29 joulukuuta 2021

Pilkkiretki

Ja niin koitti vuoden viimeinen, mutta Loimun ensimmäinen retki. Suuntasimme koko perheen voimin järvelle pilkkivarusteet mukanamme. Tarkoitus oli viettää päivä ulkoillen, mutta eihän kaikki mennytkään kuten oli suunniteltu. Sen kerran kun päätin että "ollaan niin lähellä kotia, etten pakkaa lapsille vaihtovaatteita" olisi kuopus vaihtovaatteita kaivannut kokeiltuaan pilkkireiästä onko vesi kylmää. No, onneksi evästauko oli siinä vaiheessa jo hyvällä mallilla ja kotiin oli tosiaan lyhyt matka.

Savu oli kovasti riemuissaan retkestä ja varsinaisella menotuulella. Jäällä kun on aukeaa ja vain vähän lunta, niin koiran kuin koiran on helppo viilettää ympäriinsä. Hienosti Savu vähän leikitti Loimuakin, joskin juoksutti pennun välillä pitkälle lumeen että pääsi itse karkuun 😅 Loimu mennä painelikin reippaasti taukopaikalle asti (maksimissaan kilometrin matka pihasta alkaen) ja väsähti sen jälkeen. Ennen kuin makkarat ehtivät paistua nuotiossa, pentu oli jo nukahtanut ahkioon.


Vaikka Loimu jaksaa kävellä paljon ja pitkästi ollakseen pieni pentu, matkusti se osan matkasta niin ahkiossa kuin sylissäkin. Pennut eivät aina osaa arvioida jaksamistaan ja varsinkin Savun perässä Loimu saattaisi juosta itsensä aivan liian väsyksiin. Vielä Loimu on kevyt kantaa, joten sinänsä sen voisi ottaa pidemmällekin retkelle mukaan. Tällä hetkellä se viihtyy myös ahkiossa erinomaisesti ja tätä olen ajatellut vahvistaa. Jos joskus tulevina vuosin sattuisi koirille vaikka tapaturma, olisi ahkiossa rauhallisesti matkustaminen hyödyllinen taito.

Savu ei suinkaan nukkunut makkaranuotion ohi, vaan tienasi osuutensa pikkuväen nakeista. Evästauko olikin nopeasti ohi ja kiiruhdettiin kotiin vaihtamaan nuorelle seikkailijalle kuivia vaatteita. Ensi kerralla olen taas viisaampi ja pakkaan "ihan lähellekin" vaihtovaatteita mukaan. On sitten paremmat valmiudet jatkaa retkeä kommelluksista huolimatta ja ehkä ensi kerralla ehditään narrata ne kalatkin 😅

2 kommenttia:

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)