02 kesäkuuta 2017

Huomenta talvihorroksestaHei kesä, näkemiin kesä, tervetuloa uudelleen... Voisit käydä vähän useammin! Kesän viivästelystä on joka blogissa, joten skipataan se.

Koirat pääsivät ensimmäiselle pyörälenkilleen toissapäivänä. Savu ei ollut ajatuksesta erityisen innoissaan, koska pyöräilyssä ei ole mitään pikkutarkkaa. Nelisen kilometriä ravasi vierellä ja ravilenkkejä tulevat Savun pyöräilyt pääasiassa olemaan.

Louna pelkäsi ensin pyörää, se on jännittäessään semmoinen ärsyttävä jumittaja. Talutin pyörää alkumatkan tielle ja sitten lähdin polkemaan. Louna tuli sivuloikkia vierellä. Kun se siinä vahingossa kompastui ja lähti juoksemaan eteenpäin, rentoutui se huomattavasti ja näin ihmissilmään näytti nololta. Muutoin matka meni hienosti, luonnonlahjakkuus, Lounan juttuja ovat just nämä "räiski menemään niin paljon kuin pystyt". Ravilenkit Lounan kanssa sujuu, mitään laukkaspurtteja ihan turha ottaa koira kytkettynä. Valjailla vasta sitten. Loppuraveissa lähti vielä rusakkokin edelle, kyllä olen ylpeä Luskusta! Niin hienosti on luopumisen yleistänyt että kääntyi siinä kesken lennokkaamman ravin vilkaisemaan minua. Kehuin kovasti ja siinä me sitten sulassa sovussa ravailtiin rusakon perässä. Hyvä puoli, emme kääntyneet ojaan sen perässä, eikä Louna jäänyt kyttäämään.

Ensi kerralla pyörälenkille viritellään mukaan gopro!
Eilen päädyin videoimaan Savun kotitokotreenit. On jäänyt vähän vähemmälle treenaaminen ja moni juttu junnaa paikallaan. Seuraaminen ja perusasento olivat viimeksi ihan shaibaa, joten tuskastutti vielä lisää. Nyt keräilin itseni ja lähdettiin hakemaan hukattua moottoria ja motivaatiota takaisin. Ne löysimmekin, mutta hienosäädölle ja tyylipuhtaalle tekemiselle olisi vielä tarvetta.

Perusasento huomattavasti napakampia ja parempia, kuin viime aikoina. Videoilta tarkastellessa palkkasin myös muutaman vinon, peilin eteen ensi kerralla.

Seuraaminen koiralta hyvin ja hyvää tekemistä, kaipaamaani asennetta. No mitäs minä itse, käsi käännöksessä? Tuli jotenkin ihan takaraivosta, että kääntymisessä käsi jäykistyy ja ikään kuin toimii maalimerkkinä koiralle. Ehdottomasti pitää kiinnittää huomiota omaan kehonkieleen. Muutoin tykkäsin, kun vain lelutkin tulisivat taskusta ajallaan ja koira olisi vähän vähemmän superpallo (lelun pyydystämisen sijaan Savu hyppii ensin riemupomput).

Nouto on paljolti työn alla. Pitotreeniä olemme tehneet sisällä ja ote alkaa pikkuhiljaa parantua ja ääntely on vähentynyt. Ulkona Savu oli pitkästä aikaa niin kiihtynyt, että ehkä koko noudon olisi voinut jättää tekemättä. Olen palkannut Savua aika ajoissa, kapula nousee, koira kääntyy ja lähtee kohti. Kerran ehti tiputtaa kapulan ennen palkkasignaalia, mistä syystä passivoiduin ja otettiin uudelleen. Viimeisin kapulanhaku oli muutoin hyvä ja kivalla asenteella, mutta palikka putosi kaikessa kiireessä huonosti, Savu korjasi ja kantoikin sitten laipasta.

Kaukoissa pitäisi päästä reippaasti eteenpäin. On tehty asentojumppaa, mitä nyt videollakin. On harjoiteltu myös asentoja erikseen ja niissä pysymistä. Olen alleviivannut etujalkojen paikallaan pysymistä ja liikkeen pysähtymistä yleisestikin. Työtä riittää, mutta idea alkaa olla selvillä.

Mitään maata mullistavia suunnitelmia ei ole. Toivottavasti kelit suosisivat piakkoin. Kohta puoliin koirilla riittääkin taas ihmeteltävää ja odotan mielenkiinnolla niiden tuumailuja. Laumaan tulee jonkun ajan kuluttua uusi vahvistus.

4 kommenttia:

 1. Vautsi, hieno Louna, kun jätti rusakon! Savu on ihanan innokas tuossa tokovideossa, tokosta en taas sitten tiedä yhtään mitään, niin jätän sen analysoimisen viisaammille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Joo sillä intoa riitti tauon jälkeen :D

   Poista
 2. Kivan näköistä, tarkkana vaan perusasennon palkkauksen kanssa. 😊 Seuruu sais omaan makuun olla tiivimpi, mutta tokossa/Rallyssa tuo riittänee. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) Seuraamisessa riittää vielä työsarkaa, tällä erää keskityttiin sen suhteen asennetreeniin :)

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)