26 elokuuta 2018

Ämmin luontopolku ja Sallan museopihaAlkuperäinen suunnitelmani oli reissussa kiertää Riisitunturin Riisin rääpäsy. Retkikumppania kuunnellessa keksimme extempore, että lähdemmekin Sallaan. Suunnittelin että kiipeäisimme tunturin huipulle. Tulimme kuitenkin, no ikään kuin järkiimme ja päädyimme Konttaisen jäljiltä jalat rakoilla kävelemään Ämmin luontopolun. Kiva polku ja laavu, ei mitään ihmeellistä matkalla. Reitiltä näkyi kyllä Salla tunturin maisemia ja tietysti helpokulkuisuus oli plussaa.

Luontopolun jälkeen ajelimme Sallan keskustaan ja vierailimme sota- ja jälleenrakennusajan museossa. Hieno museo, paras missä olen käynyt. Kannattaa ehdottomasti vierailla, jos tuolla suunnalla liikkuu. Kylällä oli niin rauhallista, että kytkimme Savun auton peräkoukkuun odottamaan. Mallikas reissukoira meni oitis maaten ja nukkui kun tulimme takaisin. Museon ikkunoista näki toki autolle, joten mielenrauhani säilyi, kun pääsin vilkaisemaan tilannetta koko ajan.

Museon pihassa oli rakennuksia, joihin olisi päässyt sisällekin, mutta pikkumatkustajalle museopuuhat alkoivat riittää. Ehdin kuitenkin pihassa temputtaa ja kuvailla Savua. Reissu olikin kuvapainotteinen, sillä sää suosi. Alla loput otokset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)