29 toukokuuta 2017

Koirien kesäkunto-ohjelma

Aikoihin en ole varsinaisesti koirien kuntoilua suunnitellut, mutta silloin kun suunnittelin, tuli sitä myös järkevämmin toteutettua. Kiiran blogista intouduinkin aiheen pariin ja nyt voisi olla aika taas ryhdistäytyä urheilunkin saralla. Toko, frisbee ja vetotreenien lisäksi harrastuksia ja muuta olemista tukevaa liikuntaa. Taulukoin suunnitelmani muistiinpanoksi, tuskin joka päivä tehdään kaikkea ja vähän kelistä riippuen esim. uintireissut. Pohtiessani tekemistä, voin kuitenkin palata taulukon pariin ja hakea siitä ideoita. Kunnonkohotus sovitellaan arkeen lajitreenien ohelle, niin että tukevat toisiaan, eivätkä rasita koiraa liiaksi.

Pyörälenkki, 2-10km metsätiemaastoissa. Pääasiassa koira vapaana laukaten, tai vierellä hihnassa ravaten, Lounan kanssa vaihtelevasti vetotreeninä, tällöin lyhyempi matka. Toteutellaan yöaikaan, kun ei ole kuuma.

Uinti, hiekkarannalla. Rantavedessä ja upottavalla hiekalla juoksua, uimista. Savun kanssa etenkin juoksemista vesivastusta vasten. Louna harjoittelee kesän aikana uimista ja veteen tottumista. Kuumien päivien vakkariliikunta.

Lihaskunto, tasapaino, tekniikka ja lihastreeniharjoituksia. Erilaisia lihaksistoa kehittäviä temppuja, kuten peruuttaminen, pyöriminen eri suuntiin, takajalkojen nostaminen tasolle, pivotti, kiipeily, erilaiset hypyt, pujottelut ym. Kummallakin koiralla riittää näissä harjoiteltavaa ja opeteltavaa, jotta saataisiin tyylipuhtaita suorituksia.

Metsälenkki, paljolti päivittäinenkin, palauttava tekeminen, käytännössä vapaapäivä/-hetki. Vaihtelevassa maastossa omaan tahtiin kulkemista, palautumista rasituksesta psyykkisesti ja fyysisesti. Myös treenitön päivä, jolloin vain hengaamista ja koirana olemista.

KOIRA
MA
TI
KE
TO
PE
LA
SU
SAVU
Pyörälenkki
Uinti
Lihaskunto
Uinti
Metsälenkki
Pyörälenkki
Lihaskunto
LOUNA
Lihaskunto
Uinti
Pyörälenkki
Uinti
Metsälenkki
Lihaskunto
Pyörälenkki

7 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä, vois itsekin yrittää koota tällasen kunhan päästään saikulta taas oikeisiin hommiin. Mie oon niin laiska lenkkeilijä että käytän tosi paljon hyväkseni pyörää ja uittamista ja muuta sellasta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kannattaa! Mulla selkeyttää tekemistä kun saan kirjattua suunnitelmat ylös, enkä aina vaan mieti :D

   Poista
 2. Itse laittaisin ton Metsälenkki-päivän ehk myös tiistaille NUoria koiria kun ovat :) Muuten näyttää oikein hyvältä (Y)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näillä keleillä kaikki uintireissut ovat metsälenkkejä, samoin kaikki muu korvataan metsälenkeillä, jos muuhun ei ole mahdollisuutta :) Tuskin tulee ylirasitettua näitä.

   Poista
 3. Muista lepopäivät jolloin ei treenata eikä bodata, muuten tulee jumeja, vaurioita ja stressiä jotka poikivat muita ongelmia kuten haluttomuutta tehdä juttuja.

  VastaaPoista
 4. Ai nuo metsälenkit olivatkin vapaapäiviä. xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha joo :D Ja noita metsälenkki päiviä on nyt ollut 3-4 viikossa, kun kelit ja aikataulut eivät ole suosineet muuta toimintaa :D

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)