02 syyskuuta 2018

Oulangan poluillaViimeiset kuvat pohjoisen reissusta. Poikkesimme yhtenä iltapäivänä Oulangan kansallispuistoon. Ilma oli alkuun hiostava ja enteili sadetta. Vettä emme kuitenkaan saaneet, mutta jäätävän vihmovan tuulen. Kävelimme Myllykoskelta Jyrävälle ja takaisin. Nuotiopaikat olivat tupaten täynnä, joten emme tuppautuneet sekaan paistamaan makkaroitamme. Arvostan (kuten koko seurueeni) omaa tilaa, luonnossa varsinkin.

Savua talutti ensin mieheni, mutta pitkoksilla eteneminen oli koiralle hankalaa. Savu käyttäytyi oudosti muristen ja haukkuen vastaantulijoille, mitä se ei ikinä tee. Kannoin jo vauvaa repussa ja aioin vaihteeksi kulkea kädet vapaina, mutta päädyin sitten taluttamaan koirankin. Eikä mitään ongelmaa, Savu käveli totuttuun tapaan hiljaa takanani. Niin se vain on iso vaikutus, kuka ja miten koiran kanssa toimii!Reitit olivat todella ruuhkaisia viikonloppu iltapäivänä, joten kuvia ei suurta määrää siunaantunut. Maisemat olivat kyllä kivat, joskin isot näköalat ovat ehkä koskiputouksia enemmän oma juttuni. Savukin kulki reissun hienosti. Poro käveli meitä vastaan, miltei osuimme tuohon puskasta esiin nousevaan otukseen. En tiedä onko Savu mainio vai surkea porokoira, kun antaa moisten olla rauhassa. Ihan pätevä reissuhaukku joka tapauksessa!

Reissu oli tosiaan antoisa ja koska vain uudestaan. Savu onkin nyt syksyllä pääsemässä useammalle päiväretkellä ja toivottavasti myös muutamalle yöyliretkelle. Joitakin asia- ja mielipidetekstejäkin on muhimassa ja valmiina. Kuvat puuttunut, sekä pienet viimeistelyt ja pari aihetta pitäisi purkaa tekstiksi. Saas nähdä, mitä näillä univelan syövyttämillä aivoilla saa aikaan.

Päiväretkeilemme Pirkanmaalla, ja seuraksi saa ilmoittautua (jos vauva ei haittaa). Tulilla tavataan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)