29 lokakuuta 2021

Lokakuun treenikooste

 


Lokakuun treenimäärät jäivät vähäisiksi lomareissun ja kahden viikon flunssarumban vuoksi, mutta sisältäöä treeneissä oli! Ennätettiin poiketa meille uudella Kramien hallilla, pitkästä aikaa vierailtiin myös Ylökkillä ja pari päivää sitten Canisportilla tehtiin kuukausittainen rallytokon ratatreeni. 

Tokon seuraaminen on ottanut kivan harppauksen nyt lokakuussa. Savu kykenee taas seuraamaan pidempää matkaa tiputtamatta kontaktia, kääntyy sujuvasti mukana ja selviää vauhdinmuutoksista haukkumatta. Vielä toisinaan se jää vähän arpomaan, pitikö pysähtyessä mennä perusasentoon. Mutta vähäisillä treenimäärillä saatuun etenemiseen olen oikein tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa.

Luoksetuloa, kaukoja ja hyppyä olen harjoitellut siltä osin että Savu jäisi katsomaan perääni. Liikkeiden haasteet ovat olleet lähinnä siinä että Savu onkin alkanut haistella tai katsella ympärilleen, eikä ole siten aivan kuulolla minun huhuillessani käskyjä. Kovin montaa harjoitusta ei ole vielä takana, joten tuloksista en ole aivan varma.

Kapulanpito ja nouto ovat ottaneet suuren harppauksen ja tämä valtava läpimurto on tuntunut huikealta voitolta. Pito ei enää sinällään ole ongelma, vaikkakaan en näe mitään syytä pihistellä siitä palkkaamisesta. Olemme alkaneet harjoitella varsinaista noutoa ja aika kivasti Savu tuo juosten kapulan käteeni. Hyppynoutoa tehtiin viime viikolla kylmiltään ja siitä Savu suorastaan innostui. Kai se pitää rohkaistua ja suunnata kiikarit avoimeen luokkaan.

Rallytokon puolenvaihto käännöksiä hiottiin vähän uudelleen. Olin vallan unohtanut molempien samaan suuntaan kääntymiset ja ne ovat itselleni motorisesti vähän vaikeita. Oikean puolen seuraamista tein nyt radallakin ja ainakin pujottelu sillä puolella sujui hienosti.

Rallytokoa pitääkin taas treenata järjestelmällisemmin, sillä ilmoitin Savun oman seuran kokeeseen. Samaan syssyyn ostin myös ratatreeni kerran, josko saataisiin kisarutiineja muistiin ja sitä myötä onnistuminenkin.

Kaikkinensa kiva lokakuu, vaikka tuntui ettei paljoa ehditty tehdä. Uusin ideoin marraskuuhun 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)