11 lokakuuta 2021

Tokokoe Seinäjoki 10.10

 

Ilmoitin Savun spontaanisti Seinäjoelle tokokokeeseen ja niinpä aikataulusta tuli suht kiireinen. Kotiuduimme lauantaina perhelomalta ja Savu oli ollut koko viikon hoidossa. Lauantai iltana suunnattiin Seinäjoelle hotelli Sorsanpesään ja sieltä aamulla koepaikalle Lakeuden tokoilijoiden halliin. Koepaikalla olin kyllä tosi ajoissa, mutta oli kiva päästä näkemään ylempienkin luokkien koesuorituksia.

Oman vuoron lähestyessä jännitys tiivistyi. Olin luokkamme ensimmäinen ja jotenkin kuvittelin, että ehdimme halliin ensimmäisenä koirana. Minua jännitti että Savun nenä liimautuisi vieraan hallin mattoon, se haukkuisi kaikille eikä pystyisi lainkaan keskittymään. Siksi halusin mennä halliin rauhassa ja yksin, mutta kun pääsimme ovista sisään, oli siellä jo monta muuta koirakkoa 😅 Panikointini osoittautui turhaksi, sillä Savu selvisi odottelualueella kivasti tarjoamalla perusasentoa tai taukomakailua kontaktissa. Ihan muutama haukahdus, mutta ei muuta ylimääräistä. Eikä Savu edes haistellut, vaikka sitä olin tuskaillut ennakkoon todella paljon.

Jännitys paheni niin että minua huimasi, mutta niin me sitten käveltiin vuorollamme kehään tekemään parhaamme sen hetkisillä taidoilla mitä oli.

Tuomarina Allan Aula  
Pisteet 188,5p 

Paikalla makaaminen ryhmässä 1 min 10 
Tämä oli paras paikkiksemme ikinä.

Seuraaminen 8,5  
Seuraaminen ei ollut parastamme, mutta ei se ole ollut parasta pitkään aikaan. Liike on levinnyt totaalisesti käsiin enkä ehtinyt sitä kasata aivan koekelpoiseksi - nyt seuraaminen on vakaasti työn alla. Vähän törmäilimme ja Savu katseli maisemia.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
Savun kontakti tipahti kerran mutta osui kuulolle just kun liikkuri kehoitti antamaan käskyn. Maahan meni kivasti ja siellä pysyi, vähän nenä kävi mutta ei pahasti. 

Luoksetulo 9  
Pientä säätöä mutta juoksi kuitenkin eikä haukkunut.

Noutoesineen pitäminen 10 
Tässä meinasi aivan itku tulla, niin hieno Savu oli kaikkien vaikeuksien jälkeen! 😭😍 Savu innostui heti kun liikkuri otti kapulan hyllystä ja kävi tässä vaiheessa moikkaamassa liikkurin. Itse liike sujui mallikkaasti vaikka jännitti ihan hurjasti, pystyisikö Savu paineen ja jännitykseni alla pitämään kapulaa. Mutta niin se vain pystyi, vaikuttaen samalla rennolta ja innostuneelta. 

Kauko-ohjaus 8 
Savu jäi vilkuilemaan liikkuria ja ensimmäisen kaukokäskyn tuplasin. Teknisesti tykkäsin.
 
Estehyppy 10  
Savu jäi katselemaan yleisöön päin, mutta kun hetken odotin ja se otti kontaktin, suoriuduttiin hypystä taitotasomme mukaan. 

Kokonaisvaikutus 10

Tuntuu ihan uskomattomalta että saatiin ykköstulos noinkin kivoilla pisteillä ja se vieläpä riitti tämän kokeen kakkossijalle. Siis vau, me! Kokonaisvaikutus tuntuu tosi hyvältä, että meidän tekeminen näyttää jopa tuomarin mielestä kivalta. En muista sanan tarkkaa kun tuntui ettei kuulo ihan toiminut, mutta tuomari sanoi jotakin "harmonisesta yhteistyöstä". Ja siltä minusta tuntuikin, että oltiin Savun kanssa yhdessä kentällä. Vaikka jännitti ihan kreisisti, niin fiilis oli hyvä ja tehtiin meidän paras kokonaisuus ikinä.

Siirtymiin oon erityytyväinen ja oli kiva kun niitä tässä kokeessa oli myös alokkaassa. Joskin ennen ja jälkeen kapulan Savu karkasi liikkurin luo, mutta viis siitä. Kapulan pito on ollut meille niin vaikea, että nyt kun sillä esineellä on Savun silmissä viimein arvoa, saa se minun puolestani possutella aiheen tiimoilta niin paljon kuin haluaa. En missään tapauksessa halua lässäyttää sen intoa, joten senkus tavoittelee kapulaa muiltakin. Koiran takiahan tätä tehdään, ei pisteiden, joten mitäs pienistä 😅


 

2 kommenttia:

 1. Vau, paljon onnea! On varmaan ihan huippufiilikset tuollaisen koitoksen ja noiden tulosten jälkeen!
  Mä en ole juurikaan kisannut, mutta ne pari kertaa kun olen, niin tunnistan ton jännityksen.
  Aina ihmettelen, että miksi ihmeessä jännitän, kun eihän tämä nyt ole kuolemanvakavaa (eihän 😆🤣?), mutta ei se auta, silti jännittää.
  Ehkä pieni jännitys on hyväksikin, jotkut väittävät :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuntuu kyllä ihan uskomattomalta että kaiken työn ja kompastelujen jälkeen meillä on vihdoin yksi ykköstulos :D
   Ja samaa mietin itse jännittämisestä, että kyseessähän on hauska harrastus xD

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)