09 kesäkuuta 2022

Tokotreenit ja fiiliksiä

Viime viikkoina on ollut treenin suhteen hiukan hiljaista (muutoin on ollut aika kiireistä) kun viime viikon tokot peruuntui migreenin takia eikä kotona olla ehditty oikein asettua treeninurkkaukseen. Savulle pieni tauko ei ole tehnyt huonoa, mutta Loimu on tullut suunnilleen hulluksi. Selvästi täytyy pitää kiinni Loimun päivittäisestä tempputuokiosta ja olen sitä toki itsekin kaivannut 😂

Eilen oli Canisport tokovalkku ja Loimun tokoykkönen ja voi miten hienoja kumpainenkin koira oli. Loimu varsinkin yllätti olemalla ihan unelma ja tarjoamalla kaikkea jo oppimaansa 😍

Aloitetaan kuitenkin Savun tokovalkun muistiinpanoista. Ensimmäiseksi on mainittava että Savun häiriönsieto (etenkin muut ihmiset) ja sitoutuminen harjoitukseen on parantuneet merkittävästi. Lähtee se kylmiltään välillä haistelemaan paikkoja, mutta kun se on valmis se ei enää keskeytä tehtävää ympäristö häiriöiden vuoksi. Aiemmin Savu on siis haukkunut hallilla kaikki ihmiset ja koirat, varsinkin jos joku liikkui. Nyt Savu tarjoaa ryhdikkäästi kontaktia ja monissa tilanteissa vain huokaisee aiemman haukahduksen tilalla 💙

Kouluttajan aihevalinta osui meille kuin nenä päähän, nimittäin motivaation rakentaminen seuraamiseen. Emme siis keskittyneet tekniikkaan tai kestoon, vaan pääasia oli että koiralla oli hyvä asenne ja motivaatio seuraamiseen. Tekemämme harjoitukset tuntuivat sopivan Savulle tosi hyvin ja me otetaan nää ehdottomasti viikottaisiin omatoimitreeneihin! Palaan seuraamisasioiden kanssa myöhemmin videon kera.

Tehtiin seuraamista silmällä pitäen myös kehätreeni, niin että helppo ja kiva liike palkatta alle ja siitä jatkettiin seuraamiseen, josta kunnolla palkkaa. Minä tietysti painelin kehään ensimmäisenä ja siitä vain kylmiltään ajattelin Savun kiertävän kartioryhmän. No ei toki yllättänyt, mutta Savuhan meni toki aluksi haistelemaan kehää koska se osa hallista oli siltä iltaa tutkimatta. Haistelutuokion jälkeen jätin Savun istumaan ja kävin näyttämässä sille kartiot (tää on toiminut sille treeneissä hyvin matkan lisäämisen kans) ja palasin lähemmäs koiraa. Savu kiersi kartiot virheettä ja otin sen lennosta seuruuseen (en viitsinyt alkaa sähläämään perusasentojen kanssa koska riski epäonnistumiseen olisi kohonnut reilusti) ja Savuhan lähti hienosti mukaan. Palkkiot ansaittu ja tän tyyppistä treeniä pitää alkaa ehdottomasti tekemään enemmän kokeita ajatellen.

Lopuksi mentiin vielä paikkisriviin, oltiin rivissä hetki ja sitten poistuttiin paikalta. Jos silloin tällöin yhdet omatoimitreenit menee penkin alle, niin Canisportin treeneistä jää aina hyvä mieli ja fiilis, että kyllä meistä vielä jotakin tulee! Tuskinpa tavoittelisin Savun kanssa voittajaluokan kokeita ilman Janikan valkkuja! Voin suositella.


Loimu tuli halliin hullunmoisella tarmolla ja asettui samantien nuuskumattohommiin. Harjoittelimme hiukan koirahäiriöitä mutta juuri eilen Loimulla oli niin hyvä flow ettei kurssin toinen koira ollutkaan mikään häiriö. Ehkä Loimu on haukkunut sen tarpeeksi monta kertaa aiemmin... 😅

Pitkästä aikaa tehtiin myös merkin kiertoa ja selvästi joku muistikuva Loimulla siitäkin oli. Ihanasti tarjosi kontaktia pienissä siirtymissä ja perusasentoa jos pysähdyi. Selvästi jotain on tehty oikein vaikka nyt on pientä taukoa ollutkin.

Seuraamisen tekniikkaa vilkaistimme Loimun kanssa, kun viime kerralla se jäi meillä välistä. Itselleni onkin ihan uusi juttu opettaa seuraamisen tekniikkaa paikallaan korokkeiden avulla, mutta Janikan perusteellisen selityksen jälkeen tässä on kyllä paljonkin järkeä. Seuraamisesta tämänkin suhteen lisää myöhemmin, ihan oman postauksensa verran.

Luoksetulon jäämistä harjoiteltiin lelun kanssa ja aikas kivasti päästiin alkuun. Luoksetulon vaihtoehtoisista palaamisista vasten hyppääminen on Loimulla kaikista vahvin, mutta jalkojen välistä juoksu ja käsikosketus sujuvat myös.

Kaikkinensa kurssi-ilta oli taas viikon piristys!

Viikonloppu meneekin tokoleirillä, jota oon odotellut ihan into piukassa. Viime vuonnakin oli niin huisin kivaa ja ollaan edistytty Savun kanssa paljon. Tänä vuonna on toki mukana Loimukin, joten tulee harjoiteltua samalla kahden koiran kanssa retkeilyä. 

Palaan alkuviikosta leirikuluumisin, hyvää loppuviikkoa lukijoille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)