20 marraskuuta 2016

Pennut treenaa ja leikkiiIhan älytön kiirus ollut, kamera on lojunut oikestaan koko marraskuun hyllyssä, Kuopion reissua lukuunottamatta. Ulkona on pimeä, kylmä ja märkä, valoa ei ole oikein missään kohtaa vuorokautta ja ilman järkevää kuvankäsittelyohjelmaa ei inspiroi tehdä kuville mitään. Paljon olisi kyllä asiaa ja kirjoiteltavaa blogiin, mutta syysmasennus alkaa saada minut kiinni, enkä jaksa ja viitsi. Onneksi marraskuu on pian rämmitty läpi ja vuorokausi alkaa pian pidentyä, jee!

Videoin Savun eiliset iltatreenit. Innostuin hömppäämään sen kanssa vähän sitä sun tätä ja pitämään hauskaa. Kamera kuvasi hiukan ohi ja videolta katsellessa mietin itsekin palkkauksiani, toisaalta tavoittelin koiran aktiivisuutta ja iloista fiilistä, joten varsinaisia suorituksia videolta on turha hakea.

Taukokäytös oli aika innokasta leikkimistä. Savu hakeutui alustalle tosi innoissaan. Palkkailin pysymistä siinä viiden namin verran ja sitten vapautus. Odotin myös rentoutumiseleitä, mutta Savu tarjoilikin ensin haukottelut, pomput, kiepit ja kaikki riehumiset, ennen kuin asettui pönöttämään ja lopulta maate. Makuuasennoksikin yritin hakea lonkalle menoa, mutta se ei ollut Savun juttu. Pään laittaminen maahan saa olla riittävä, sitä se tarjosikin.

Nenäkosketusta otettiin vähän eri suunnista, ylhäältä tällä erää. Näin muistutuksena itselle, kestoa seuraavaksi...

Tasapainoilua tehtiin frisbeetä varten. Savu kökkäili tasistyynyllä, se myös tekee omatoimisti pivottia sillä. Olen toisinaan nostanut tasapainotyynyn myös vadin päälle. Ajatellen sitä, että joskus tuon poitsun pitäisi hypätä jalkojeni päälle ja pysyä pienellä pinta-alalla. Saas nähdä, onnistuuko ikinä.

Pivottia teimmekin sitten vadilla. Savu on aika innokas kieppuja, kovin suoraan se ei viereen tule, mutta ainakin takajalat liikkuu ja vauhdilla.

Lopuksi vielä innokasta tarjoilua ja pomppua ja kieppiähän ja pomppukieppiä sieltä saatiin. Hyvä mieli jäi treeneistä, koira oli kyllä niin mukana ♥Tänään pakkasin Lounan ja Savun autoon ja ajeltiin Teivon parkkikselle. Mentiin tapaamaan Elinaa ja hänen Elli-kultsuaan. Louna ja Elli harjoittelivat nättiä hihnassa olemista ja toisen koiran seurassa hengaamista. Louna on aika kova pöhisemään, eikä se ole tottunut olemaan vieraiden koirien lähettyvillä. Palkkailin aika ahkeraan kaikesta kontaktista ja huomiosta minuun päin. Välissä Louna aina vilkuili, mutta taas pomppien oli perässäni. Tosi nopsaan Louna ja Elli olivat keskenään sujut ja ohittelivat ongelmitta. Vieraat ohi menevät koirat saivat Ellin vetämään ja Lounan pöhisemään. Harjoitusta siis. Savun kanssa hihnakäytöksessä ei ole mitään pulmia.
Harjoittelujen jälkeen suunnattiin Lietsun koirapuistoon. Eipä ole tuollakaan tullut aikoihin käytyä. Louna nautti suuresti kokoisestaan seurasta ja rallitti ihan hullunlailla. En oikeastaan ole nähnyt sen kiitävän niin lujaa ja ketterästi ja hyppivän toisten koirien yli. Leikit sujuivat tosi kivasti ja varmasti mennään toistekin nuorikkojen kanssa treenaamaan hihnakäytöstä. Ja tiestysti viedään penskoja leikkimään.
Mieleeni tulikin, että Lounalla ei Savun lisäksi ole koiraseuraa ja Savu ei ole sille mikään antoisin leikkikaveri. Louna kaipailisikin huumorintajuisia kokoluokkansa leikkikavereita. Leikeiltään Louna on välillä aika äänekäs ja kova hammastelemaan, mutta pääsääntöisesti se vain rallittaa. Noutajat ja saksalaiset tuntuisivat olevan sen mieleen, niiden harvojen tapaamisten perusteella.
Kaikinpuolin arki kahden pennun kanssa on mennyt mukavasti. Oikeastaan, kaksi pentua ei tunnu mitenkään kovin erityiseltä. Eiväthän nämä enää pikkupentuja ole, mutta koulutukseltaan täysin keskeneräisiä, jos nyt ajattelee vaikka sisäsiisteyttä. Eri tyyppisinä koirina vaativat keskittymistä eri asioihin, mutta se on itselle aika tuttua Tuikun ja Vilkun jälkeen. Olen tilanteeseen tyytyväinen ja onnellinen tuosta kaksikosta. On kiva nähdä niiden etenemistä, niiden omissa asioissa. En ehkä kahta täysin samanikäistä pikkupentua ottaisi samaan aikaan. Louna ja Savukin ovat paljon vielä erillään, etteivät leimaannu toisiinsa häiritsevän paljon. Aikaa myös kuluu, kun kummankin kanssa ollaan yhdessä ja erikseen. Makuasioita, mutta minä tykkään.

8 kommenttia:

 1. Hoo, alkoi oikein naksutinsormia syyhyttää kun katsoin tuon videon! Ihanan aktiivinen ja tarjoava pentu :) Meillä on muuten korokkeena semmoinen lasten kylpyhuonejakkara, se kylläkin olisi varmaan Savulle vähän turhan korkea, mutta Aidanin käytössä tavis pesuvadit menee lyttyyn ja lentelee pitkin seiniä, kun se hyökkii niihin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :D Joo Savulle vati on passeli, mutta esim. Lounan kanssa alkaa taipumaan :p

   Poista
 2. Truu tokokoira ei mee lonkalleen... :D Eipä se kaks pentua samaan aikaan vaadi muutoin ylimäärästä ku kaikki kulut tuplaantuu ja molemmille pitää löytyä yksiköllistä aikaa koulutukseen. Minä tykkäsin seurata kahden pennun kehitystä samaan aikaan enkä kokenut kahta pentua liian raskaaksi setiksi. PS. Näyttääpä se pörröiseltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei näköjänsä :D Joo kaksi pentua ei kyllä paljon eroa normisti kahdesta koirasta. Paitsi toki on aika hankala hioa kummastakin jotain harrastustykkiä.

   Savu oli juuri ennen kuvia pyöritetty isompien toimesta kuralätäkössä, joten se on ravistellut itsensä oikein nätiksi kuratolloksi... :D

   Poista
 3. tuli semmonen ajatus että ootko miettiny sheippaamisen parhaaks keinoks opettaa taukomatolle käyminen? sheippaaminen tarkottaa pennulle yrittelijäisyyttä ja uuden keksimistä ja oivaltamista, jotenki ite ajattelisin et taukomaton rauhallisuuden sheippaaminen on vähän ristiriitaista sen kanssa :) ite taisin omille opettaa sen niin että ensin sopivan vahva "käy maate" käsky ja sen yhdistää sitten haluttuun taukopaikkaan ja palkkaa siitä että koira vaan on aloillaan. näin se oppii ettei taukopaikassa ole tarkoitus esittää mitään temppuja tai yrityksiä, vaan siellä ollaan täysin tauolla ja odotetaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kuules ihan samaa, kun Savu oli noin tarjoavaisella tuulella. Oon ladannut matolle nyt vain arvoa että sinne on kiva mennä ja siellä on hyvä pysyä, myöhemminhän matto siirtyy häkkiin. Hallilla onnistui hyvin, Savu vain pönötti ja tarjosi tosi nopeasti rentoutumista. Tarkoitus onkin vahvistaa rentoja eleitä, makaamista lonkalla tai pää maassa. Pomppimisestahan Savu ei saanut palkkaa, joten se ei tule sitä yrittämään monena kertana, harjoittelu kokonaisuutena on vielä alkutekijöissään. Tavoitteena on kuitenkin, että kun pyydän Savun menemään matolle, se osaa siellä sen jälkeen pitää taukoa ja levätä ilman, että on sen kummemmin käskyn alla. Siihen on vielä matkaa ja nyt harjoitellaan tuota rauhoittumista matolle :)

   Poista
  2. Hieno Savu!

   Koira tietää kyllä että taukopaikalla rauhoitutaan eikä temppuilla, jos se vaan sille opetetaan :) Menetelmästä se ei jää kiinni. Odottamisen sheippaaminen on yksinkertaista, ja myös tunnetilat on naksuteltavissa kunhan suunnittelee koulutuksen hyvin.
   Voit Jenny rauhallisesti jessata naksun sijaan, jos se on kovin innostava. Jotta vahvistetiheys pysyy riittävänä niin laske vielä kriteeriä, jotta kerkeet palkata ennen kuin alkaa temppuilla :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)