14 tammikuuta 2017

Arkikurssi ja tokovalkkuTiistai iltana olivat Lounan arkikurssin neljännet treenit. Myöhästyin hiukan, joten ulkona koiran rauhoittelu jäi melko vähäiselle. Treenikamat halliin, pikapissatus ja sisään. Louna ei haukkunut, mutta oli selvästi hiukan jännittynyt ja kyttäili ympärilleen. Sain sen kuitenkin tekemään nenäkosketusta ja menemään alustalleen maate, johon se rauhoittui.

Kerran teemana oli noudon rakentaminen. Jäi hieman epäselväksi, oliko tarkoitus todella rakentaa liike tuolla kurssikerralla ja edetä harjoituksissa melko nopeasti. Tein omatoimisesti Lounan kanssa nostoharjoituksia patukalla. Kohdalleni on osunut pari herkkäsuista koiraa, joten halusin Lounankin kanssa aloittaa iisisti. Mikäli noudon opetuksessa tulisi ongelmia, eivät ne myöskään iskostuisi suoraan kapulaan.

Noh, kapulahan me sitten käteen saatiin, kun Louna kerran niin hienosti patukkaa nosti. Vähän vastahakoisesti otin puolenkilon kapulan ja aloitin alusta. Louna nyt ei ole kuitenkaan mikään helläsuisin koira. Se oli hommassa ihan riemuissaan mukana, vaikka kriteeriä laskinkin. Koskeminen oisi riittänyt, mutta Louna mielellään nosti kapulaa tai tarttui siihen kädestäni. Lähdin tekemään hommaa sitten rauhallisen mielentilan kautta, riitti kun hampailla kosketti kapulaa ja mahdollisimman rauhallisesti. Lounan kanssa hommassa käy herkästi niin, että se silpuaa kapulan leluna...

Olin hiukan hämmentynyt kun meitä kehoitettiin ottamaan kestoa. Lounahan oli vasta toista kertaa nostelemassa kapulaa. Sitä paitsi ympäristö ja kokonaisuus, ei voi nostaa kaikkia kriteereitä samalla kertaa. Olen varmasti ärsyttävä koulutettava. Mutta en alkanut tekemään kestoa. En, ennen kuin Louna kykenee oikeassa mielentilassa ottamaan kapulan kädestäni. Tätä tullaan harjoittelemaan kotona.

Tunti meni Lounalla lähinnä fiilisharjoitteluna ja rauhoittumiseen. Ensi kerralla treenit ovatkin Pirkkalan Bauhausissa. Mielenkiintoinen ratkaisu kahdeksan koirakon ryhmälle. En ole vielä varma, menenkö Lounan kanssa. En tahdo romuttaa suhdettamme tai ahdistaa koiraa liian vaikeaan tilanteeseen. Myöskin aikataulu tiistaille on hiukan tiukka, tuollaisia harjoituksia täytyisi tehdä ajan kanssa. Lielahtikeskuksessa olemme käyneet ja käymme varmasti toistekin. Mahdollisesti Bauhausin keikka jää kuitenkin väliin, etenkin kun joutuisimme sinnekin ryntäämään aikamoisella kiireellä.

Keskiviikkona oli kauan odotettu Savun tokovalkku Koirakoutsilla. Oli kiva päästä pitkästä aikaa Mika Jalosen oppiin. Samalla mieleen vyöryivät ne muistot. Ne ajat, kun olimme Vilkun kanssa hallilla kaikki illat. Kun kävimme koutsilla ihan jatkuvasti. Miten paljon minä opin ja miten pääsimme etenemään. Nyt astelin sisään Savun kanssa. Minulla oli paljon selkeämpi kuva, mitä teen ensimmäisenä. Olin niin ylpeä pienestä. Savu oli treenien ajan irti, tauolla makasi matollaan ja hommiin kutsuttaessa teki töitä täysiä. Ehkäpä jotain olen tehnyt viimein oikein!

Perusasentoharjoituksia teimme ensimmäiseksi. Tein peilin avulla ja odotin vain että Savu tarjoaa sivulle tulemista. Hienosti hakeutui oikeaan paikkaan, vaikka käytössä ei ollut enää kantta apuna. Savu on siis kiertänyt lätkän päällä itsensä oikeaan asentoon. Miten vaikea onkaan luopua avuista itse, vaikka koira osaa? Pikkumiehellä oli hyvä tahti päällä, muutama setti perusasentoon tuloja ja sitten tauolle.

Takapääharjoituksia tehtiin pivotin kanssa, sekä peruuttelemalla. Kumpikin ovat olleet Savun kanssa pinnalla ja pikkunenhan paineli ihan täysiä ja innoissaan.

Kapulan pitoja aloiteltiin. Oikean mielentilan kautta Savunkin kanssa. Kovin olisi kiihdyttänyt ja puruttanut, siispä miltei joka välissä rauhoittumista ja luopumisen kautta sai koskettaa kapulaa. Saimme jo sieviä, mutta napakoita hammaskosketuksia ja niihin oli hyvä lopettaa.

Tuttuun tapaan seuraamista lähdimme hakemaan sillä, että perusasento, askel, perusasento. Tein Savun kanssa perusasentoja ja vaihdoin ihan hiukan jalkojeni paikkaa eteenpäin, en siis varsinaisia askelia. Merkkasin heti, kun Savu liikahti samaan aikaan ja lopussa otinkin kokonaisen askeleen.

Kokonaisuudessaan treeneistä jäi hyvä fiilis ja ihan huippua päästä taas valmennukseen. Kevätkausi meneekin halleilla rampaten ja oppia hakemassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)