08 heinäkuuta 2016

DIY: Viilennysloimi


Herätellääs näin kesän kunniaksi DIY postaussarjakin taas henkiin. Muutamia uusia ideoita onkin jo kehitteille, kunhan vain ehdin askarrella, saadaan tännekin taas postauksia. Jos sadepäivänä on tylsää, kannattaa selata netin diy tarjontaa ja alkaa askartelemaan!

Tarvitset
Froteepyyhkeen tai -kangasta
kuminauhaa
sakset
ilman ompelukonetta neulan ja karhunlankaa

Ensimmäisenä mitataan viilennysloimen sopivuus. Jos mahdollista, kannattaa heittää frotee koiran niskaan ja asetella, esimerkiksi että miten pitkät helmat haluaa ja kuinka paljon kangasta hännän päälle. Kun kankaasta on leikattu sopiva pala, kannattaa reunat ommella jotta ne eivät lähde purkautumaan. Itselläni ei ole ompelukonetta, joten kaikki ompelukset hoidin muutamilla pistoilla karhunlankaa. Ompelukoneella jälki olisi toki tyylikkäämpää, mutta  tämä ajaa asiansa.

Etuosaan laitoin kaksi kuminauhaa, n. 7cm mittaisia. Näin loimi ei lerpata, mutta ei myöskään kiristä koiraa sen kävellessä. Nyt loimen saa myös näppärästi pään yli koiran päälle.

Taakse laitoin yhden viisi senttisen kuminauhan, se jää hännän alle pitäen loimea riittävästi paikoillaan.

Leikkasin samaisesta kankaasta vielä vyön settiin mukaan. Ensin ajattelin ommella vyön kiinni loimeen, mutta irtonaisena se on mukavampi. Näin loimen saa sidottua vyötäröstä napakammalle.

Viilennysloimi tulee meille ahkeraan käyttöön, sillä Vilkku tekee hommia aina täysillä ja kuumiaa tekemisestä. Pakastimesta tai kylmästä vesiämpäristä otettu loimi jähdyttää koiraa mukavasti myös helteellä.

Oletko tehnyt tai aiotko tehdä koirallesi viilennysloimen? Oliko ohjeesta apua?

6 kommenttia:

 1. Hyvä ohje! Jospa itsekkin tekisi tälläisen, käykö ihan tavan pyyhe ?

  VastaaPoista
 2. Tosi hyvä idea, keksitkö ite? Tällainen tulisi varmasti käyttöön, pitää jossain vaiheessa kokeilla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän nämä viilennysloimet taitaa olla aika tavallinen ja vanha juttu, kun niitä myynnissäkin on. Halusin tällä kertaa kuitenkin tehdä itse, kun kyse ei ole vaikeasta varusteesta :)

   Poista
 3. Hieno tuo loimi! Täytyy testailla tehdä :)

  VastaaPoista
 4. Mun pitää Riolle kokeilla tehä tommonen. Kiitos ohjeesta😊

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)