15 marraskuuta 2016

Kuopion reissu

Uskomatonta, maailman kirjat on sekaisin, koska Leena ehti kirjoittaa ennen minua. Ei se mitään, otin palan yöunistani pois, kun kässäilin kuvat, videon ja niin pois päin. Kiirettä on pitänyt, eilinen treenipostaus tulee joskus aikana x.

Perjantaina läksin suoraan töistä siskon kyydillä rautatieasemalle. Hyppäsimme Savun kanssa junaan ja vaihdoimme Pieksämäellä. Kuopiossa olimme hiukan ennen puolta yhdeksää illalla. Kolmen ja puolen tunnin junamatka työpäivän päälle on, noh, tylsä ja raskas. Etenkin kun Savu olisi kovasti halunnut touhuta, mutta täysinäisessä junassa oli oikeastaan vähän ahdasta ja tukalaa. Hienosti pikkumies käyttäytyi, kanssamatkustajat eivät meinanneet uskoa, että se on vielä ihan pentu.

Cismet olikin asemalla vastassa ja aika pitkään pennut nuuskuttelivat toisiaan himpun verran epäileväisinä. Vaan äkkiä sitä lyötiin leikiksi. Pihassa täti Cicaro ja äiskä Caramel varmistivat, ettei Savu astele sisään liian röyhkeästi. Cismet on myös hienosti omaksunut roolinsa kurmuuttaa velipoikaa. Savu viipottikin ihan nöyränä poikana sisään ja illan painit alkoivat.Reippaita treenaajia kun ollaan, olimme lauantai aamuna jo puoli kahdeksan hallilla. Tössötimme Savun kanssa kaikkea pientä ja kivaa tokon tapaista. Pääasiassa leikimme, parit kohdetyöskentelyt ja häiriöluoksari. Luoksetulossa useassa pisteessä ruokaa häiriönä, monenlaista romua ja äiskä Caramelkin siellä matkalla hyökkäsi. Vaan niin se Samppa pinkasi sata lasissa minun luo leikkimään. Samanmoisen tykinampasun kun saisi vielä lenkeille ja kaikkeen arkiseen, niin ois piste iin päälle.Reippaat naperot olivat melkosen väsyneitä ja nukkuivat (vihdoin ja viimein) meidän syödessä aamupalaa. Aamun taittuessa päivän puoleen ajelimme moikkaamaan Millaa. Savu ei Kirppaa ja Trixietä muistanutkaan, olihan se vasta 11viikkoinen kun on ne nähnyt. Ehkä pientä muistikuvaa oli, sillä Savu oli kovin kiinnostunut Kirpasta.

Ahkerasti treenanneina ja ulkoilleina läksittiin shoppailemaan Mustiin ja Mirriin. Savulle tarttui mukaan uusi treenilelu, joustolla varustettu pörrö. Se onkin ollut mieluisa purulelu. Kaupassa käytiin myös puntarilla, Savu 19vk on 12,3kg. Säkäkin tuli mitattua, 45cm.


"salaisia kuvaussessioita"

Sunnuntaina ajeltiin moikkaamaan Sussua ja Linkkiä. Aikamoinen ääni lähti meidän laumasta, joukossa tyhmyys tiivistyy vai miten se meni. Savu ei juurikaan hauku, mutta porukassa lähti kyllä makeasti mukaan. Ei se koko lenkki nyt onneksi aivan haukkuessa mennyt ja vähän siinä leikin poikastakin saatiin aikaseksi. Sisarukset painivat paljon keskenään ja tarkkailivat isompia. Pääsivät ne lopuksi vielä yli siitäkin, että Link ei aio listiä niitä tai mitään muutakaan, vaikka olikin tosi hurja iso laumaankuulumaton bortsupoika.


Poikkesimme myös viemässä Cismen kotionsa ja tapaamassa Sani-mummoa. Sania näinkin nyt ensi kertaa, voi mikä mussukka mummo ♥ Räpsästiin vielä perhepotretti, mummo, äiskä, Savu ja sisko. On siinä minulle mieluisia haukkuja.Jotta reissu ei olisi ollut aivan liian simppeli, en päässytkään sunnuntaina junaan. Liput oli loppuunmyyty, kaikista kolmesta junasta, jo lauantaina. Ei auttanut kuin ostaa bussilippu. Kuski ei oikein tiennyt juuta eikä jaata koirasta. Kyllä me sitten kyytiin päästiin. Vaihto oli Jyväskylässä ja odottelimme vaihtoyhteyttä tunnin. Pääsimme Savun kanssa Hesburgeriin syömään. Nappasin Savulle vielä nugetit matkaan ja haukku söi vähän iltapalaa sitten bussissa.

Jos valitin (valitinko?) kolmen ja puolen tunnin junamatkasta, niin kyllä kuuden tunnin hikinen bussimatka on ihan oma lukunsa. Savu on kaikeksi onneksi aivan loistomatkustaja, se nukkui koko matkan, kaikessa rauhassa. Ja meillä oli niin kiva reissu. Kiitosta kaikille osallisille, erityisesti kivalle kasville jolla saa aina asua hetkittäin, sotkea paikat ja possutella ruuat!

6 kommenttia:

 1. Nättiä koiria ja kivoja kuvia, mukavan kuuloinen reissu! :)

  Tuo Rukka panta muuten kannattanee kiinnittää toisesta lenkistä tai molemmista lenkeistä kiinni, sitä kun ei ole tarkoitettu pidettäväksi kuristuspantana. Meillä vaan on myös sama panta käytössä ja joskus tulee itsekin laitettua vahingossa tuohon kiristyslenkkiin ja pakko vaihtaa se aina pois kun huomaan kun pahaa tekee kun se niin helposti kiristyy eikä se "lukko" meillä ainakaan kiristymistä estä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Totta tuo, tulee harvoin käytettyä pantaa ja hihnaa ni herkästi nappaan tuohon kiinni. Savu ei onneksi vedä ja vaikka välillä nyppäseekin niin ei saa tuota uuden jäykkää pantaa kiristymään :D

   Poista
  2. Mie käytän noita pantoja just tollee vaan tosta kiristyslenkistä :D Hyvin on kestäny vaikka mun koirat kyllä vetääkin. Musta on jotenki hirmu hankala saada se lukko noihin molempiin lenkkeihin, varsinki sormet jäässä.

   Poista
  3. Harvoin mäkään laitan molemmista lenkeistä mut yritän valita aina sen kiinteen lenkin joka ei kurista. Hyvin kestää lukko isoakin koiraa vaikkei kahta lenkkiä käytäkään. Mulla tietty isompi koira nii ei sen tarvi niin suurella voimalla ees vetääkään kun kiristyy. Ja kun tuo panta tosi huonosti palautuu takaisin löysäksi (niinkuin Savun pannasta videolla näkee) niin pelkään jos joku kerta sen yllättäin kiskaisee liian kireälle ja sitten hihnan päässä onki henkeä haukkova ja pihisevä sesse (näitä näkee kyllä normipannoillakin välillä, ei sillä) tai ylipäätään se kokonaan kiristävä panta tuskin tekee hyvää niskalle. Suatan olla ylivarovainenkin, ei sillä :D

   Poista
 2. Ihana postaus ja kui söötti video <3 :D Tossa tokassa kuvassa (perusasentokuva) siun säärystimet maastoutuu hyvin tuohon nurtsiin. Hetki piti miettiä mistä tuo salaiset kuvaussessiot-kuva on ja sitte tajusin... :D tollasenki ennätit napata hehe. Kiitos teille taas visiitistä ja siulle siitä ku oot kasvattanu Savusta niin hienon koiranalun! Teistä tulee huippuja!! <3

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)