28 joulukuuta 2021

Vuoden 2021 koirakulut 2272,19€

Tämän vuoden kulut pomppasivat huomattavasti edellistä vuotta korkeammaksi. Toki vierailin eri halleissa vierailijamaksuilla, sekä kävin koulutuksissa ja kokeissa niin aktiivisesti kuin pystyin. Alla kategoriakohtainen läpikäynti kuluista. Kannattaa huomioida pienet laskuvirheen mahdollisuudet tai jonkin kuitin katoaminen - koiran kuppiin menneet kananmunat ovat jääneet laskuista pois. Koen summan muutoin olevan realistinen, enkä tietääkseni ole unohtanut isoja summia.

Varusteet  225,39€
Tänä vuonna hankitut varusteet ovat olleet hyödyksi ja käytössä, joten siinä suhteessa raha ei mennyt hukkaan. Alkuvuonna hankin mm. pihdit ja kertakäyttöhanskoja hajutyöskentelyyn. Sittemmin ostimme kaverin kanssa puoliksi trimmauskoneen terän, jolla saatiin paksuvillaiset koirat kesäturkkiin. Savu sai myös vihdoin hyvin istuvat valjaat. Toki ostin vähän tokovarusteita lisää itselle, sekä uutena että käytettynä ja tablettitelineitä kylttitelineiksi - näitä pitäisi ehdottomasti käyttää enemmän. Kuluihin on kirjattu myös kaksi treenikalenteria, kun hankin ensi vuoden kalenterin vähän ajoissa. Pentua varten ostin paracordia, josta punoin hihnan. Valjaat ostin käytettyinä.

Ruoka 385,34€
Kuivanappulaa, lihaa, märkäruokaa ja lihapullia. Pari settiä luita, jotka eivät Savulle maistuneetkaan ja menivät siten kaverin koirien mahoihin. Uusi lihatilaus osui joulukuulle, ja nyt nappulaa ja lihaa on arviolta ainakin maalikuulle asti. Ravitsemuksen kannalta tämä oli siinä määrin huonolaatuisin vuosi, että Savu söi eniten nappulaa aiemman 5/5 ruokinnan sijaa. Kuivaruokia on toki eri merkkisiä mutta tämän vuoden lopputuleman ryhdistäydyn ja palaamme takaisin lihapainotteisempaan ruokaan. Siten Savun paino on ollut helpompi pitää kurissa ja toisaalta enhän itsekään syö pelkkää e-koodilla kyllästettyä valmisruokaa. Nyt vähän ajatus lipsahti, mutta miksi söisi koiranikaan 😁

Terveys 467,38€
Lisäravinteita ja haljenneen kynnen ensiapusetti. Tälle vuodelle useampi osteopaattikäynti. 

Harrastaminen 1194,08€
Seurojen jäsenyydet, hallimaksut, kurssimaksut, sekä lisenssi, kokeet ja Sporttirakin jäsenyys. Pelkällä omatoimitreenillä ulkona säästäisi paljon ja vielä enemmän säästäisi kun menisi kokeeseen hakemaan suoraan tulokset eikä vain kokeilemassa onneaan 😂 Tulipa kuitenkin käytyä usemmassa kokeessa, nyt on taas viisaampii ja ehkä vihdoin iskostuu selkärankaan ettei kiirehtiminen ja oikominen auta asiaa. Sisällytin harrastusmaksuihin myös Loimun hinnan, kun en muutakaan keksinyt, eikä koiran hankinta ole kuitenkaan vuosittainen kulu.

Paljon olisi tämän vuoden kuluissa voinut säästää ja karkeasti noin pari sataa meni ns. hukkaan. Mielenkiinnolla odotan kuitenkin ensivuoden laskelmia. Ihan ei voi ennalta tietää mitä mikäkin tulee maksamaan, mutta pyrkimys olisi pysyä alle kolmessa tonnissa. Nähtäväksi jää, on tuokin summa joskus rikottu. Auton kuluja en näe järkeväksi laskea koirakulujen yhteyteen, sillä tällä sijainnilla omistaisin ja käyttäisin autoa muutenkin.

Laskiko joku sillä puolella koirakuluja?

4 kommenttia:

 1. En laskenut mutta menihän niihin ;D Kissa kävi hammashuollossa, ja se syö pääosin kyllä ostoruokaa ja erityisruokia. Koiranpennun hankintahinta, käynnit rokotuksilla, joku panta, tutkapanta hommia, penturuokasäkit, muutoin se käyttää muiden vanhoja :) koirat syö pääosin hirvenroippeita ja - jauhelihaa sekä luita, lisänä annan nappulaa. Hipulle tuli nyt loppuvuodesta se lääkärikäynti + lääkkeet, tammikuussa sitten varmaan kiva potti tiedossa ultrasta...että meneehän niihin! Pentu on ainut jolla on vakuutus. Tai juniori se nykyään on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eläinlääkäriin saa kyllä uppoamaan rahaa, jos niitä käyntejä samalle vuodelle paljon osuu.

   Poista
 2. Kirjasin kulut ylös koko vuodelta, mutta on mennyt niin kamalasti rahaa etenkin eläinlääkäriin, että heitin lapun roskiin ennen laskemista. Jälkikäteen vähän kaduttaa, mutta myöhäistä. Uusi lappu on jääkaapin ovessa ja ensimmäiset kulutkin on kirjattu jo valmiiksi. 😩

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän! Jokunen vuosi sitten lopetin itsekin laskemisen, kun kulut pelkkään eläinlääkäriin olivat paljon enemmän kuin aioin. Totesin että en halua tietää, miten paljon rahaa lopulta meni :D Mielenkiinnostahan näitä lasken, eikä siksi että haluaisin menettää yöuneni joten suotakoon laskelmien hävittäminen jos siltä tuntuu ;)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)