15 syyskuuta 2016

Pentu-uintia ja reissusuunnitelmia
Savulla oli eilen ensimmäinen pentu-uinti ja voi miten hienosti pikkuinen meni. Rampilta piti auttaa laittaa veteen, mutta muutoin Savu uiskenteli itse altaan ympäri, kun minä juoksin reunoilla. Moitteetta ohjautui rampille ja kipusi ylös. Savun uintityyli on mukavan rauhallinen ja tasapainoinen, se ei hätiköi vedessä, mutta ei kuitenkaan laiskottele, vaan takapääkin tekee töitä. Savu oli koko poppoon nuorin, uintiryhmässä olivat melkein vuoden ikäiset labbis ja jokin toinen lintukoira.

Pesuilla Savu oli paljon reippaampi kuin viimeksi, ei enää kitinää, mutta varma mökötys kylläkin. Pesuseuraksi Savu sai seuraavan uimasin, söpön aussin. Voi miten se suuri pehko kiinnostikaan pikkuista pentua. Pesukaveria lähinnä ällötti pieni ja tunkeileva pentu, hih.

Tänään Savu oli puuhastellut yksinollessaan. Ei mitään suurempia, mitä nyt tassutellut jätöstensä yli, houdinoinut itsensä portista makkariin, syönyt laturin ja tassuissaan levitellyt kakkaa sinne tänne. Unohtakaamme portit, Savu sai kuistieteiseen oikein mukavan pedin ja sanomalehdet, yksinolot voi vietellä siis siellä. Ajattelin ensin eteisaulaa, mutta ninjaa leikkivä pentu ja portaat, joiden kaiteiden läpi mahtuu hyppämään... Hmm, kahdeksan tuntia niissä leikkiessä on vähän liian pitkä aika. Savu kun tykkää rallittaa portaissa ja olen sen kahdesti niistä yllättänyt kikkailemassa alastuloa täysin väärää reittiä.

Ulkonakin pentu kohelsi tänään oikein täysillä. Lunan kanssa kilpasilla ja hupskeikkaa, Savu heitti kuperkeikan. Kuului vinkaisu ja pentu linkkasi hämmentyneenä. Vein Lunan sisälle ja kolusin Savun perinpohjin, ehdin videoidakin linkutusta. Yhtä nopeasti oikea takajalka palautui normaaliksi, kuin oli alkanut oireillakin. Samantien Savu hieroi itseään kastematoon, pyydysti hyttysiä ja leikki omenoilla. Hyvä merkitä kuitenkin muistiin, vaikka sitten turhaan. Seurailin jalkaa illan, ei mitään ontumiseen viittaavaa. Tarkkailen vielä huomisen ja puntaroin lauantain retkeä. Maasto on kylläkin helppoa ja luontopolku lyhyt. Mikäli pentu ei aristele jalkaa enää ollenkaan, mennään suunnitelmien mukaan. Ehkä hysterisoin, ehkä en, jos, niin toivottavasti turhaan.

Suurempia syyssuunnitelmia ei ole. Pentu-uintia on vielä kaksi kertaa jäljellä. Joitain päiväretkiä on alustavasti suunniteltu. Isompi reissu tehdään tuttuun tapaan pääkaupunki seudulle, mutta suunnitelma on vielä vähän auki. En vielä tiedä, onko reissu päiväreissu vai yön yli kestävä, jos jälkimmäinen, niin missä nukutaan. Hotelli voisi olla pennun kanssa mukava kokemus, vaan saapa nähdä, mistä sitä itsensä taas löytää.

Olisiko Helsingin seudulla lokakuun puolenvälin aikaan tavattavissa muita pentuja? Minulle kelpaisi seuraksi toinen koirabloggaaja? :)

9 kommenttia:

 1. Oo vähänkö kiva kun tuutte pääkaupunkiseudulle päin! :) Mulla ei vaan ole harmillisesti pentua Savulle seuraksi, mutta jos isommatkin kaverit kelpaa, niin sellainen kyllä löytyisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon varmaan liiankin tarkka, mut nirsoilen vähä isojen koirien suhteen, kun en halua pennulle huonoja kokemuksia, varsinaisesti muuten koiran iällä/koolla ei ole merkitystä :D

   Poista
 2. Wau huskynpentu voisi lähteä leikkimään? :) Waukkeli ukkeli on nyt 12 viikkoa ja menevä pakkaus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa! Mistäs saan teihin yhteyden vai laitatko mulle sähköpostia? :)

   Poista
 3. Toi on kyllä ihana toi sun banneri ♥.♥

  VastaaPoista
 4. Viikon 42 meillä häärää parsonrusseli, mutta se ei oo kyllä enää pentu.. Ja Nana on niin hapan vanha akka, et en sitä kyllä halua sun pennun lähettyville :D

  Mut olis mukavaa nähä sut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä russelin kokonen sessu aina menee :D Ja mikä jottei, vois mennä vaikka syömään, kun jossain sitä pitää reissun aikana tankatakkin :)

   Poista
  2. Se o aika täpäkkä. Mutta joo kuulostaa hauskalta, palataan :)

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)