01 elokuuta 2018

Terveiset helteen keskeltäKotona ollaa, viimein! Asuimme remontin tähden kaksi kuukautta vanhemmillani. Parhaat kesähetket menivät siis oman pihan ohi ja tontti muistutti lähinnä viidakkoa, vaikka nurmi leikattiinkin. Koiria tilapäisjärjestely ei haitannut. Pääsivät kaikki riekkumaan metsiin, helle tosin verotti Lounan ja Savun juokseteluja. Kumpainenkaan eivät kestä kovin hyvin kuumaa. Hiukan käytiin illan hämyssä metsässä ja lammella uimassakin.

Harmittavasti kastroinnin jälkeen Savu aloitti karvanlähtönsä tammikuussa ja jatkaa edelleen. Ei mitään yksittäisiä haituvia, vaan ihan kunnon tolloja. Houkutus leikata kaljuksi on valtava (helpottaisi taatusti koiran oloa), mutta ei ehkä enää tässä kohtaa kesää.  Harjaamisesta Savu ei erityisemmin tykkää ja itsekkään laiskuuteni vuoksi en ole käsittelyä sen kummemmin opettanut. En itseasiassa oikein osaa tai tiedä, miten opettaisin. Ehkä tähän saadaan joskus apua ja puunaushetket olisivat koiralle mieleisempiä.Savun omistajatodistus valmistui viimein ja nyt löytyy tiedot FIX-rekisteristä. Mielentila- ja kannustintreeninä voisi ehkä virallisissa rallykisoissa käydä. Tokon suhteen meillä on vielä matkaa, sillä kolme liikettä on isosti kesken tai täysin tekemättä. Aikaa olisi ollut, mutta tämä helle on vienyt voimavaroja. Pitäisi treenata ihan yöllä, mutta siihen ei tänä kesänä ole ollut mahdollista. Helle ei rasita pelkästään meitä ihmisiä, vaan Savukin on silminnähden väsyneempi. Onneksi sentään eilen satoi (ja ukkosti), tosin nyt on taas sietämättömän kuuma.

Nyt kun viimein olemme kotona, on arkirytmi taas enemmän omamme. Pitkästä aikaa käytiin naapurinkin kanss aamulenkillä (kamalan pitkä tauko oli). Poikahaukut löysivät ihanan kuraojan, josta noustessan näyttivät, kuin olisivat dipanneet itsensä suklaakastikkeeseen. Haju muistutti kuitenkin enemmän kaikkea pilaantunutta. Aamulenkin päätteeksi oli jo kuuma, pitänee oikeasti lähteä ulkoilemaan jo ihan kuuden aikaan.
Reissusuunnitelmiakin on jälleen! Lähdemme ensimmäistä kertaa perheenä matkalle, Savu tietysti mukana. Suuntammee auton keulan kohti Kuusamoa, josta seikkailemme sitten Kainuun ja Lapin kohteisiin. Reitti on vielä auki, samoin kohteet. Malttamattomana odotan, että päästään vähän toisenlaisiin maisemiin lenkkeilemään, retkeilemään ja valokuvailemaan. Toivottavasti ei  olisi ihan näin hiostavan kuumaa.

Savu ei ole vielä päässyt (joutunut) telttailemaan. Elokuulle ja syksymmälle tällaisia mahdollisuuksia on kuitenkin avautunut ja parissa paikkaa pystyisi teltan pystyttämään suht lähelle autoa. En voi harmikseni kantaa rinkkaa ja vauvaa samaan aikaan. Telttaretkille lähdetään vähän sään mukaan, mutta toivottavasti jokunen yö olisi mukavaa keliä.

Palailemme reissupostauksen muodossa elokuun puolen välin tienoilla!

5 kommenttia:

 1. Veetikin kastroinnin myötä pudotteli karvaa melkein koko vuoden. Eniten harmittaa ehkä se muutos karvassa mikä tuli, kun muuttui pehmeämmäksi eikä ole niin hyvin säänkestävä enää.
  Jännä ettei Savu tykkää harjaamisesta, en ole oikeastaan yhdellekkään koiralle opettanut harjaamista, vaan ne vain nauttivat siitä. Millaista harjaa käytät Savulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Savun turkki ei toistaiseksi ole muuten muuttunut, mutta lähtee koko ajan. Savu ei ole luonnostaan pitänyt oikein mistään käsittelytoimenpiteistä, ja hölmönä olen tehnyt niitä väkisin, ihan kuin se mitään auttaisi. Olisi pitänyt olla kaukaa viisas ja tehdä harjaamisesta erikseen kiva juttu. Tällä hetkellä mulla on harjana furminator pohjavillaa varten ja kampa jos leikkailen hapsuja pois.

   Poista
  2. En suosittele furmia kenellekkään, meillä se ainakin repi ja katkoi karvaa, eikä koira tykännyt yhtään.

   Poista
 2. Meillä kans autto, kun vaihdettiin erilaiseen harjaan. Tosin furmia käytetään sillon tällön pahimman karvanlähdön aikaan, kun meillä ei oo siitä varsinaisia ongelmia ollut noilla lyhempikarvasilla. Ite oon odottanut, että koirilla on semmonen rauhallinen hetki ja mennyt sitten harjailemaan. Ollut siinä tiukka, että paikalta ei poistuta, kun harjaaminen on kesken, mutta pitänyt ne hetket lyhyinä ja palkannut toisinaan. Näin on meillä helpottunut harjaaminen Pandan ja Hiisin kanssa. Niitä nyt ei onneks ees tarvi harjailla melkein koskaan. Kida on sit asia ihan erikseen :D Sillä ei oo mitään harjaamista vastaan, mutta se ei vaan yksinkertasesti pysty olemaan sekuntiakaan paikallaan ja siitä koko touhu on joku hauska leikki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo voi varmasti harjakin vaikuttaa. Savu ei oo pitänyt mistään harjoista, ongelma lienee enemmän se että olen alunalkaen tehnyt käsittelytoimenpiteet väkisin. Pientä tulosta alkaa näkyä, nyt kun olen alkanut odottaa Savulta aloitetta :D

   Meillä on joku furmin halpa kopio, eikä onneksi katko karvaa tai muutoin revi, ellei turkki nyt jostain syystä ole takkuinen. Päivittelen tänne jossain kohtaa meidän käsittelytreenejä, jotka toivottavasti tuottavat tulosta :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)