22 huhtikuuta 2016

Ettei nyt vaan sattuis mitään


Tiistai illan treeneistä en näemmä ole muistanut raportoida. Mukana hallilla molemmat hurtat ja puuhastelua monenmoista. Tuikku suoritti rallyn alokas kylttejä ja teimme rataakin. Työskenteli tosi hyvin ja mainiolla vireellä, mitä itse menin kylttijärjestyksessä vähän sekaisin.

360 vasemmalle meni tosi hyvin ja päästiin bilettään kunnolla!

360 oikealle olikin vähän löysän puoleinen ja sitä harjoiteltiin useampaan otteeseen.

Eteen tulot oli tosi tiiviitä ja kerrankin suoria.

Peruuttaminen ja eteentulo sujuivat hyvin.

Sivu, askel sivu jne. Tuikku oli ihan pihalla mitä piti tehdä. Helppo ja aiemmin mieluisakin liike meni ihan sähläämiseksi.

Vilkku harjoitteli alkajaisiksi rauhoittumista. Siirryimme kentälle ja palkkailin kontaktinhakuisuudesta. Paljon parempaa menoa kuin silloin kun aloitimme. Ei pahasti lähtenyt katsastamaan ympäristöä, vaan pystyi keskittymään minuun.

Seuraaminen on työn alla. Otettiin muutama pätkä eri tavoin ohjaamalla. Saatiin ihan superhyvä pätkä, siitä bailut ja seuruut olikin siinä.

Kaukojen tekniikkaa harjoittelimme myös ja saatiinkin hyviä vinkkejä, miten niihin saa vielä lisää napakkuutta. Pätevä piski.

Lopuksi kaverin kanssa pohdimme lihaskunto harjoitteita ja takapäätreenejä. Päätimme tehdä ponnistusharjoituksia, sillä sunnuntaina testattuamme Vilkun hyppytekniikka on ihan hakusessa. Se ei ponnista kunnolla ja se vetäisi takajalat mielellään mahan alle. Tästä on päästävä eroon nyt samantien ja takapäähän pitää saada lihasta. Toisinaan koira pitää opettaa käyttämään syviä lihaksiaan, jotta homma alkaa sujumaan. Kyhäilimme erilaisia esteitä ja videoimme suoritukset, kyllä sieltä hyviäkin ponnistuksia sitten saatiin, joissa oli jo voimaakin. Näistä on hyvä verrata, miltä homma näyttää myöhemmin.

Kotona olen nyt naksutellut Vilkulle kurrea, se on kuitenkin vielä vähän haastava. Asennonvaihdot sujuvat hyvin jakkaralla. Vilkku osaa myös pudottaa etujalat jakkaralta ja hinata itsensä ylös. Tämä on ollut hyvää jumppaa. Peruuttamisen alkeet on aloitettu, samoin jakkaran kiertäminen takajaloin. Tason kiertämistä me teimmekin joskus silloin, kun Vilkku oli pentu. Jospa saisi nyt vähän tolkkua hommaan. Lenkillä olen pyytänyt Vilkkua hyppimään kiville ja puunrungoille. Ylipäänsä olen alkanut temputtamaan molempia enemmän, ihan lihaskuntoa ajatellen, kuvia varten ja onhan se sitäpaitsi hauskaa!Eilen Vilkku pääsi viimein vetohommiin. Lähdimme Marikan kanssa metsäautotielle ja Tuisku ja Vilkku liinoihin. Alkuun juoksivat seisingin kanssa, mutta koska Vilkku haluaa yhtäkkiä vaihtaa suuntaa "jee tuolla on lätäkkö", otimme seisingin pois. Tuiskuahan moinen poukkoilu vain häiritsi. Erillään koirat vetivät hyvin ja Vilkkukin lähti oikeasti vetämään pyörää, eikä jänskännyt yhtään. Pari pätkää Vilkku veti yksinkin ja se alkoi ihan vetää ja juosta. Siitä isot kehut ja kiitokset ja sitten pääsi kaverin kanssa rallaamaan. Hyvä vetokoira tulee! Vesihirmumme on alkanut pyydystää keppejä lammikoiden pohjasta, hölmö...

Tänään kävin kuvailemassa Vilkkua Museonmäellä. Tuikkukin oli mukana, mutta kaatosade keskeytti hommat, joten se jäi kuvaamatta. Ihan huippu miljöö kuvaushommiin, joten ensi kerralla Tuikusta sitten. Vilkku harjoitteli puuhun koskemista, pitää jalostaa tempusta halaaminen vielä. Kuvauspuuhien jälkeen lähdettiin Veeran kanssa juoksuttamaan koiria. Vastikin on kasvanut sen verran, että Tuikunkin saattoi ottaa ilman pelkoa pennun murskaamisesta. Hyvin kolmikolla menikin.

Huomenna meidät voi bongata Pirkkalan mätsäristä, saa tulla moikkaan!

4 kommenttia:

 1. Onko sulla noi punaset narut enää joustavaa vai vaan tuo pyörässä oleva? Tyynen kanssa kahdet pyöräilyt takana ja suurin probleema ton narun kanssa. Mulla on tommonne musta joustoliina, mutta oon väkertänyt sen kiinni sekä koiraan että pyörään. Tolleenhan ton sais paljon fiksummin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta oli kaverin hihna ja laitettii se vaa että naru olis kokonaisuudessaan pidempi. Musta on siis kuitenkin joustava, mutta myös mun varsinaisissa vetoliinoissa on sisäänrakennettu jousto. Vilkkua ajatellen nyt alkuun tuplajousto oli tosi jees.

   Poista
 2. Ihania kuvia ♥ Mä en malta odottaa että saadaan nulikat vetopariks!!!! :D

  VastaaPoista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)