16 marraskuuta 2016

Tokotus ja kuvatusSavun eiliset tokot sujuivat tosi kivasti huolimatta rankasta viikonlopusta. Nassikka oli oikein reippaana liikenteessä ja jo hallin pihalla mukavasti auki minuun päin. Alkaa iskostua läpi tuo, missä tehdään hommia.

Luopumisharjoituksia tehtiin ensin. Savu luopuu hienosti. Jos nameja vie sitä kohti se oikein pakenee ja kääntyilee pois. Vaivaantuu suorastaan. Kontaktia se vain ei tarjoaisi, tarjoaa kyllä kaikkea muuta. Kotiläksyksi saimme siis kontaktin kaivelun.

Taukokäytöstä harjoittelimme alustan kanssa. Alustalle ladataan arvoa palkkaamalla koira sinne. Naksuttelin Savulle kun se tarjosi alustalle menoa. Etenimme siihen, että odotan Savun tarjoavan mitä tahansa rentoutumiseen viittaavaa alustalla. "Käy siihen" lepokäskyä on käytetty jo aiemmin, joten Savu pisti aika nopsasti maaten myös alustalle.

Leikkimisharjoituksia oli lopuksi. Savu ottaa leikit vakavasti ja täysiä leikittiinkin kahden lelun leikkiä. Lopeteltiin verissä suin aika nopeasti, kun pennun purukalusto päätti taas juuri treeneissä irrota.

Louna oli viikonlopun siskollani hoidossa. Pitäisi käväistä tuon kanssa eläinliikkeessä, saisi punnittua ja ostettua uuden sopivamman pannan. Molemmista orbiloceista meni jo kumilenksut rikki, ajattelin seuraavaksi laittaa nippusiteillä kiinni. Nimilaatta on tilauksessa ja tarvitsisi neiti paremmin istuvan heijastinliivinkin. Meillä olisi kerran käytetty Rukka M liivi vailla kotia...

Pimeään vesisadeiltaan saatiin tänään seuraa, kun Tiina tuli Jedin kanssa tänne lenkkeilemään. Kyllä tunnin rämpiminen umpimetsässä tekeekin hyvää.

EDIT// Mustissa ja mirrissä käyty. Pienessä kitusessa liikkeessä oli oikea ruuhka, kun kaikki maalaiskoirat olivat sinne ängenneet. Peräti viisi asioivaa koiraa, meinasi tehdä ahdasta, kun Louna ei ole ihan moiseen tottunut. Puntarilla käytiin, hento neito on 18,5kg. Pinkki rukkapanta ostettiin ja Rokstrapsin joustoremmi. Savulla on samanlainen sininen, oon kovin tykästynyt.

2 kommenttia:

  1. Kenen tokoryhmässä ootte? Itsellä on niin ikävä Koirakoutsin (ja muiden vastaavien) treenejä, täällä pohjoisessa ei liiemmin vastaavaa superlaadukasta koulutusta ole saatavilla :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaan nyt Tamskilla Silfverbergien "pohjataitoja tavoitteellisille pennuille" ryhmässä :) oon kyllä tykännyt.

      Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)