02 huhtikuuta 2014

Kaikki kameran uumenistaKoska Tuikku ja Hukka ovat viihtyneet vallan mainiosti kameran edessä ja vähän takanakin, voisin teille julkaista aimo annoksen kuvia metsäretkiltämme. Päivät on mennyt mukavasti ja kaikin puolin lepposa hoitokoira. Antaa mun hyvin nukkua, kun nyt väliaikisesti nukun lattiapedillä. Tosin, äiti ei oikein ilahtunut kun Hukka iloisena ulos katsellessaan työntää jättikirsunsa lasiin kiinni. Nyt meillä on kaikki ikkunat metrin korkeudella sitten kuolassa ja kirsun kuvia täynnä. Mutta miten noin surumielisen ilmeen omaavalle lörppöhuulelle voisi olla vihainen... Toinen mitä Hukka keksi on, että se hyppää työpöytäämme vasten ja tähystää ikkunasta ulos. Tätä se tekee ollessaan yksin. Jäi kiinni kun työpöydällä oli valtavia tassunjälkiä ja vähän naarmuja. Ja kyllä poikaystävä näki sen ikkunassa katselemassa, kun oli meille mennyt. Hassu piski. Hyvä puoli tuossa on se, että se ei ollut työpöydältä syönyt mitään, ei yhtikäs mitään, vaikka hienosti ylettyisi vaikka minkälaisiin herkkuihin.

Tänään metsälenkillä koirat lähtivät painamaan risukkoon ja huudoista huolimatta eivät tulleet takaisin niin nopeasti, kuin tavallisesti. No totta kai kun Hukka oli juossut Tuikun mukaan, lähdin koirien perään. Isä ajoi metsätiellä traktorilla vastaan ja Tuikku hölkytteli vieressä, liekö isääni vastaan lähtenytkin. Ei muuta kuin koira hihnaan ja pentua etsimään. Käveltiin tien reunaan katsomaan, ei tassun jälkiä. Lähdettiin takaisin metsätietä pitkin ja hetken kuluttua Hukka juoksikin meitä ihan miljoonaa vastaan. Isä kertoi nähneensä sen pidemmällä metsässä, kun ajoi traktorilla. Oli kuulemma Hukka ollut hiukan hämmentyneen näköinen, ihmetellyt ja katsellut ympäriinsä ja sitten lähtenyt täysiä juoksemaan. Juoksi onneksi meidän luokse ja eipä nuo kumpikaan tuon jälkeen enää mihinkään lähtenyt.Yhtenä päivänä tuli hiukan kiistaa luusta. Koirat söivät mahdottoman isoja lihaluita ja kun sitten katsoin, että nyt on luut syöty ja lähdin viemään niitä metsään, päätti Hukka leikkiä. Kävi Tuikun kopin alta hakemassa haudatun luun, oli kyllä jo kaluttu ihan, mutta Hukasta hurjan hauska lelu. Penikka paineli luu suussa riemuissaan leikkien metsään ja Tuikku raivokkaasti rähjäten perään. Ei mammakoira oikein tykännyt, kun sen kätköistä haettiin herkut pois. Hukkahan otti koko homman ihan leikkinä, häntä viuhuen paineli karkuun, Tuikulle kilpajuoksu oli kyllä jotain ihan muuta, kuin leikkiä. Kun Tuikku sitten sai Hukan kiinni, sai pentu melkoisen kurmuutuksen. Kaikeksi onneksi Tuikun maahan käsky on vahva, niin vahva että karjuin sen menemään maahan odottamaan, otin hihnaan ja sidoin puuhun. Tämän jälkeen otin Hukan kiinni ja jätin senkin puuhun odottamaan. Sitten Tuikku luunsa kanssa takaisin ketjuun kiinni ja Hukan kanssa sisälle. Käytiin lenkkeilemässä uudestaan, kun olin kerännyt luut pois, tämän jälkeen homma onnistuikin!

Kyllä nuo jaksavat järjestää ohjelmaa, vekkuleita koiria. Eilen tosiaan kun poikaystävä tuli, löytyi Hukasta uusia puolia. Ei oltu kukaan kotona ja poikkis tuli itsekseen sisään. Hukka ryntäsi ensin innoissaan vastaan, mutta huomatessaan tulijan olevan vieraampi, perääntyi vaatenaulakon taakse karvat pystyssä haukkuen ja muristen. Voi mikä näky se on varmasti ollut. Oli se sitten tunnistanut ja rynnännyt poikaystävän luo. Voi olla, että turvatakki ja työhousut kauheissa neonväreissään vähän säikyttivät koirat ja muutenkin, kun muita ei ollut kotona. Hassu Hukka. Maisa oli vaan pöhähdellyt rapuissa ja ihmetellyt Hukan vahtipuuhia. Ei tule kyllä tylsää näiden kanssa! Mutta tässäpä kuvia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)