13 helmikuuta 2017

Kani on kaveri

Jos koiria on joskus järkytetty, niin viime päivinä ainakin. Olen ollut asian tiimoilta hieman kiireinen, enkä siis ehtinyt tänne blogiin meidän uudesta perheenjäsenestä vielä huudella. Perjantaina laumaamme astui kuitenkin luovutusikäinen kanineiti Vekku. Vekku on oikein reipas ja rohkea pupuvauva ja tulee ilostuttamaan elämäämme varmasti paljon. Koirablogin puolella saattaa siis jatkossa vilahdella suloinen pitkäkorva, kirjoittelen myös Lounan sopeutumisesta uuteen tulokkaaseen. Jos Vekun kuulumiset kiinnostavat enemmän, niin jatkossa kaniasiaa voi lukea täältä.

No mutta kuinkas ne koirat? Savu repesi riemusta, se rakastaa kaneja. Savu on hyvin kohtelias ja katselee Vekkua mieluusti makaillen. Kun kani sitten lähestyy, on Savu aivan täpinöissään. Vaikka Savu välillä huitookin tassulla, pääasiassa Vekku nuuskuttelee ja nuolee Savua. Savu tekee samoin ja kaksikko pötkötteleekin sulassa sovussa.

Louna sen sijaan järkyttyi. Se suhtautuu Vekkuun uteliaasti, mutta samalla myös pelkää. En voinut uskoa silmiäni, kun Louna todella itse luikahti häkkiin karkuun, kun kani lähestyi. Louna harjoittelee nyt rauhoittumista turvallisen välimatkan päästä, sillä tungetteleva kani ahdistaa meidän hurjaa sussaripuolikasta.

Vekku on kotiutunut itse oikein mainiosti ja tutkii innoissaan uutta ympäristöä. Koiriakin se on tosiaan tutkaillut ja tarkkaillut. Tarkoitus oli pitää portti kiinni keittiöön, mutta metka pupuneiti tulikin kalterien välistä visiitille. Siitäkös Louna sätkyn sai, kun keittiöön tuommoinen hyökkäys kohdistui!

Yhteiselo on varmasti ajan kanssa sujuvaa, kunhan kanikin oppii antamaan Lounalle tilaa ja Lounakin ymmärtää, että kani ei aio hyökätä sen kimppuun. Lounalla olisi myös harjoiteltavaa kanin kohtaamisessa, ei ole sopivaa ryntäillä... Vaikkakin Vekkua voisi muistuttaa ihan samasta aiheesta.

Instagramista nopeimmat ovat varmasti videot nähneet, mutta tässä Vekun ensikohtaamiset kummankin koiran kanssa. Louna tosiaan kun on epäkohteliaampi ja säikympi, niin sai tarkastella tulokasta häkistä käsin. Eilen olivat kumpainenkin jo keittiössä vapaina, vaikkakin Lounaa täytyy hiukan pitää silmällä. Kanihan on totta kai aika pelottava ja Louna ihan "vähän" luonnosta vieraantunut.

Muilla kaneja ja koiria?


8 kommenttia:

 1. Minulla oli kaneja ja koira. Nyt ei ole valitettavasti enää kaneja, mutta toivottavasti joskus vielä. Alkuun se oli ihmettelyä koiran puolelta, tassulla yritettiin läimiä. Aika nopeasti tilanne kuitenkin meni siihen että kanit eivät olisi voineet vähempää kiinnostaa ja kanit oli sellaisia että ne ei kyllä väistäneet yhtään ketään eikä mitään. Ja kanit eli vapaana kotona, ei niillä edes ollut häkkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkään ei Vekulla ole häkkiä, se olisi vienyt tilaakin kamalasti. Vekku omistaa koko rappueteisen ja valvotusti saa käyskennellä myös keittiössä. Isompana sitten koko asunnossa, kunhan se on kaniturvallinen :D

   Poista
 2. Ihana Vekku! Mulla myös koira ja kaneja. Koira on vähän liiankin innoissaan leikkimässä, joten juurikaan nuo eivät keskenään ole, vain pieniä hetkiä valvotusti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oo, kiva kuulla :) Minua kiinnostaa koulutuksen saralta myös koiran suhtautuminen kaniin ja sen käytöksen muovaaminen. Pienissä paloissa täytyykin aloitella :)

   Poista
 3. Onnea uudesta perheenjäsenestä! :)

  Meillä on myös kaneja ja koiria. Kanit asustelevat omassa aitauksessaan koska ovat armottomia tuholaisia mutta pääsevät välillä jaloittelemaan muuallekin. Kumpikaan kaneista ei ole pelännyt ikinä koiria lainkaan ja koirat tulevat niiden kanssa hyvin juttuun, vanhempi on hyvin välinpitämätön ja väistää aina jos kani tulee sen henkilökohtaiseen tilaan. Nuoremmalla koirallani (hurja saalistajasheltti... :'D) meni aika pitkään ennen kuin se rentoutui kanien seurassa. Se piti niitä saaliina ja suhtautui niihin ikävän kiihkeästi eikä ollut puhettakaan että voisi jättää valvomatta samaan tilaan tai edes kääntää selkäänsä kovin pitkäksi aikaa. Nykyisin se on kiinnostunut kanien tekemisistä ja vahtii niitä aika tarkkaan mutta on kuitenkin rento niiden seurassa - mutta vaikka epätodennäköisenä pidänkin niin täysin en voi kuitenkaan luottaa etteikö olisi menussa kanipaistia jos jättäisin ne valvomatta samaan tilaan joten tätä ei tapahdu :D Vanhemman koiran olen uskaltanut kyllä jättääkin, se on ottanut kanien kanssa niin iisisti aina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Lounaa en varmaan ikinä jätä valvomatta kanin kanssa, se kun saattaa ryhtyä puolustuskannalle. Savusta sen sijaan en ole huolissaan. Se ei varmaan ole ymmärtänyt, että Vekku edustaa eri lajia :D

   Poista
 4. Meillä on lapinporokoira ja kolme kania. Kanit eivät asu sisällä, ne ovat talvisin rempatussa ulkosaunassa ja kesäisin omassa tarhassaan, jossa on verkkopohja ja saavat nautiskella ruohoa.

  Sani on tottunut kaneihin hyvin, tarkkailee jänöjen pupun elämää makuulla ollen. Innokkaasti haistelee ja olisi valmis rajuunkin leikkiin.

  Vaikka osaakin käyttäytyä kanien kanssa, kyllä ne välillä kiinnostavat ehkä enemmänkin saalisvietin osalta.

  Kanit eivät kuitenkaan ole se "tärkein", tulee hienosti luokse niiden luota.

  Tosi kivannäköisiä videoita! Savu on suhtautunut tosi kivasti Vekkuun! Toivottavasti pian myös Louna :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koiran suhtautuminen riippuu paljon kanin käyttäytymisestäkin. Kovin arka pupu joka säntäilee karkuun, saa herkästi koirat innostumaan. Kun taas rauhallisempi ja kohti tuleva pupu enemmänkin hämmentää :D

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)