16 tammikuuta 2020

Vuoden eka retki - Riuttaskorpi


Vuosi kulkee eteenpäin hyvää vauhtia huolimatta siitä, että ihan toivotunlainen talvi ei taida tänne saapua. Ensimmäisellä retkellä on nyt kuitenkin käyty ja retkihaasteeseen aiomme osaa ottaa. Kun vain tänä vuonna muistaisi kirjata retket muistiin ja poimia listalta sopivat toteutukseen. Viime viikonlopulle suunniteltu retki toteutui ja pääsin vielä Savun (ja kaveri koirineen) kanssa kaksin liikenteeseen. Raskauteni alkaa olla siinä määrin pitkällä, että yön yli retkeä ei enää kannattanut lykätä, vaikka mitään huippuhyviä kelejä meille ei lupailtu. Onneksemme pahin myrsky ei metsään yltänyt, ainoastaan yöllä satoi ja tuuli reilusti, mutta laavussa oli mukavan suojaisaa.

Riuttaskorven virkistymetsä on yksi suosikki retkikohteitani ja olenkin tuolla käynyt melkoisen monta kertaa. Paikka sopii niin päiväretkiin, kuin rentoihin yöpymisiinkin. Kiersimme Haukijärven kierroksen päivärepun kanssa ja Haukikallioilla syötiin eväitä. Reitti palaa parkkipaikalle, josta otettiin rinkat selkään ja suunnattiin toiseen suuntaan Suutarilankosken laavulle. Laavun edustalla ollut vanha silta olikin purettu ja uusi tehty hiukan sivummalle. Kuttulammin reitille emme sen suuremmin lähtenyt kävelemään, sillä polku oli heti alkumatkasta tosi liukas. Sulanmaan kelillä täytyy käydä kyllä vilkaisemassa, onko reittiä muutoin huollettu.



Koska keli oli melkoisen viileä ja kostea, olin pakannut Savullekin mukaan pompan ja peiton. Tarpeeseen tulivat, sillä Savu ei palellessaankaan halua nukkua makuupussissa. Ihan vieressäni nukkuu kuitenkin ja ainakin tassut tuntuivat pitkin yötä varsin lämpimiltä. Savu on kyllä hirmu kiva retkikaveri, kaikki on sen kanssa tosi sujuvaa. Ollaan toki retkeiltykin paljon ja etenkin alkuaikoina panostin esim. taukokäytökseen ja poluilla liikkumiseen ihan tosi paljon. Ja se kyllä kannatti, vaikka vaivaa tuottikin, mutta lopputulos on ollut palkitseva.

Retki teki hyvää molemmille ja raitis ulkoilma virkistää aina. Savu spurttaili vähän riiseni Kuuran kanssa, mutta kyllä Auri on ihan bff. Auri ja Savu ovat kuin vanhat kaverukset konsanaan, vaikka ovat tavanneet toisiaan vain kerran pari vuodessa. Jokin sama taajuus kaksikolla kuitenkin on ja mielellään poseerailivatkin kimpassa.

Kiitokset retkiseuralle, joka suostui mukaan tuonne epätyypilliseen keskitalven yöhön!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)