09 kesäkuuta 2024

Mötkömussut 2 viikkoa




Kyllä, me keksittiin pentunelikolle ryhmänimeksi Mötkömussut. Kaikki neljä on mussukoita ja varsinaisia mötkäleitä (mitä se kenenkin murteella meinaa), erinomaisia syömäreitä siis. Tänään pennut ovat tasan kaksiviikkoisia. Aika tukevasti yrittävät jo ottaa jaloilleen ja haukkumisharjoitukset sujuvat hyvin. Näistä taidoista huolimatta nelikko on edelleen kuuroja ja sokeita, mutta eiköhä sekin tilanne pian korjaannu 😄

Loimu on hoitanut naperoitaan ihan erinomaisesti. Vähän on vaikuttanut kaipaavan myös omaa tekemistä (etenkin helteellä), sillä Loimu mielellään karkaisi takapihan metsään kaivamaan onkaloita. Vähän liian pitkällisten kutsumisoperaatioiden (keskellä yötä melkein tunnin...) Loimu onkin ulkoillut sitten liinassa, eikä vapaana. Kai se meinasi että muuttaa pentujen kanssa maan alle hellettä pakoon, mutta sitä iloa ei nyt näille lemmikkikoirille suotu.

Yhtään Loimu ei ole närkästynyt pentujen katselusta ja tutkimisesta. Leppoisasti suhtautuu lapsiin ja jopa Savuun, joka sekin mielellään katselee pentulaatikkoon. Savu on suhtautunut pentuihin kyllä ihan samanlailla kuin pieniin vauvoihin. Se on varovaisen utelias ja ystävällisen kiinnostunut. Ainoastaan ruokakupistaan Loimu on tarkka, silloin ei tarvitse Savun suotta tulla samaan huoneeseen ollenkaan. Loimu onkin ollut varsin nälkäinen ja hyvä syömään, onhan imetys koirallakin energiaa kuluttavaa toimintaa.

Tähän asti olen punninnut pentuja päivittäin, mutta painon noustessa kaikilla tasaisesti harvennetaan punnitukset nyt pariin kertaan viikossa.

12 vrk iässä painot olivat

Suklaa 860 g

Kettu 903 g

Musu 908 g

Supi 805 g

Ja alla massiivinen kuvamättö pentusista, melkein aikajärjestyksessä viimeiseltä parilta viikolta. Pian pentuset ovat kaiketi vauhtiveikkoja, joten lienee toiveajattelua että ehtisin yhtään aiempaa useammin istahtaa kirjoittamaan kuulumisia. Jotenkin tämän alkukesä on ollut paitsi pentukuplaa, myös tosi täynnä kuvauksia ja juhlia. Yhtä kaikki, hyvin voi koko pentue ja muutkin ja hauskaa on ollut!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)