09 toukokuuta 2017

Mikä olisi Lounan laji?

Olen viime aikoina viettänyt Lounan kanssa paljon aikaa ja keskittynyt tutustumaan siihen. Sehän on kaiken ärsyttävyytensä lisäksi oikeastaan ihan hauska heppu. Reipas ja iloinen ja nauttii yhdessä tekemisestä. Vaikka Louna onkin pääasiassa kotikoira, olen pohdiskellut sille kuitenkin joitain kotona toteutettavia harrastuksia. Joitain, mitkä kiinnostaisivat minua ja sopisivat sillekin. Savun kanssa ei tarvitse ihmetellä ollenkaan, sillehän oli tavoitelista jo valmiina ja pikkuinen solahti muottiinsa hyvin. Lounalle pelkkä lenkkeily ja temputtelu riittävät, mutta kivempi olisi tarjota enemmän. Tempuissa jämähdän herkästi tietynlaisiin ja metsälenkit ovat miltei aina samassa metsässä.

Tokikaan tuon tyyppiselle koiralle ei välttämättä ole pakko kehitellä mitään harrastusta, eikä tarkoitus olekaan harrastaa verenmaku suussa. Itse olen kuitenkin vähän huolimaton siellä ja täällä ja varsinainen temppujen järjestelmällinen opettaminen on vielä vähän hakoteillä. Olisi ikään kuin helpompi mennä ohjeiden ja raamien mukaan tekemään jotain jo valmista lajia. Myös etenemistä olisi tavallaan helpompi seurata.

Liikunnallisimmaksi lajiksi ajattelin vetoa. Louna juoksee mielellään ja se juoksee lujaa. Se on myös helppo hömpöttää vetämään ja se nauttii jo pelkästään juoksemisesta. Sopivia valjaita en ole vielä hankkinut, josko kesän aikana. Liinat ja vyö löytyvät ja pyörään kun vaihtaa renkaan, niin pääsee fillaroimaan. Alkuharjoittelut hoidan varmaan juosten, toivoen että omakin kunto kasvaisi.

Jälki ja nosework olivat kiinnostavia nenänkäyttöharrastuksia. Kumpikin minulle tosin vähän vieraampia ja pitää aiheisiin perehtyä, mutta kiinnostavat. Louna käyttää muutoinkin mielellään nenäänsä ja nuuskuttelu on sille rauhoittavaa tekemistä. Näin ollen se saisi toteuttaa itseään ja harjoitukset olisi mahdollista toteuttaa kotioloissa.

Kursseille en toistaiseksi ole Lounan kanssa menossa. Halliympäristöt ja hälinä stressaavat sitä vielä liikaa ja keskitymme harjoittelemaan yleistä olemista eri paikoissa. Kaikkien kompastusten ja sähläämisten jälkeen, olen alkanut oikeasti tykätä tuosta höpsöstä. Louna on mennyt hurjasti eteenpäin, rauhoittunut ja tasaantunut ja se on oikein miellyttävä seuralainen. Viikonloppuna nähdäänkin, mitä Louna tuumaa karhusta, kun vien koirat petotestiin.

Vielä räntäsade päivän piristykseksi, Lounan uusin hyppytemppu. Syliin ja reppuselkään tulon lisäksi Louna osaa hypätä neljällä jalalla vasten. Miksiköhän tuonkin tempun nyt nimeäisi?

3 kommenttia:

 1. Lisäät frisbeen mukaan ja hypyn nimi on rebound. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vois kyllä, johan sillä alkaa olla hypyt hanskassa :D

   Poista
 2. Mejää suosittelen nenähommista tykkäävälle! Vähän työlästä tehdä jälki, mut meillä ainakin tykätään hirveesti. Kokeisiin ei ilmeisesti sekarotuiset pääse, mut omaksi iloksi ja harrastukseksi muuten :)

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)