30 tammikuuta 2015

Tilanteen tasalle Tuikusta

Keskiviikkona tein poikkeuksen ja olin laiska. Siis opiskelujen osalta, jäin nimittäin kotiin touhuamaan hurttien kanssa. Päivä vierähti suurimmilta osin Popin kanssa, josta päivitinkin heti ensimmäisenä. Instaa seuranneet kuitenkin huomasivat, että Tuikun kanssa touhuttiin. Otettiin nimittäin heti aamulla noutotreenejä vesipelastukseen liittyen.

Aluksi muisteltiin taas, että patukkaan tartutaan lujalla otteella ja innokkaasti. Varsinaisia pitoja Tuikku ei osaa, se osaa poimia patukan maasta tai kädestäni ja saa tämän jälkeen palkan. Lopuksi otettiin vielä noutoja. Tuikku odotti vierelläni ja luvan saatuaan ryntäsi hakemaan patukan ja toi sen takaisin. Ei se sitä käteeni luovuta tai muutenkaan kovin siististi tuo, vauhdilla ryntää hakemaan ja tuo patukan viereeni ja odottaa palkkaa.

Koska kyseessä ei ole mikään tokonouto, on tämä mielestäni vallan hyvällä mallilla. Seuraavaksi yritetään harjoitella pitoja ja pidentää noudon matkaa. Kevättä kohti mentäessä noudot tuleekin suorittaa järvestä. Vesipelastusta koskien olin saanut sähköpostiakin, helmikuussa kokoukseen ja maaliskuussa näyttelytalkoisiin. Pitää myöskin maksaa treenikausi. Treenit alkavat keväällä Ikaalisissa tai Hämeenkyrössä ja päättyvät syksyllä.

Rahat kurssia varten laitoin jo talteen, odotan innolla että päästään tosihommiin. Jäsenmaksuja tuli tosiaan makseltua, kuten fb päivityksestä näkee. Nyt odotellaan Tuikulle sirua ja rekisteröintiä. Ja tietysti lumien sulamisia, jotta päästään järvelle veden ääreen työskentelemään.2 kommenttia:

  1. Voi miten mukava :D mua kiinnostaa vepe ihan älyttömästi ja seurailen kyllä innolla teitä! :) ehkä mekin vielä joskus Nilan kanssa, tänä kesänä?

    VastaaPoista
  2. Menette siis Ikaalisten kennelkerhon vepetreeneihin? Kiva, että sielläkin starttaa vepetoiminta! :)

    Itsekin aloitin labbikseni kanssa vepen viime kesänä täällä Ikaalisten naapurissa ja se olikin hitsin hauskaa hommaa! Koira ihastui lajiin heti ja omistajallakin oli kivaa. Meidän tapauksessa se on tosiaan vain rentoa hauskanpitoa ja mukavaa yhteistä tekemistä, sillä sen kummempia tavoitteita ei ole. :) Kunhan elellään aktiivisen koiran kanssa aktiivista elämää ja katsotaan mihin tie vie! :)

    VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)