11 toukokuuta 2015

Tää on se mitä oon etsinyEttä olikin vaikeaa löytää sopivaa comboa; järkevä risteytys, hinta-laatu-suhde ja hyvällä asenteella varustettu kasvattaja. Kauan ehdin etsiskellä, mutta nyt löytyi. Puheluiden jälkeen päätimme, että lähdemme vähintäänkin katsomaan pentuja ja jos jokin on vialla, jätämme sinne. Vaan niinhän siinä kävi, että pikkuinen Vilkku lähti lammastilalta mukaamme. Kaksi pentua oli vapaana, ja Vilkku valikoitui sillä perusteella, että se kanteli oma-alotteisesti leluja ja otti mielestämme paremmin kontaktia ihmiseen. Myös kasvattaja kertoi, että juuri Vilkku on vaikuttanut oikein nokkelalta ja olivat Vilkun ja toisen pennun välillä puntaroineet, kumman jättävät kotiin uudeksi työkoiraksi.

Vilkku matkusti eilen mukanamme vajaa 200km, ei moitteita matkustuksessa. Oksensikin vasta viisi kilometriä ennen, kuin olimme kotona, höpsö pentu. Ilta menikin siinä, että pentu oli vain aivan ihmeissään kaikesta ja laitoimme sen pentuaitaukseensa nukkumaan. Ensimmäinen yö sujui oikein mukavasti, mitä nyt aamuyöllä piti minua vähän hereillä, kun Niko lähti.


Aamutoimet hoidettiin normaalisti ja pentu jäi huoneeseni työpäiväni ajaksi. Useamman tunnin oli kiljunut, mutta Nikon tullessa puolilta päivin, oli ollut hiljaa. Niko nappasikin pennun mukaansa ja olivat ajelleet vähän siellä sun täällä ja Vilkku oli ulkosalla saanut mennä vapaasti. Olivat kuulemma lattiallekin nukahtaneet vierekkäin. On se kiva, että toinenkin tykkää pennusta ♥

Vilkku on tosiaan nyt 9viikkoinen paimenmix. Vilkussa on 75% bordercollieta ja 25% australiankelpietä. Emä ja isä olivat reippaita ja miellyttäviä tapauksia, itse tykkäsin. Eikä tämä Vilkkukaan ollenkaan hassumpi tapaus ole! Nyt iltasella parit lyhyet yksinolot sujuivat tosi kivasti kongin ja luun kanssa. Käytin Tuikun pyörälenkillä ja Vilkku oli ollut ihan hiljaa sen aikaa. Ulkona kävimme moikkaamassa Tuikkua. Se oli Vilkusta vähän epäilyttävää, mutta loppuviimeksi pikkuvintiö juoksentelikin Tuikun perässä. Ja taas vaihteeksi, Tuikku rakasti.Myylle meidän Vilkku on vähän iso leikkikaveri. Vilkku kuitenkin osaa leikkiä nätisti ja vaikka hampaiden kolistelu ja painiminen onkin rajua, on Myy täysillä hommassa mukana. Itseasiassa Myy on se, jolle leikkiminen ei meinaa millään riittää. Väsyessään Vilkku hakeutuukin ihmisen luo ja menee oikein tyytyväisenä huoneeseeni oven taakse Myyltä turvaan. Tarkoitus ei ole, että ne koko ajan kahnaavat ja pääasiassa leikkiminen hoidetaan ulkosalla. Sisällä saa toki vähän mennä makuupainia, onhan se hauskaa. Tällainen mini-infopaketti, Vilkulle on ajan kanssa tulossa oma sivu, kunhan ehdin tehdä.

22 kommenttia:

 1. Tää on niiin hyvännäkönen pentu, tykkään ihan hirveesti sen habituksesta. <3 :) En malta oottaa, että siitä kasvaa vähä isompi typy ja voidaa koirareffailla sen kanssa. Toivottavasti siitä tulee Aunille yhtä hyvä leikkikamu ku Tuikusta, ja tietty Kuuralleki.^^

  VastaaPoista
 2. Söpö pieni! Ja aika näpsäkkäältä näyttää myös. Varsin mielenkiintoinen miksaus. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea pennusta! Siinä luulisi nyt olevan poweria about mihin sitten ikinä keksitkin! :)

  VastaaPoista
 4. Eikä kuinka ihana! Onnea pennusta :)

  VastaaPoista
 5. Onnea pennusta! :) Meidän Vilkku lähettää kaimalleen terveiset :D

  VastaaPoista
 6. Onnea pennusta! On kyllä oivallinen mixaus ;) Ja kivasti sopii Tuikun ja Vilkun nimet yhteen.

  VastaaPoista
 7. Ihana tapaus! Oletko itse tehnyt vesileiman?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesileimasta saadaan kiittää kaveriani Nina Hutria :)

   Poista
 8. Onpa mainio yhdistelmä ( vaikkei siinä nyt sitten sitä belgiä olekaan ;) )! Paljon onnea pennusta.

  VastaaPoista
 9. Ihana pentu! Onko pentu sinun, että asuu luonasi Tuikun lisäksi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu tämä ja Tuikku ovat minun :) vanhemmillani vielä asun, joten täällä asustaa myös Myy ja aika-ajoin Popi. Tarkoitus on kesän aikana muuttaa.

   Poista
 10. Mahtavaa että vihdoin löytyi se oikea. :) Onnea pennusta!!

  VastaaPoista
 11. Onnea pennusta ihan hurjasti! Toivon onnea sinulle koiran kanssa! :)) <3

  http://minea-kaninarkiaskareita.blogspot.fi/ (kaniblogi, jossa joskus seikkailee myös kissa)

  VastaaPoista
 12. Onkohan Vilkun syntymäaika miten lähellä meidän Vilkun synttäreitä :D Tuli vaan mieleen, että jos oikein laskin niin saattaisi vaikka ollakin. :)

  VastaaPoista
 13. Wautsi mikä pentu! :) Onnea uudesta perheenjäsenestä.

  VastaaPoista
 14. Onko pentu mahdollisesti Etelä-Pohjanmaalta päin kotoisin? Kyselen vaan kun itselle tulossa sieltä samanlaisesta mixistä pentu että jos olisivatkin sisaruksia :-)

  VastaaPoista
 15. Juu on :) Laitatko mulle sähköpostia koiriamaalta@gmail.com

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)