17 helmikuuta 2016

Tehopäivä

Jos kuvissa huomaa positiivisen eron, niin huippua. Viimein Lightroom saatiin koneelle asennettua ja toistaiseksi se vielä toimiikin. Vähän harjotitelua vaatii taas... Eiliseltä on vasta murto-osa kuvia käsiteltynä, lisää tulee ajan kanssa.


ei oo päätä mut häntä kylläPääsin ajoissa töistä ja niinpä suuntasimme aikaslailla samantien juoksuttamaan koiria. Semikivasti meni sekalaisen sakin kanssa. Vähän vanhemmat nartut ottivat yhteen ja Tuikku sai ansionsa mukaan, kun porokoira rei'itti sitä. Tuikun arvokkuus luhistui ja murtui ja lössykkä gangsteri ei varmaan haluais tätä tietoa someen, muahaha. Kersat sen sijaan rällättivät menemään ilman pulmia ja baanaa riitti. Aurinkokin kurkki ihanasti ♥

Illemmasta mentiin hallille vapaaharkkavuorolle. Vilkku pääsi hommiin ja mitähän kaikkea me tehtiinkään...

Kontaktin pitäminen sujui hyvin. Vaikka leluja oli maassa, Vilkku hakeutui tosi kivasti mun luo. Ja vaikka Janika heitteli ja heilutteli patukka lähistöllä, ei sekään häirinnyt. Ihana huomata edistymistä.

Impulsiiviharjoittelu oli mielenkiintoista ja jos ei muuta niin ainakin minä ymmärsin pointin. Vilkulla homma meinasi mennä hiukan haisteluksi ja ei se nyt ihan ideasta kiinni päässyt. Juoksi lelun perään, mutta palasi sitten kyllä kun ei saalista saanutkaan.

Hyppyä otimme ihan leikin varjolla. Hösötin esteen lähellä ja juoksentelin ees taas. Aina kun pentu hyppäsi niin bileet. Ei tarvinnut montaa kertaa antaa lelua palkaksi, kun Vilkku hyppi koko ajan. Viskottiin ihan urakalla ja kahden lelun leikki toimi pitkästä aikaa tosi hyvin.

Seuraaminen otettiin loppuun, itse vähän alkuun taas sähläsin. Mutta kyllä se siitä sitten lähti, oli tiivistä, tarkkaavaista ja kontaktikin pysyi. Muistin myös palkata riittävän usein, oikeasta suunnasta ja melko vaihtelevasti.

Treeneistä jäi kaikenkaikkiaan hyvä mieli ja lähdimme hakemaan vielä pizzaakin. Kiitoksia Janika kokopäivä seurasta ja kyydeistä!

7 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia :) Vilkku on tosi symppis! Oletko koskaan palkannut kainalosta? Näkisin että kun palkkaat taskusta niin Vilkun takapää lähtee välillä aukemaan eikä se pysy draivissa mukana. Heittäisin sellaisen ajatuksen että laita palkka vasempaan kainaloon ja hyvästä seuruusta palkka tipahtaisi kainalosta. Sillä voisit saada seuruuta myös tiiviimmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa katoin. Itellä sain tosta just hirveen ison ongelman ja sit alotin koko paskan alusta :D Ite monesti kiepsautan ulospäin tai just kainalopalkka. Takapalkka ois hirmukätevä mut Tildalla se nostaa kierroksia liikaa useimmiten. Jos se osaa hakea kaukopalkkaa niin laittasin sun taakse vasemmalle takaviistoon palkan ja vapauttasin ulkokautta pyöräyttämällä alustalle. Palkkaat kyllä fiksusti tolleen ulkopuolelle, mutta kun se on vähän pitkäselkäsempi niinku just Tilda nii sillä jää se pylly vinoon vaikka eturkoppa oliskin suorassa tai taipuneena ulospäin :D

   Poista
  2. Joo huomasin itsekin videolta että vaikka "palkkaan suunnitellusti" niin Vilkku kiepsahtaa tuossa ihan hassusti. Takapää elää myös vähän omaa elämäänsä ja toki se noin aloittelijalla hortoileekin. Vähän auki on tosiaan se miten palkkaisin tuota seuraamisesta. Tarkoitus on kuitenkin että koira ymmärtää sen palkan ja osaa odottaa sitä jne. Eli ihan koko ajan en edes halua vaihtaa koko palkkauskuviota kun enempi vähempi sitäkin täytyy opetella. Kainalopalkkaa kokeilin joskus mutta ei Vilkku silloin mitään tehtävää pysty suorittamaan :D Tuohon persukseen ja palkkaussuuntiin pitää pureutua enemmälti.

   Poista
  3. Tosin tokoon tuo seuruu on ihan hyvä ja riittävä, todennäköisesti moni tuomari myös tykkää. Tiedän monia jotka ei tykkää pk-seuruusta, kun se on niin tiivis. Mutta suosittelen myös kainalopalkkaa tai takapalkkaa koittamaan. :)

   Poista
  4. Persuksen paikkaan ja messissä pysymiseen auttaa se armoton perusasennon kieputtelu :D Ja peruuttaminen on auttanu monia tuttuja koiria tajuamaan että kas niillä on takajalat. Mutta tosiaan tiivis pk-seuruu ei aina oo tokotuomarien mieleen, mutta mulle ainakin pääasia on että mä ite tykkään sen seuruusta.

   Poista
  5. Hei tän takia jouduin jättään kuvaamisen et päästiin kikkaileen. Siinä kun palkkasignaali annettiin perusasennossa ja lähettiinkin liikkeelle ennen namin antamista oli ideana säilyttää oikea paikka liikkeellelähdössäkin. Kun ollaan perusasennossa vahvistettu oikeeta palkkapistettä, saadaan odotusarvo kohdilleen lähtöihinkin. Eli koiralle on kannattavaa pysyä oikeessa kohdassa, koska se tietää saavansa siitä vahvisteen seuraavana. Tähänhän se vastaskin ihan mukavasti.
   Kainalopalkka ei tosiaan kuulosta ihan Vilkulle sopivalta, ehkä ennemmin lelusta luopumisen kautta? Roikotat lelua vasemmassa kädessä koiran pään vieressä, kun sujuu niin lähdet liikkeelle ja hyvästä paikasta saa luvan iskeä leluun.

   Poista
  6. Joo luopumisen kautta funtsin itsekin ja perusasennoissa me on joskus tehtykin sitä :) Voin vaan kuvitella mitä fiaskoa ja mutkaa koko homma ois jos mulla ois lelu kainalossa. Tai sitten koiraa ei vaan kiinnosta, se ei tajua ja leluki mäjähtää päähän ja se ei suostu seuraa enää ikinä :D

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)