28 kesäkuuta 2022

Savu 6v


Hyvää syntymäpäivää maailman paras Savu ja siskonsa Cismet!

Savu täyttää tänään kuusi vuotta ja pitäähän sitä vähän tunnelmia kirjoitella ylös. Olen onnekas, että Savu on saanut elää tähän synttäripäiväänsä asti. Savu on siis ensimmäinen koirani, joka on tähän ikään asti päässyt. Osin tämä tuntuukin saavutukselta vaikka järjellä tiedän etteivät epäonniset aikaiset loput aiemmilla koirillani olleet minun syytäni. 

Kuusi vuotta yhteistä arkea Savun kanssa on ollut kasvattavaa ja kehittävää näin koiranohjaajan näkökulmasta. Vaikka Savu on varsin leppoisa tapaus, ei se silti ole päästänyt minua helpolla vaan pitänyt hyvinkin nöyränä. Savun kanssa olenkin saanut paneutua koiran tunnetilojen muuttamiseen. Suurimpina koulutuspulmina mainittakoon noutokapula Näin opetin noutokapulan pidon 10/2021 ja ohitukset hihnassa Remmirähjän omistaja 5/2022. Näiden projektien lisäksi olen päässyt perehtymään hyvin perusteellisesti koiran palkkaamisen, sosiaalisen palkitsemisen vahvistamiseen sekä siihen, miten saan koiran sitoutumaan harjoitukseen häiriöistä huolimatta. Savu on ollut hyvin kärsivällinen opettaja, joskaan se ei ole antanut virheitäni juurikaan anteeksi. Minkä on itse mokannut, sen on joutunut itse myös korjaamaan.

Kuusivuotias Savu on arjessa mutkaton tapaus ja treenikentillä tuntuu että olemme vihdoin päässeet vauhtiin. Kaikkinensa kaikki tekeminen on Savun kanssa tosi kivaa. On ollut palkitsevaa seurata koiran kehitysti siinä ohella, kun oppii itsekin uutta. Treeneissä on kivaa ja kuvausprojekteihin Savu on luottomallini. Sen paikalla olemisen vahvuus on olennainen asia, kun otettiin talvella kuutamokuvia öisessä metsässä.

Harrastus- ja retkikoiran tekemisten lisäksi Savu on mitä mainioin perhekoira. Sille pikkuväkemme on hyvin tärkeä ja Savu viihtyy oma-alotteisesti lasten lähellä. Se tykkää seurata leikkejä tarkasti, maata sohvalla lapsen kainalossa lastenohjelmia seuraten ja nukkuu mielellään osan aikaa illalla lapsen vieressä. 

Järjestyksestä ja harmoniasta pitävä Savu on osoittanut joustavuutensa ja mukautuvaisuutensa paitsi lasten, myös rakettina sinkoilevan Loimun kanssa. Pentu on selvästi piristänyt Savua, sillä nyt Savulla on jatkuvasti kaveri jonka kanssa tehdä koiramaisia juttuja. Päivä päivältä vähemmän Savu haluaa eri huoneeseen Loimun kanssa, vaan nykyisellään Savu vastaa lähes kaikkiin Loimun leikkialotteisiin ja tykkää nukkua myös Loimun kanssa yhdessä.

Toivon saavani jatkaa opinmatkaani Savun kanssa vielä monen monta vuotta. Synttäriviikkonsa Savu viettää vesileikeissä, keliolosuhteet ovat sen kaltaiset. Synttärilahjaksi nimitettiin eilistä osteopaattikäyntiä; Savu oli hitusen jumissa, mutta kokonaisuutena varsin hyvässä kunnossa. Kelpaa jatkaa kesän seikkailuja luonnossa ja treenikentillä.

Alla Savun kesätouhuista koostettu video synttäreiden kunniaksi 😊

4 kommenttia:

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)