01 marraskuuta 2021

Tokokoe Tamskilla 31.10 ja muistilista


Sunnuntaina kävimme Tamskilla tokokokeessa, jonne vähän kuin riskillä ilmottauduin. Tamskin halli on ollut meille jostain syystä vaikea treenipaikkanakin, sillä Savu uppoutuu siellä tosi helposti haistelemaan. Syitä on varmasti monia, mutta työkaluni syiden selvittämiseen ja ongelman purkamiseen alkavat olla vähän lopussa. Koen myös hankalaksi harjoitella asiaa, sillä toisissa paikoissa Savu ei haistele lainkaan tai ei ainakaan uppoudu hajuihin. 

Odottelualueella alku meni kuitenkin tosi kivasti. Savu oli hyvin keskittynyt minuun eikä touhuillut mitään ylimääräistä. Kävi kuitenkin sellainen moka, että otin sen odottelemaan aivan liian ajoissa ja niinpä Savu ehti innostua ja turhautua monta kertaa. Lopulta se alkoi vähän äännellä levottomuuttaan ja innostui ulvomaankin kun joku toinenkin hiukan haukahteli. Paikkikseen mentiin tosi väärässä mielentilassa. Saatiin kupla koottua takaisin ennen yksilövuoroa, mutta minun tuurillani Savulle heittämäni lihapulla osuikin sen silmään. Ja lihapullan murunen meni ihan oikeasti Savun silmään, enkä saanut sitä pois. Toivon hartaasti ettei se häiritsisi ja meidän vuoron koittaessa fiilis oli vielä hyvä. Just kun piti mennä kentälle, Savun nenä liimaantui mattoon kiinni.

Tuomarina Mari Väänänen
Pisteet 131p

Paikalla makaaminen ryhmässä 1min 6

Savu oli rivissä keskellä ja härväsi odotellessa sahaten monta kertaa maahan ja turhautuen kun ennen liikkeen alkua pyysin sitä vielä takaisin istumaan. Se kuitenkin ennakoi todella vahvasti ja läsähti maahan heti liikkeen alkaessa. Itse paikalla maakaminen meni hyvin, Savu oli levollinen ja hiljaa. Sen verran Savu oli kierähtänyt lonkalle, että tuli perusasentoon vasta toisella käskyllä, josta päätti mennä miltei samantien takaisin makaamaan. Ei ollut meidän paikkis tänään.


Seuraaminen 6

Ensimmäiset pari askelta lähti vähän tahmeasti, mutta sitten seuraaminen oli sitä mitä viime aikoina treeneissäkin. Kaavio tuntui jännittäessä tosi pitkältä ja eiköhän just viime metreillä Savu alkanut raapia silmäänsä jonka jälkeen se alkoi haistella mattoa. Jouduin kutsumaan sitä mukaan kahdesti ja vasta sen jälkeen jatkettiin seuraamista melko hyvänä. Kyllä harmitti, mutta minkäs sitä lihapullalle silmässä mahtaa.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 8

Savu oli alussa askeleen jäljessä ja pikkuisen kontakti tipahti, noin muuten tehtiin meidän tasoinen suoritus.

Luoksetulo 9

En aivan varmaksi muista mistä lähti piste, ehkä haisteli odotellessa, ehkä tuli vinoon perusasentoon tai jotain muuta. Mutta juosten tuli luo eikä haukkunut kuitenkaan.

Noutoesineen pitäminen 7

Savu jäi juuri ennen liikettä haistelemaan ja lopulta jouduin ottamaan sitä pannasta kiinni mitä en tee käytännössä ikinä treeneissä. Perusasento oli vino ja alustus kertakaikkisen huono tälle liikkeelle, mutta toisella kehoituksella Savu tarttui kapulaan ja piti hyvin.

Kauko-ohjaus 0

Kaukot jatkettiin siltä istumalta ja niinpä Savu makasi tiiviisti nenä maassa hajuja keräten. Nollattiin, koska en edes yrittänyt käskyttää istumaan sillä koira oli aivan muissa maailmoissa.

Estehyppy 10

Kaiken säröilyn ja sekoilun jälkeen tuntui ihan utopiselta että hyppy olikin täysi kymppi.

Kokonaisvaikutus 6

Ei ollut yhtään meidän hetki tuo muutama minuutti kokeessa. Minua jännitti kuten aina, mutta Savulle ympäristö oli liian vaikea. Se jäi siirtymissä haistelemaan eikä ollut yhtään tavalliseen tapaan mukana vaan karkasi peräti kahdesti haukkumaan liikkurinkin. Liikkurin rauhaan jättäminen on ollut meille jonkun aikaa melko peruskauraa, mutta tällä kertaa haastetta oli liikaa ja vanhat jutut puskivat läpi. Savu myös haukahteli ja oli siinä määrin vähän ulapalla että jouduin kutsumaan sitä erikseen perusasentoihin. Tavallisesti se tarjoaa niitä itse.

Vähiin jäi suorituksen hyvät asiat, mutta kokemus tietysti tämäkin. Onpahan mitä treenata ja eipähän pääse ylpeäksi tai liian helpolla 😂 Vaikka meidän suoritus meni reilusti penkin alle, pisteet riittivät kuitenkin kolmossijaan. Tällä kertaa näin, ensi kerralla ehkä erilailla.


Muistilista treeneihin

- paikkistreeneihin "turhaa odottelua", siten että seisoskellaan rivissä ja Savun tulisi pysyä perusasennossa. Liikkuri mukaan niin, ettei Savu ennakoisi käskytyksiä.

- lisää harjoitusta jättämisiin (luoksetulo, kaukot, jäävä). Tavoitteena että Savu olisi jäädessäkin hereillä, eikä jäisi hajuihin tai muihin häiriöihin kiinni.

- perusasentoa varmemmaksi ja vahvemmaksi myös häiriöissä

- siirtymiin harjoitusta häiriöissä

- kaukojen tehotreenaamista häiriöissä, nimen omaan erilaisissa hajuissa

- kapulan pitoon siirtymäharjoituksia ja varmuutta ensimmäisellä käskyllä tarttumiseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)