25 huhtikuuta 2016

Kesän merkitVarma keväänmerkki on kun ihmiset alkavat päivittelemään koirankakka uutisia. Tämän jälkeen keuhkotaan myrkyistä ja kaikki namiruudun nakeista lähtien on viskottu metsään siksi että sinun koirasi vahingoittuisi. Kun nämä aiheet on käsitelty, alkaa kesä häämöttää. Ja varma merkki siihen on kotitrimmauksista kohoavat verenpaineet.

Olen kirjoitellut kesäturkeista täällä ja täällä. Jos jollain nyt kovasti tykyttää, niin täällä on hyvää infoa. Ei minun mitään sen kummemmin tarvitse kenellekään perustella. Sen verran voin mainita, että Tuikulla oli karvaa paljon enemmän ja paksummin, kuin osasin kuvitella. Kaikenkaikkiaan leikattua karvaa kerättiin kolme muovikassillista pois. Alku hoideltiin saksilla, viimeistely koneella, 3mm jätettiin. Jalat, pää ja häntä ovat ihan syystä ajamatta, ei ole mitään syytä vetää häntää ruodolle tai jalkoja nakuiksi, kun niissä ei mitään hapsuja olekaan. Sen sijaan kaksinkertainen pohjavillainen tiivis hautova turkki ei palvele sisäkoiraa. Ulkokoiralle ihan huipputurkki ja sen ansiosta Tuikku ulkokoirana menestyikin. Nyt se on sisäkoira, joten...

Karvanlähtö oli aivan käsittämätön, joten himpun verran nopeutettiin sitä. Trimmaukseen koira suhtautui ihan lunkisti, mutta kaula jouduttiin saksimaan. Ei uskallettu ajaa löysää nahkaa ja poimuja ja Tuikkukin vähän tuskastui. Kiitoksia Tiinalle avusta ja olipas mukava käyttää Jedi ja Vilkkukin lätäköissä juoksemassa!

10 kommenttia:

 1. Ihana sportti-Tuikku. :D Ja kivoja kuvia! Minua on myös kuumotellut ajella tuo oma porokoira, sillä on karvaa viiskyt kertaa enemmän kuin voisi kuvista koskaan kuvitella. Olen aiempina kesinä ajellut siltä vatsakarvat, mutta ei sekään tunnu loppupelissä hirveästi helpottavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kuvat kyllä hämää. Eihän Tuikkukaan pehko ole, mutta turkki on paksumpi kuin moni uskoisi. Mä kans pitkään mietin ajelenko vaan vatsan mutta lopulta päätettiin vetää koko runko. Kasvaa takaisin kuitenkin ja jos ei tuo toivottua helpotusta niin eihän sitä uudelleen tarvitse ajaa :D

   Poista
 2. Mulla on ollut kans suunnitelmissa vedellä Veeti ainakin puoli nakuksi, koska se asuu kuitenkin suurimmaksi osaksi sisällä. Ainakin pyllystä lähtee karvat, koska se ei anna harjalla sinne koskea ja on aika hamppua sieltä.
  Tuikullakin oli varmaan ihan hyvä vetää kesäksi turkki pois, kun kyseessä on musta koira, joka oikeen imee itseensä auringon lämpöä :D Helpommin kuivuukin uinnin jälkeen.

  VastaaPoista
 3. Sporttituikku! Sehän on suorastaan sutjakka :D

  VastaaPoista
 4. Hahaha, hyvin kirjoitettu nuo varmat kevään merkit! Juuri noinhan se menee :-D (valitettavasti...)

  Mulla on kolme pitkäturkkista koiraa, niin on hyvin tuttua miten joka kesä käydään foorumeilla samaa vääntöä ja kääntöä turkin leikkauttamisen puolesta ja vastaan. Itse en ole omilta koirilta turkkia leikannut kun ollaan joka kesä käyty näyttelyissä, mutta esim. mun edesmenneen kultsun trimmasin kesäisin tosi kaljuksi, osittain kyllä sen takia että pitkäturkkisena se sai helpommin hotspotin. Tuikkua sporttilook kyllä pukee! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, minustakaa ei ole nii hölmön näköne ku mitä jänskäsin :D

   Poista
 5. Jos mulla ois pitkäkarvanen rotu eikä ois näyttelyitä tiedossa, niin surkuttelematta vetäisin nakuksi. :D On koirallakin sitten niin paljon mukavampi kesä kun ei tarvia läkähtyä, risut ym takiaiset ei jää metästä turkkiin, ja hotspotteja ei tuu läheskään yhtä helposti. Tuikullehan tuo look sopii oikein hyvin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se riippuu niin turkin laadusta. Pitkä turkki voi olla ohut ja lyhyt paksu, kun se ei suoranaisesti ole pituudesta kiinni, toimiiko turkki vai ei. Mutta en näe mitään estettä turkin leikkelyyn, se on ihan oma valinta :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)