28 kesäkuuta 2017

Blogi tiensä päässäPitkällisen pohdinnan jälkeen, tämä blogi on tiensä päässä ja tämäkin teksti on aika julkaista nyt.

Blogi on jäänyt hiukan heitteille, vaikka aikaa olisi, ei huvita päivittää. Ei ole inspiraatiota eikä motivaatiotakaan. Puoliakaan tekemisistä en viime aikoina ole saanut jaettua tänne asti. Eikä se edes haittaa minua. Bloggaaminen tänne ei tuo enää samaa fiilistä kuin ennen, se ei tunnu enää lainkaan niin tärkeältä. Kun sain kevättalvella kirjoitettua sen, mitä Tuikulle (ja Vilkullekin) kävi, oli valmis olo. Tuntui, että olin kirjoittanut kaiken tarpeellisen. Blogin ulkoasun ja remontin suhteen ajattelin aktivoituvani uudelleen, mutta niin ei käynyt. Blogi poistuu myöhemmin myös näkyvistä, ehkä joskus palaa uudelleen, ehkä ei ikinä.

Savun kanssa jatkamme tavoitteitamme kohti. Siitä tulee toivottavasti varjovalio, toivon että se ei jää pelkäksi haaveeksi. Treenaamme koska se on kivaa ja koska se kehittää meitä. Frisbeestä on hyvää vauhtia tulossa toinen aktiivinen lajimme, itseltä se vaatii malttia paljon. Savu on ollut paljolti sitä, mitä halusin. Pentuna se oli vähän kummallinen tosikko, mutta nyt se on korvaamaton. Sen kanssa on takana paljon yhteisiä miellyttäviä hetkiä ja reissuja.

Louna on ihana. Kivikkoisen alun jälkeen olen kiintynyt siihen valtavasti. Se on kehittynyt hurjasti eteenpäin, se on reipas ja omatoiminen, yhteistyökykyinen ja -haluinen. Sen kanssa on kiva touhuta ja se nauttii tekemisestä itsekin. Kömpelyydestään ja epävarmasta pentuvaiheestaa huolimatta siitä kasvoi sopusuhtainen ja hyvärakenteinen koira. Vetoharrastusta olemme aloittaneet, nosework kiehtoo itseäni ja sitä on tarkoitus tehdä Lounan kanssa. Lounan myötä olen oppinut jälleen, että teemme asioita itseämme varten. Minua ja Lounaa varten. En aio tehdä Lounan kanssa samaa virhettä, kuin Tuikun kanssa. Että väkisin väännän sitä yleisön toivomaan muottiin. Louna on ihan mahtava omana persoonanaan ja haluan antaa sille tilaa olla oma itsensä.

Olen saanut elämääni uudelleen ihan loistavat koirat. Savu ja Louna ovat arjessa mitä parhaimpia ja keskenäänkin hyviä ystäviä. Ne piristävät päiviäni, pitävät seuraa, ovat loistavia retkikumppaneita ja maastossakin niiden kanssa on niin levollinen olo. Olen onnellinen, että saan olla juuri näiden koirien kanssa ja että niillä on toisensa. Uudet retkireitit odottavat meitä, samoin uudet ystävät.

On ollut kasvattavaa ja kokemusrikasta pitää tätä blogia, monta vuotta. Olen käynyt monia antoisia ja kasvattavia keskusteluita, myös loukkaavia ja rasittavia. Olen saanut blogin kautta uusia ystäviä ja tuttuja. Ennen kaikkea olen saanut kirjoittaa ajatuksiani näkyviin herättäen muissakin ajatuksia. Olen hyvin onnellinen, että silloin vuosia sitten aloitin pitämään tätä blogia. Siksi en aio poistaa tätä, enkä myöskään vanhoja tekstejäni. 

Kiitos kaikille lukijoille ja matkan varrella olleille. Hyvää jatkoa ja keskittykää siihen, mikä teille on tärkeää :) 

19 kommenttia:

 1. Oho, en arvannut, että näin kävisi, mutta hienoa, että osaat sanoa, milloin riittää, blogin kirjoittamisen pitäisi kuitenkin olla kivaa. On ollut todella hauska seurata tätä blogia vuosien varrella. :)

  Savusta tulee varmasti huippu varjovalio, ja Lounalla tulee olemaan hurjan hauskaa harrastuksissa sekä arjessa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minä tätä aikani pohdin, että lakkautanko vai kituutanko harvalla päivityksellä. Blogin osalta tämä on kuitenkin tässä, kiva on ollut teihinkin blogin kautta tutustua ♥

   Poista
 2. Näin lukijan näkökulmasta oli haikeaa lukea tämä teksti. On ollut todella mukavaa seurata teidän tekemisiä. Kuitenkin olen samaa mieltä, että blogin pitäminen pitäisi olla hauskaa, eikä tuntua mitenkään työläältä - sitä varten ei pitäisi joutua etsimään itsestään motivaatiota.
  Toivottavasti saamme vielä kuulla teidän kuulumisia silloin tällöin muita kanavia pitkin :)
  Suuri kiitos, että olet uskaltanut ja halunnut jakaa elämääsi ja mielipiteitäsi tämän blogin kautta. Toivotamme teille oikein hauskoja ja ihania hetkiä!

  Nenut kohti tavoitteita, matkasta nauttien - toivottelee Sini ja suomenlapinkoira Fio Helsingistä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Instagram ja Youtube päivittyvät jatkossakin normaalisti ja blogin sähköposti jää käyttöön. Eli kyllä meistä kuulee ja yhteydenkin saa halutessaan :)

   Poista
 3. Oho! Mie olisin kylläl jaksanut seurata kituutustahdillakin, mutta toki jos se tuntuu itsestä taakalta, on parempi laittaa kokonaan pois. Pakko kerätä kaikki vinkit heti talteen tuolta siun aiemmista postauksista kun ne vielä näkyy :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei kiirettä :D Suljen kommentoinnin tällä viikolla, mutta itse blogi menee piiloon vasta loppukesästä :)

   Poista
 4. Ohho, en olisi kuvitellut! Höh.
  Itse olen kyllä samojen asioiden kanssa paininut, mutta niin monta vuotta kirjoittanut, että tuntuu liian haikelta ja vaikealta. Tahti itselläkin hidastunut esim. viime vuoteen hurjasti, mutta yritetään vielä. :)

  Tuntuu kyllä muutenkin, että blogien aika alkaa hiipumaan ja tube syrjäyttää, luku ja kommentointi määrät tippunut hurjasti.

  Me jatketaan teidän seuraamista instassa ja tubessa jos sinne materiaalia tulee jatkossakin. 😊👍🏼

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo saman huomannut itse, että ei näissä virtaa väkeä enää entiseen malliin :) Blogi myös jotenkin sitoo ja "vaatii" enemmän, kuin youtube tai insta. Ainakin jos haluaa pitää entisestä tasosta kiinni, mitä minä en nyt enää jaksa :D

   Insta ja tube pysyvät normaalitahdissaan ja sieltä löytää kuulumiset ^_^

   Poista
 5. En heti olis uskonut, mutta ymmärrän kyllä täysin. Ei itsellänikään ole pitkään aikaan ollut suurempaa inspistä päivittää blogia ja tuntuu että tällä hetkellä instagram riittää.

  Tosin olisin toivonut sun siirtyvät koirablogista retkeily-koirankanssa "blogiin" :D

  Kuinka käy maalta kotoisin blogille, päivitätkö sitä vai loppuuko sekin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Toinen blogini on aihepiiriltäänkin niin radikaalisti erilainen ja jo valmiiksi epäsäännöllinen ja vain omaksi viihteeksi, että se pysyy :) Siellä sivuan varmasti myös retkireissujani.

   Poista
 6. Voi harmi! Just kun on päässyt blogin mukaan..mutta ymmärrän kyllä. Itseä ei vaan harvakaan päivitystahti niin haitannut, mukava oli huomata päivityksen tulleen. Kaikkea hyvää ja ihania hetkiä koiruleiden kanssa. Toivottavasti vielä nähdään Instassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Instagramista meidät löytää myös jatkossa :)

   Poista
 7. Harmi! Haikeutta täälläkin ilmassa! Vaikka ymmärränkin syyt päätöksen takana, niin onhan se sääli, kun sun kaltainen tekijä katoaa. Mutta kiva, että Insta säilyy. :) Kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ehkä tämänkaltainen intoutuu joskus uudelleen. Nyt monen vuoden aktiivisen vaikuttamisen jälkeen takki on aika tyhjä blogin puolella :)

   Poista
 8. Sääli että näin kävi! Toivottavasti jaksat kuitenkin roikottaa tätä blogia täällä muiden luettavissa, jos joskus vuoden parin päästä haluatkin jatkaa blogin kirjoitusta.
  Hyvää jatkoa teille! Toivottavasti pääsette tavoitteeseenne. :)

  VastaaPoista
 9. Onpa harmi, on ollut niin kiva seurata Savun kasvua harrastuskoiraksi ja Lounan puuhailua! Mutta jos ei nappaa, niin sitten ei nappaa. Hyvää jatkoa ja tsemppiä tavoitteiden saavuttamiseen :)

  VastaaPoista
 10. Surku. Sun blogia oli niin mukavaa ja inspiroivaa lukea, mut ymmärrän hyvin päätöksen! Ja onneksi instagramista teidät löytää vielä :D Sun toisessa blogissa en muuten saanut kommentoitua, mutta "peruskoulusta päässeet" -postauksesta asti kuvat ei jostain syystä näy mulla kännykällä eikä koneella ollenkaan. En tiiä onko ongelma muillakin vaan ainoastaan mulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hyvä tietää, en tullut ajatelleeksi, kun ne on suljetuista kansioista :D Korjaan asian piakkoin ja palautan kommenttiboxin myös :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)