25 tammikuuta 2015

Oltiin laavuilemassa



Tänään oli pitkästä aikaa puuhastelua. Tarkoitus oli alkujaan lähteä kävelemään järven jäälle, pieneen saareen. Mutta koska jäätilanteesta olimme hiukan epävarmoja, päätimme lähteä laavulle. Matkaa oli about 4km ja sankan lumisateen vuoksi päätettiin olla laiskoja ja ajaa autolla hiukan lähemmäksi. No ei me suunniteltua lähemmäksi päästykkään, vaan lähdettiin tallustamaan hankea pitkin. Tuikulle valjaat päälle ja vasta ostettu ahkio perään, vähän meinasi hurtta kapinoida vastaan. Ensin ei meinannut ahkio kulkea ja sitten sen kanssa oltiin syöksymässä riistan jälkien perään.

Laavulla oli lappu, että sisälle on laitettu hiirille myrkkysyöttejä. Iso kiitos tiedosta, oltaisiin muutoin otettu Tuikku sisälle. Nyt jätettiin hurtta sitten narussa ulos ja heitettiin hankeen luu ja vesikuppi kaveriksi. Siinä ovellahan se norkoili, kun makkaroita paistettiin, mutta muutoin pysyi ihan kivasti ulkopuolella.



Sää ei aivan suosinut meitä, kuvitelmissa oli jokseenkin aurinkoinen pakkaspäivä? No se niistä haaveista, saimme taivaantäydeltä lunta ja tuulta. Vähän siinä meinasi vilu tulla, mutta pakko oli vähän pulkkailla. Niko juoksi metsätieltä makupalojen kanssa autolle ja me viiletettiin Tuikun kanssa perässä. Kyllä sai ahkiosta pitää lujaa kiinni ja eteensä ei nähnyt kun lumi pöllysi, mutta se fiilis ♥ Autolla kaivettiin vielä kameraa ja otettiin tiellä muistoksi kuvaa, kun pulkkailtiin. Ahkio testattu hyväksi ja toimivaksi, parin viikon päästä olisikin talvirieha keikkaa vedon merkeissä.

1 kommentti:

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)