11 syyskuuta 2021

Arkea ja koirahaaveita


Syyskuu on pyörähtänyt käyntiin aivan luvattoman nopeasti ja arvontakin on suoritettu. Arpapalkinto lähti eteläisempään Suomeen. Kiitos kaikille osallistujille palautteesta ja lukuvinkeistä. Erityisesti postauksia retkeilystä toivottiin ja näitä varmasti syksyn mittaa tuleekin, olenhan ulkoilmaihminen. Olen muutama vuosi takaperin postannut listauksen 100 retkeä koiran kanssa 5/2017. Listalta on vielä monta kohdetta käymättä, mutta voisin tehdä vastaavalla teemalla uuden listan.

Syksylle olen kaavaillut ikäänkuin laavumaratonia, sillä tarkoituksenani on poiketa ainakin jokaisella Ylöjärven laavulla. Ilman aikarajaa tavoitteeksi voisi ottaa jokaisen Pirkanmaan laavun katsastamisen. Useilla paikallisilla laavuilla olen jo tulistellut, mutta tarkempi tutkailu teki selväksi, että moni paikka on minulle vielä tuntematon.

Jos sinulla on mielessäsi jokin tietty laavu, niin vinkkaa ihmeessä 😊


Tokoleirin jälkeen treenejä on jatkettu uusin tuulin ja monenlaisin ajatuksin. Olen onnistunut sotkemaan seuraamisen aivan totaalisesti, joten sen suhteen häiriöt ja palkattomuustreenit ovat hetken tauolla. Täytyy keskittyä ihan pelkän seuraamisen hiomiseen ja muistutteluun, se kun on meillä ollut jo tosi hieno.

Tokon muut liikkeet seilaavat omissa uomissaan kohtuullisella tasolla. Kapulan pito tulee ansaitsemaan oman postauksensa, mutta hehkutan sen verran että olemme viittä vaille valmiita kokeisiin. Ja jotta rima ei nouse liian korkealle jännityksen vuoksi, on lokakuulle merkitty tokokoe kalenteriin.

Rallytokon voittajaluokan liikkeet ovat venyneet ja vanuneet aivan kohtuuttomasti. Kirjasin viime viikonloppuna tarkan listan, mitä meiltä puuttuu ja suunnittelin vihjeet/käskysanat valmiiksi. Hieman hiomista ja harjoittelua vaatii kömpelö ohjaamiseni, mutta tarkoitus on kisata oman seuran kokeessa marraskuussa. Sitä ennen ehtii onneksi alkaa Canisportilla Saara Uljaksen pitämä rallytokovalmennus. En malta odottaa että päästään pitkästä aikaa ohjattuun!

Rallytoko tehtävälista, tavoitteena voittaja luokka

Oikean puolen seuraaminen "liki"
- ohjaajan kiertäminen "runt"
- eteen tuleminen, palaaminen "liki" tai "runt"
- askel vasemmalle

Käännökset
- 2x vasen täyskäännös "viereen"
- molemmat vasempaan täyskäännös "kieppi, liki"
- molemmat oikeaan täyskäännös "toiseen, sivu"

Puolenvaihdot
- puolenvaihto takana "front"
- puolenvaihto istumisen kautta takana "front, liki"
- puolenvaihto jalkojen välistä "väli"

Pysäytykset
- istu, seiso, maahan ohjaajan vierellä "up, maahan"
- istu, seiso, isto, ohjaajan vierellä "up, sivu"
- liikkeestä seiso, kierrä koira "stop"

Osaa yllä kirjoitetuista on harjoiteltu, osaa ei lainkaan. Käskysanoissa ei ole varsinaista logiikkaa, oli vain keksittävä muutama sana jotka eivät olisi vielä käytössä.


Lähes päivittäisen treenaamisen lisäksi olemme viettäneet aikaa luonnossa vähintään päivittäin. Savu on ollut mukana sienestämässä ja marjastamassa, sekä muuten vain ulkoilemassa. Kävimmepä kaverin ja porokoirienkin kanssa Lintuharjulla nuotioretkellä. Harmillisesti varsinaisia kuvia tuli aika vähän, sillä satoi tietysti vettä.

Syksylle on suunnitelmia ja rautoja tulessa, mutta päivä kerrallaan kohti haaveita. Blogi tulee saamaan uuden ulkoasun ja muutamia videoitakin olen suunnitellut. Kesävideo on editointia vaille valmis, ei lainkaan niin hieno kuin voisi, mutta kiva kuitenkin. En tiedä, ovat ns. my day videot enää muodissa, mutta olen ajatellut moisen Savun päivästä kuvata. Tai kenties viikosta, riippuen miltä tuntuu. Onkohan lukijoissa ketään, jota videot kiinnostavat?

Aikatauluongelmieni vuoksi en ole päässyt katsomaan islanninlammaskoiria (enkä liioin kimppatreeneihinkin, kiitos kuitenkin kaikille teille), vaikka olisin halunnut. En kuitenkaan malttaisi enää odottaa asioiden varmistumista, sillä tarve toiselle koiralle on kova. Ehkä jonain päivänä, meidänkin talouteen astelee rotukoira. Sen kunnian tulee saamaan islanninlammaskoira.

Kirjoitelmiin, aurinkoa syksyysi 🍁🍁🍁

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)