muuten luista ollenkaan. Tuikku ottaa lunkisti, makaa koko keho korkkiruuvilla kieli lerpattaen. Saatta katsoa vähän kieroonkin. Siinä missä itseä jännittää ja perhoset tai vähintäänkin kalat sinkoilevat mahassa, koira vaan olla mötköttää ja ihmettelee maailman menoa. Miten voihaan suhtautua kaikkeen niin leppoisasti. Koville hermoille todellakin on käyttöä. Luonteensa puolesta Tuikku on mainio lasten kaveri, nuorena oli vilkkaampi ja kaatoi pienet, mutta nyt on rauhoittunut. Käytiinhän me talviriehassa vetämässäkin lapsia pulkalla. Naapurin pikkutyttökin on saanut rauhassa vatkata Tuikun poskia ja halia koiraa. Tuikkuhan vain nauttii saamastaan huomiosta ja makailee tyytyväisenä.

Vähän kaikkea tuon hermoilla ja psyykkeellä on keksitty, en oikein tiedä, mitä vielä pitäisi kokeilla. On menty junalla, linja-autolla, tavattu koiria, hevosia, kissoja... Erilaisia ihmisiä, Tuikkua on kohdeltu välillä aika ronskistikin ja vierailta koirilta on saanut muutaman kerran selkäänsäkin; pari kertaa puistossa ja kerran jäällä. Siinä missä itse on vielä tilanteesta järkyttynyt, Tuikku jo jatkaa touhujaan, kun tilanne on ohi. Palautuu aivan uskomattoman nopeasti, eikä hyökkäyksistä huolimatta ole jäänyt kyttäämään mitään tietyn näköisiä koiria.

Tätä kirjoittaessa keksin kaksi asiaa, joita Tuikku ei ole vielä kokenut. Tuikku ei ole ikinä ollut missään hoidossa. Koska se asuu ulkona, hoitoon laittaminen tuottaisi vähän haasteita. Se pysyy ainoastaan tukevassa kettingissä tai katollisessa häkissä. Sisällä ei saa olla samaan aikaan pieneläimiä ja kaikki näkyvä ruoka on kerättävä pois. Siispä tätä täytyy vielä joskus kokeilla, tosin täytyy vähän tuumailla, kelle tuon tosiaan voi sitten antaa hoitoon, jos tarvetta tulee.

Täytyy kyllä sanoa, että tää on todellakin maailman täydellisin koira. Niin sopiva mulle, muotoutunut koulutuksen virheiden myötä Tuikuksi. Tästä on hyvä Tuikun kanssa jatkaa ja toivottavasti meillä on edessä monen monta yhteistä vuotta ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)