10 tammikuuta 2015

Kisakuumetta pukkaa

Me ei olla startattu rallytokossa yli puoleen vuoteen. Se alkaa pikkuhiljaa tuntua vähän kaoottiselta. Onko me oikeesti joskus kisattu? Kun vasta nythän tuo kestää häiriötä ja osaa hommat? Jaa-a, seuraavilla rokotuksilla isketään kyllä siru niskaan ja menoksi! Uskomatonta, näin sanon minä joka olen vannottanut kauan, että Tuikkua en rekkaa ja SKL:n jäseneksi en liity. Hups... No mutta asiaan, eli tämän päivän treeneihin, jotka olivatkin ihan huiput!



Pujottelu edestakaisin mentiin pariin kertaan. Tätä jynssättin syksyllä, kun piti saada koira pysymään tiiviisti menossa mukana, hyvällä vireellä ja innokkuudella, mutta samalla hillittynä. Nyt homma alkaa sujua, osaan itse antaa Tuikulle vihjesanoja ja näin ollen koiran ajatus tulee liukkaasti mukana. Tuikku ehtii toimia tarkoituksen mukaisesti ja ei ole aikoihin osunut törppöihin, mikä oli aluksi suurin haasteemme. Huolimatta siitä, että koira pitää kontaktin, se ei enää törmäile minuun (paitsi jos pujottelu mennään juosten, kuten ensimmäisissä mölleissämme).



Spiraaliin olen myös liittänyt vihjesanoja, joista Tuikku tietää, että liike jatkuu vielä. Takapään käyttö on kehittynyt ja paljon. Spiraalin menimme vain kertaalleen ja pidin suorituksesta, uskallan sanoa, että Tuikun kanssa se oli kyllä täydellinen. Tiivis, maltillinen ja hyvällä takapään käytöllä.



Eteen, askel, eteen, kaksi askelta, eteen, kolme askelta eteen on ollut ehkä haastavin liikkeemme. Tätä nykyä Tuikulle on kuitenkin aivan selvää, mitä tarkoittaa eteen ja se se seuraa liikkeessä tiiviisti edessä ja istuu paikalleen kiihtymättä liikaa. Mun mielestä hurja eteneminen syksyyn verrattuna.



Sivu, askel, sivu, kaksi askelta, sivu, kolme askelta sivu otettiin vielä loppuun. Vanha tuttu liike, joskin ollaan jouduttu harjoittelemaan malttia ja tiiviyttä. Opettelin itse käyttämään tässäkin vihjesanoja ja antamaan koiralle aikaa. Jos otan yhden askeleen liian nopeasti, jää Tuikku jälkeen, jonka vuoksi se kiihdyttää eikä ehdikään istua kun pitäisi. Nyt liike sujuu hyvin.

3 kommenttia:

  1. Hei, kiva postus! ja ihana Tuikku, voisitko tehdä viedon jossa teet rally-tokon ei niin yksinkertaisia kylttejä? Ihan sen takia, kun haluaisin alkaa treenaamaan rally-tokoa, mutta en tiedä tarkalleen miten kaikki alo luokan kyltin menee. Ja olisi kiva nähdä ne videolla :)

    - Tahma-tassut.blogspot.fi -

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta, voin huomisen treenit koota videolle :)

      Poista
  2. Vitsit, ku teidän meno näyttää synkkaavan niin hyvin yhteen!

    VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)