20 elokuuta 2018

Konttaisen tuulessaEnsimmäisen reissupäivän lähinnä huilasimme, eikä pieni päivälenkki Rukalla tuottanut haluamiani kuvia. Siispä hypätään suoraan kolmanteen reissupäivään, jolloin kiipesimme Kuusamossa mökin lähettyvillä olevalle Konttaiselle. Valtavaara oli toinen vaihtoehto, mutta vauvan kantaminen pelkälle Konttaiselle oli ihan riittävän hikistä hommaa. Savu intoa piukassa kun viimein päästiin ulkoilemaan, vaan vauhtipa tasaantui portaissa nopeasti. Itsekin tuli siinä rappuja kiivetessä hiukan puuskutettua ja kyllä koirakin muutaman kerran kääntyi katselamaan taakseen.

Konttainen osoittautui hurjan kauniiksi vaaraksi näköaloineen ja ilta-aurinko teki tunnelmaan vielä oman lisäyksensä. Savu nuuski tuulta ja katseli tarkasti maisemia. Kova tuuli huipulla kävikin ja se aluksi poropuolikasta vähän ärsytti, tukka menee huonosti. Oma lihapullapussi sai Savun silmät syttymään - viimein koirakin on muistettu. Suorastaan taiteelliset maisemat olivat miellyttävää vaihtelua kuvausmiljöölle ja Savu laittoikin parastaan. Postauksesta voineekin huomata, että osannut päättää, mitä julkaisisin...

Temppuilun, tasapainoilun ja portaissa kiipeilyn jälkeen Savu käpertyi hyvillä mielin auton peräluukkuun nukkumaan. Ei jaksanut enää auton viereen kävelevälle porollekaan tuhahtaa. Poroista puheen ollen, Savu osoittautui ihan loistotyypiksi. Kyllähän porot kovasti kiinnostivat, mutta saivat olla rauhassa. Lukuunottamatta yhtä, joka sai häädön mökin pihasta. Muutoin Savu suhtautu poroihin vähän kuin niitä kävelisi täälläkin vastaan. Poroja olikin ihan todella paljon, joten uutuudenviehätys kaikkosi nopeasti.

Koska kuvia on reissusta todella paljon, päädyin julkaisemaan kuvia pötkönä. Sen sijaan että yrittäisin väkisin keksiä kuvien väliin jotakin kirjoiteltavaa. Lisää kuvia täällä.


1 kommentti:

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)