28 syyskuuta 2021

Syyskuun treenikooste


Syyskuu olikin aktiivinen treenikuukausi; monet treenit takana ja uusia ideoita taskussa! Ei myöskään pelkästään ideoitu ja kokeiltu, vaan saatiin myös onnistumisia ja edistyttiin. Monipuolisessa ja aktiivisessa harrastamisessa on toki se käännepuoli, että Savu on ollut taas hiuksenhienosti yliväsynyt ja myös jumissa - minun tulee ahnehdittua liikaa tekemistä palautumisen kustannuksella. Lokakuulle siis malttia ja enemmän vapaapäiviä kalenteriin. Savun iloksi sille onkin tulossa ihan oikea loma muiden koirien luona!

Toko alokas liikkeet ovat aika kivalla mallilla taas montaa liikkurihäiriötäkin on jälleen harjoiteltu. Olen tehnyt paristi viikossa myös palkattomasti 2-4 liikettä siten, että palkkaan Savun vasta kentän laidalla. Tämä on toiminut kivasti ja uskon tämän kantavan myös kokeessa. Sosiaalista ja lelulla palkkaamista täytyy vielä vahvistaa. Seuraaminen oli levinnyt käsiin, mutta olen lähtenyt viilaamaan sitä uudestaan. Kehitystä on näkyvissä, mutta on tässä vielä työtä.

Ilmoitin Savun lokakuulle Seinäjoelle kokeeseen. Silloin tulee kuluneeksi suunnilleen tasan vuosi ensimmäisestä kokeestamme. Nyt otan ensimmäistä kertaa kokeeseen myös kapulan mukaan. Treenit kapulan suhteen ovat niin kivalla mallilla, että uskon voivamme onnistua sen kanssa kokeessakin. Saadaanpahan kokeesta taas listaa sen suhteen, mitä tulee harjoitella lisää.

Rallytoko vaatii työstämistä ratatreenien suhteen; pitkästä pitäisi jaksaa työskennellä palkatta ja ääneti, eikä häiriöihinkään saisi mennä. Syyskuussa ehdittiin käydä kerran porukalla ratatreeneissä ja niiden jälkeen treenasin uusin ideoin omatoimisesti. Lokakuun lopussa meillä alkaa Saara Uljaksen pitämä rallytokon valmennus. Ilmoitin meidät myös rallytokon ohjattuihin kisatreeneihin, sillä tavoitteena olisi marraskuussa korkata voittajaluokka.

Voittajaluokan liikkeet alkavat olla tosi kivasti kasassa. Savu oivalsi oikean puolen seuraamisen ja siltä puolelta myös ympärikierron sekä erilaiset puolen vaihdot. Toki näitä pitää vahvistaa vielä häiriöissä, mutta käytöksiin on kuitenkin saatu vihjeet yhdistettyä.

Hajutyöskentely etenki syyskuussa niinkin paljon, että Savu oppi ilmaisemaan kantarellin makaamalla. Oon todella iloinen että ollaan vihdoin tässä vaiheessa! Savu erottaa kantarellin suppilovahverosta, sekä tuoreen sienen homeisesta. Vielä ei olla treenattu metsässä, mutta eiköhän lokakuun aikana saada sinne purkit mukaan. Sen verran mutuilin sieniretkellä, että palkkioksi täytynee ottaa raakaa lihaa, jotta Savun motivaatio säilyy riistan hajujen seasta sienien haisteluun.

Näillä tekemisillä eteenpäin ja uusie treenejä kohti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)