22 lokakuuta 2014

Niin tosi kivaa reenata


Kuvat yllä © Linda Haapaniemi

Vihdoinkin toiset treenit tämän poppoon kanssa (eilen illalla), täytyy kyllä ihan ensimmäisenä sanoa, että Millan ja Lindan kanssa mulla on pitkästä aikaa kivaa porukkatreeneissä! Kukaan ei arvostele mun tavotteita, koiran rotua tai osaamistasoa, vaan palaute tulee palautteena.

Sitten itse treeneihin. Pallolla leikkimistä,  muutama helppo käsky ja koira oikeaan viretilaan. Otettiin Tuikun kanssa ensin pujottelua edestakaisin. Tarkoitus on saada koira kulkemaan siinä reippaasti, tiivisti ja samalla kuitenkin ketterästi, ei törppöihin kompuroiden. Tästä on tulossa videota. Ensimmisellä kerralla Tuikku lähti turhan innokkaasti ja astui kolmannen törpön päälle, keskeytimme suorituksen heti. Pieni tauko ja uusi yritys, muuten hyvin ja toiveiden mukaisesti, mutta vähän turhan paljon Tuikku irtosi pujottelun kärjessä. Aika hyvin on oppinut seuraamaan kättäni, eli kulkee hyvässä linjassa ja kääntyy eleideni mukaisesti. Tuikku meni pujottelut melko innokkaasti, maltti olisi valttia... Mutta toisaalta, pahin ongelmamme kompuroinnin lisäksi on ollut laiskottelu, joten olin tyytyväinen.


Riemua koiralla riitti ja vaikka ympärillä oli koiria, kauempana meni autoja ja jotain työmiehiäkin siinä hääräsi, niin uskalsin irrottaa hihnasta. Otettiin pikkupätkä seuruuta ja palkkasin pallolla. Pallo on ylivoimaisesti Tuikun lemppari, se ampuu perään aivan miljoonaa ja tajuaa tuoda sen takaisininkin.

Varsinaiseen treeniimme kuului toisena osana eteentulon harjoittelu. Kuin ihmeenkaupalla saatiin kohtuu suoria, reippaita ja historiamme tiiviimpiä eteentuloja! Oon kyllä tyytyväinen piskiin! Tähän samaan syssyyn lisäyksenä, että olen ajatellut rekisteröidä tuon koiran. On niin kova hinku jo kisakentille rallytokossa ja möllejä ei näy mailla halmeilla. Toisaalta, olisihan se kiva saada viralliset tulokset sitten ihan nettiin. Olen myös tätä nykyä elätellyt toiveita, että voisimme päästä peräti AVO luokkaan asti, kun vain irtipitotreenejä tekee tarpeeksi. Ainakin sisätiloissa uskaltaisin... Ken tietää, aika näyttää. Ensi treeneihin ilmeisesti vuokrataan Wuffin halli, mun puolesta lisääkin väkeä saa tulla, niin saadaan hinta pienemmäksi.Jäätävä tuuli ajoi treenimme hiukan lyhyiksi, lähdimme koko porukka etsimään Lielahden koirapuistoa ja pienen harhailun jälkeen löysimmekin. Irwin ja Tuikku löysivät yhteisen sävelen ja kaksikko hepuloikin oikein kunnolla. Taitaa olla Tuikulla uusi mies kiikarissa. Myös eläkeläinen Sabrina kiinnosti Tuikkua kovin, samoin Awa pentu, liekö syy kaksikon pieni koko... Melkein onnistunut kaverikuvakin saatiin tällä kertaa, ainakin kaikki koirat näkyvät, joskin kuva on edelleen aika hämärä. Vasemmalta alkaen Irwin, Trixie, Tuikku, Sabrina, Kirppa ja tuo pakeneva otus on Awa. Iso kiitos huipputreeniseurasta ja puistoilusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)