15 marraskuuta 2020

Rallytoko AVO 15.11 Ylöjärvi

Nyt on takana kiva kisapäivä kaikkine metkuineen. Olemme edistyneet karkailun ja ääntelyn suhteen nopeammin kuin ajattelin, mutta toki jännitän koetta ihan erilailla, kuin yksiäkään treenejä. Tämän päivän kokeesta saatiin tulos, mutta ihan parhaimmillamme ei oltu. Minua vaivasi ihan mahdottoman kova jännitys, huimasi ja kuumotti. Savu reagoi olotiloihini herkästi, joten tässä meillä onkin työmaata.

Odottelualueella lämppäilymme sujui hienosti, mutta suorituksen aikana kuplamme oli vähän repaleinen. Savu ei hauku treeneissä juuri ollenkaan, eikä kisoissakaan aiemmin niin paljon, kuin tänään. Haukkumiset tapahtuvat kuitenkin koiralle epäselvän ohjauksen tai vaikean tehtävän kohdalla ja tuomarin ohi mennessä Savu lopulta lipsahti karkuun haistelemaan vierasta ihmistä.

Tämän päivän kisoista jäi toki harmittamaan haukkuminen ja karkailu, vaikka kummastakaan ei pahasti pisteitä lähtenyt. Pitäisi vain saada oma mielentila kohdalleen ja suoritusvarmuutta paitsi itselle, myös koiralle. Luulen että Savu turhautui kun ei saanutkaan palkkiota karkaamattomuudesta. Treeneissä olen palkannut vuolaasti silloin, kun Savu selvästi tarjoaa kontaktia karkaamisen sijaan. Nyt vain työn alle erilaiset ihmishäiriöt ja kylkeen palkattomuus, vähän kaikenlaista sietämistä ja kestämistä.

Erittäin tyytyväinen olen kuitenkin muutamaan liikkeeseen. Pyörimisen uusimme, mutta uusinnassa Savu ei haukkunut! Pyörähdys on ollut yksi ikuisuusongelmamme, sillä se on alunperin ollut äänekäs temppu. On vaadittu paljon harjoitusta, että Savu pystyy pyörähtämään suu kiinni :D Toinen ilon aihe on hyppy. Vaikka Savun fokus ei ollut ihan siellä missä piti, se hyppäsi hallitusti, eikä vielä siitä karannut tuomarin luo. Koiran antamista merkeistä oli selvästi nähtävillä, että tuomarin ohi kävely on sille liian vaikeaa. Kun aloin epäröidä selviämmekö siitä, se oli kuin lupa Savulle lähteä pois. Huomannette videolta käsiapuni, joka toimii koiraan päinvastoin, kuin ajattelisi.               

Nyt vain haasteet työn alle ja joulukuun kokeessa sitten tilannekatsaus, että missä mennään :)                                                                                                               


Tuomarina Pia Heikkinen
77p 2:22:88


Pyörähdys -3p uusittiin onnistuneesti, en tiedä mikä epäselvyys meillä aluksi tuli.
360 vasempaan -10p tvä Savulla oli pyörimiset mielessä ja epäselvyys mitä tehdään, niinpä hauhau ja hyvästit rintamasuunnalle
360 oikeaan -1p puutteellinen yhteistyö, kuten huomata saattaa
Istu, käännös oikeaan, istu -1p puutteellinen yhteistyä, -1p epätarkasti suoritettu tehtävä, en ole varma mikä Savua tässä häiritsi
Eteen istu, oikealta sivulle istu -1p epätarkasti suoritettu tehtävä, Savu oli aika vinossa ja minä apujen suhteen tosi jumissa.
Hitaasti -3p uusittiin sentään onnistuneesti -3p kontrollin puute. Itsessään hitaasti kävely ei ole meille mikään ongelma, mutta epävarmana vieraan ihmisen ohitse kävely siitä häiriintymättä, on todellakin vaikeaa.

Tuomarin kommentti: Rauhallinen hyvä ohjaus. Osaava pari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)