26 kesäkuuta 2019

Rallytokon kisatreeni 24.6

Täysin penkin alle menneen kisasuorituksemme jälkeen ilmoitin Savun seuramme järjestämään kisatreeniin. Kotopuolessa treenailu on kaiken muun kiireen ohella jäänyt vähän vähemmälle, jos keittiössä jumppailua ei lasketa. Kisatreeneistä jäi kokonaisuutena varsin hyvä fiilis. Olin alkujaan ilmoittanut meidät menemään radan vain kerran mutta saatiinkin sitten kaverilta toinen vuoro.

Rata oli mielestäni suhteellisen helppo, siellä oli toki 360 asteen käännökset, jotka eivät ole vahvuutemme, sekä muutama uusi liike, joita emme paljoa ole harjoitelleet. Päätin kuitenkin mennä radan kisamaisesti palkatta ja miettiä sitten sen jälkeen toisen radan suoritussuunnitelmaa. Extempore lisävuorolla meidän ensimmäinen vuoromme olikin sitten ihan ensimmäisenä, mikä vähän jännitti.

Jännitykseni sai lisäpontta, kun Savu bongasi kentän päädystä yllättäen koiran, jota alkoi haukkua. Välillä Savu kävi kuulolla mutta jäi taas seuraamaan yllättäen näkökenttään ilmestyneen koiran touhuja. Treenikaverin sanoja lainatakseni menen itsekin tuollaisesta ihan "tiloihin", enkä todellakaan ollut varautunut. Niinpä kuplamme sanoi jälleen poks ja mieleni etsi jotain koloa mihin piiloutua. Nolotti tietysti, mikä on tavallaan hassua, sillä tiedän kyllä että koiran toimia on turha hävetä. Mikäli ei toivo lemmikistään koiramaisia ääniä, ei kannattaisi hankkia koiraa.

Noh, pienen kunniakierroksen jälkeen pääsimme kentälle suunnilleen yhdessä. Savu nousi lähdössä vielä seisomaan ja haukahti taakseen. Saimme kiitettävästi lisäaikaa ja ehdin palkkailla Savua samalla, kun toinen koira katosi näkyvistä. Tunsin pientä helpotusta ja ylpeyttä, kun sain koottua itseni henkiseltä pohjalta jälleen seisomaan ja uskalsin omistaa miltei puoli kenttää. Kuulostanen sekopäiseltä mutta mitäpä siitä... 

Kun pääsimme lähtökyltiltä eteenpäin, koko rata soljui mukavasti omalla painollaan, eikä Savu äännellyt. Toinen kierroksemme meni myös hyvin, vaikka Savu olikin jo vähän väsynyt. Alla liikkeet ja kommentit, 1 rata sinisellä ja 2 rata punaisella. Video on ensimmäiseltä radalta.

Kisatreeni ALO 79p ja 89p

Lähtö

Eteen, vasemmalta sivulle istumaan 

Kierrä ohjaajan ympäri

Kahdeksikko -3p puutteellinen yhteistyö, Savu pysähtyi katsahtamaan jotakin, jolloin minäkin seisahduin

360 vasempaan -10p Väärin suoritettu tehtävä, väärä suunta, ihan ajatusmoka itseltäni

Istu, kierrä koiran ympäri

360 oikeaan -10p Väärin suoritettu tehtävä, väärä suunta, tämän tein sitten tahallaan kompensoinniksi, tulipahan käännyttyä molempiin suuntiin

90 vasemmalle

Istu

270 oikeaan

Askel seiso, kaksi askelta istu, kolme askelta maahan

Maahan -10p Väärin suoritettu tehtävä, Savu meni istumisen kautta maahan

Saksalainen täyskäännös -1 puutteellinen yhteistyö, käännyimme ihan eri aikaan ja Savu haahuili

Maali

Kommentteina "kaunis ohjaus" ja "ajoittain keskittyy hyvin".


Monet liikkeet vaativat kyllä oikeasti vielä paljon hiontaa, vaikka ei virhepisteitä kaikesta saatukaan. Lauantain kisoja odottelen jälleen toiveikkaana, olemme siis menossa tuplarallyyn. Jos sössitään ensimmäinen rata jännityksen piikkiin, toivon että toinen menisi jo rennommin. En kuitenkaan ole niin tulosten perään, että alkaisin pisteiden toivotta uusia liikkeitä. Savu ärsyyntyy vain turhaan, jos jäädään hinkkaamaan, joten parempi kun etenee vain seuraavalle. Lauantain kisoista ennätän kirjoittaa tänne vasta ensi viikolla ja videon suhteen en osaa sanoa. 

Kotiläksynä treenaamme viimeiset päivät kaikkia käännöksiä, sekä napakampaa maahanmenoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)