06 heinäkuuta 2016

Viisi vinkkiä ekompaan koiranpitoonHetki menia ideoidessa omaa postausta, mutta sitten se tuli, elämäntapani! Dogimanian uusi haaste on kaikkia osallistava ja innostava "viisi vinkkiä", jota lähden tässä nyt työstämään. Olen aina ollut kiinnostunut luomusta, ekologisuudesta, ympäristön säästöstä ja näin pois päin. Koiraharrastus on miljoonabisnes, se on varusteurheilua, se on rahareikä ja vaikka mitä. Mutta vain jos siitä tekee sellaisen. Tässä minun viisi vinkkiäni, sekä muutama bonus.

1. Suosi kotimaista
Niin paljon kuin tämä on mahdollista, niin suosin itse kotimaista, etenkin ruuissa. Ja vielä parempi jos pystyn tukemaan paikallista pienyrittäjää. On aina ilo antaa rahat sinne, missä tuote on valmistettu tunteella ja takuulla. Esimerkkinä MaisArt josta ovat meidän koirafiguuri naulakkomme.

2. Osta kerralla yksi kestävä ja sopiva
Arkiset käyttötavarat, hihna, panta, ruokakupit, valjaat. Osta yksi kestävä, vaikka hiukan hintavampikin. Se tulee pidemmän päälle edullisemmaksi kuin kymmenen halpaversiota. Se myös säästää ympäristöä. Kannattaa myös hankkia kerralla sopivat varusteet. Esimerkiksi taakanvetoon mittatilausvaljaat Jum-Jum's:lta tai canicrossiin huskyvaljaat GMN:ltä.

3. Tee se itse
Netin youtubekanavat, blogit ja foorumit ovat diy ohjeita täynnä, jos on kielitaitoa, ohjeita löytää myös englanniksi. Paracord on kestävä materiaali tehdä pantoja ja hihnoja, leveämpiä pantoja saa tekemällä punoksen nylonnauhan päälle. Loimi, mantteli ja villapaita ohjeita on mielin määrin, samoin makupalaleipomuksia. Nouto- ja tunnarikapulat askartelee äkkiä hukkapätkistä puuta, siinä säästää monta kymppiä hyvin nopeasti. Taitava ompelija tekee kavereidenkin koirille manttelit ja tienaa siinä sivussa pientä taskurahaa. Jos vierastaa itse ompelua, mutta haluaa persoonallisia varusteita, niin esimerkiksi Natina ompelee. Meidän diy tekstejämme täällä.

4. Kierrätä
Pakkausmateriaalit jokainen osaa kierrätää, eikö niin? Mutta entä kun varuste menee rikki? Mikäli varuste on käyttökelvoton ja korjaaminenkaan ei auta, ota kaikki käyttökelpoinen, kuten D-lenkit, o-lenkit, soljet, pistolukot ja liipasinlukot ym. talteen. Voit käyttää niitä askarteluissasi tai antaa kaverille joka tekee varusteita itse. Mikäli jokin varuste on epäsopiva ja jää kaapinperukoille lojumaa, myy se reilulla kirppishinnalla sellaiselle, jolla se tulee käyttöön. Harrastustarvikkeitakin on mahdollista saada kierrätysmateriaalista valmistettuna tai muuten ympäristöä säästäen, kun hiukan etsii. Esimerkiksi koirafrisbee Jawz Deja flew on kierrätysmateriaalista valmistettu.

5. Metsästä tarjouksia ja kolua kirpputoreja
Omilla ruokaostoksilla käydessä kannattaa tsekkailla lihahyllyn tarjouksia. Onko kanasuikale -60%, tai possunpotka puoleen hintaan? Jopa lohta saattaa löytää hyvällä alennuksella, samoin muikkuja. Miksi jättää ruoka kaupan hyllyyn pilaantumaan, kun se menee sieltä roskiin? Nappaa koriin mukaan ja vie kotiin koirille, tai valmista löydöksestä pakastimeen treeninamit. Puhun nyt ihan oikeista kirpputoreista, myös nettikirppiksiltä voi tehdä hyviä löytöjä. Mutta isoilta kirppiksiltä voi löytää vaikka mitä ja ihan pikkuhinnoin, itse olen löytänyt mm. noutokapuloita ja kuljetushäkin. Kirppikseltä saa myös hyvää diy materiaalia, kuten nuhjuisia vaatteita. Onko tullut mieleen tehdä koiralle vaikka peti kirppikseltä löydetystä tyynystä?

Bonus vinkki
Älä osta mitään mitä et todella tarvitse, säästät kukkaroasi ja ympäristöä.

4 kommenttia:

 1. Vitsi miten upee aihe toteuttaa tää haaste! :)

  VastaaPoista
 2. Ite pyrin noudattamaan pitkälti samoja neuvoja! Oon oikeasti tosi yllättynyt miten hyvää kampetta kirppiksiltä on löytynyt. Rompun taannoiset pentukamat ostin kaikki kirppikseltä ja myin pentuajan jälkeen eteenpäin. Nyt löysin ihan uudet hurtan pelastusliivit nettikirpalta. Ihan mielettömiä löytöjä tekee, kun jaksaa pikkasen aikaa etsiä eikä heti osta ekaa eteen tulevaa!:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja hyvä mieli tulee ympäristön säästämisestäkin, kun valitsee sen eettisemmän tai ekologisemman tuotteen :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)