25 heinäkuuta 2012

Landepaukku Tampereella

Aamuherätys oli klo 08.00. En minä itse siihen olisi heränny, mutta kun poikaystävä alkoi potkia ja kiskoa sängystä, niin pakko oli. Nopsasti laitoin itseni, söin ja ruokin Tuikun. Sitten lähtö Tampereelle. Pikku törpöllä oli rokotusaika klo 10.00 Tuhatjalassa. Matka Tampereelle suoritettiin autossa, jossa tuntui varsin ahtaalta koiran kanssa :D Viisi ihmistä ja tommonen haiseva rakki... Ja kuolaa pitkin poikin. No perille päästiin ja kun sain Tuikun autosta niin kaveri mönki heti pitkin poikin kävelytietä ja oli ihan sekasi. Kierrettii kortteli ympäri, että vähän rauhottui ja astuttiin Tuhatjalkaan sisään. Tuikku näytti hirttävän itsensä... x_x Oli hauskaa, kun me ei osattu äitin kans käyttää itsepalvelu jotain ilmottautumis juttua :D No mentiin sitten suoraan tiskille sanomaan, että meillä oli rokotusaika. Tuikku ressukka se ryömi ja nuoli lattioita ja oli ihan innoissaan. Käytiin vaa'alla ja paino on pysynyt samana, 30,7kg :)

Eläinlääkäri kutsui meidät toimenpidehuoneeseen. Tuikku vilahti oven raosta nopsasti sisään ja alkoi taas kieritellä lattialla. Mahtoi olla sydämen ja keuhkojen kuuntelu vaikeaa. Lekuri heitti lattialla makupaloja ja oli laittamassa rokotetta niskaan, samassa Tuikun pää nousi vauhdilla ylös ja meinasi rokotukset mennä nenään. Onneks saatiin pelleilijä rauhoteltua ja rokotus meni niskaan. Ei makupalat kiinnostanut, koska rabies kirveli niin paljon. Ellä heitti makupalat lattialta roskiin. Muovipussi rapisi, niin johan alkoi Tuikkua kiinnostaa herkut roskiksessa. Noh, saatiin onneks ne rokotukset nyt hoidettua, kaikki on taas voimassa kolme vuotta, paitsi kennelyskä. Pitää uusia ensi kesänä. 

Tuhatjalasta käveltiin torille syömään mansikoita. Äidin vanha koulukaveri tuli meidän mukana :) Oli hauskaa, Tuikku oli varsin lystikäs pelle tuolla kaupungissa... Miten voi koira seota puluista ja varpusista niin paljon? Ja miks sen pitää kiskasta hihnasta just sillon kun mä juon? Juuri silloin se berninpaimenkoira alkoi kiinnostaa niin paljon, että tyttö päätti yrittää kiskaista mun tuolin nurin. Kamala rakki... Pikkukoirat ei kiinnostanu Tuikkua yhtään, mutta ei hyvänen aika kun se näki ison koiran. Johan meni varpasillaa, häntä vispas ja korvat hörössä, aivan innoissaa :D Käveltii siitä torilta sitte vielä Pyynikin näkötornille, missä isä, poikaystävä ja pikkuveli odottelivat. 

Pakko oli kameran edessä posettaa koiran kans :D Tuikku kun on tuommone maalaispiski, eikä juuri kaupungissa käydä - etenkään Tuikun kanssa - niin poikaystävä suostu ottamaan kuvia. Täytyhän tilaisuus käyttää hyväks. Näkötornilla Tuikulle tarjoiltiin vettä ja jano tyttösellä olikin. Nähtiin pari hauskaa skottia, sipsuttivat menemään :) Pyynikillä pikkulapset oli kyllä ihania. Tuikku makaili kieli pitkällä mun jaloissa ja kaikki pikkunaperot tuijotti sitä. Yksi ulkomaalainen poika sanoi enkuksi niin selkeen lauseen, että minäkin ymmärsin :D Katseltuaan Tuikun heiluvaa häntää, poika tuumasi "He is happy!". Kyllä mua hymyilytti :) Muita lasten kommentteja olivat "Äiti katso kuinka iso koira" ja "Kato sen kieltä". Ei sitä kukaan uskaltanut kyllä rapsuttamaan tulla, liekö sitten niin pelottava...

No mutta sitten ajeltiin kotia kohti. Tuikku himoitsi automatkalla mun Tuplaa ja kuolas poikaystävää. Reppana oli ihan väsynyt, kun päästiin kotiin. Rauhassa vetäytyi nukkumaan. Eilen käytiin uimassa ja oikeen kunnon metsälenkki. Kävin tarkistamassa maastot, joihin veisin koirakot mun synttäreillä. Hyvältä näyttää, ihan kivat kuvausmaastot.) Tuikku ui järkyttävän pitkälle keskelle järvee o_o Kun se hukkaa kepin, eikä löydä sitä, niin torvi ui vaan pidemmälle ja pidemmälle. Ja mie kiljun kurkku suorana, että uisi takaisin. No onneks se ei mee paniikkiin tai mitään, kaikes rauhas ui ympyrää ja tulee sitte takasi pyytään uutta keppiä. Ehkä pitäs ostaa Tuikulle pieni kahluuallas...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)