27 lokakuuta 2016

Koirantäyteinen arki



Olohuoneen tauluperheeseen tuli tänään lisäystä. Ifolorin alennuksista tilasin Canvas taulun Savusta. Paketissa tuli myös muutama tuote pukinkonttiin valmiiksi. Niinpä, kaupoissa on jopa joulukalentereita ja nyt on vasta lokakuu... Lokakuinen ilma on harmaa ja kylmä, kolea ja tylsä, kaikenkaikkiaan mälsä. Syksy on lempivuodenaikani, mutta näitä päiviä inhoan.

Eilinen lenkki pentujen kanssa sujui mukavissa merkeissä. Löysimme uuden pellon ja seurasimme sitä viimeksi löytämäämme puroa eräälle lammelle asti. Savu ja Luna rallattivat mielissään. Leikit ovat koko ajan tasaisempia, itse asiassa peli on herkästi sitä, että Savu ketteränä pakenee lelut ja kepit suussaan ja Luna vain kompuroi. Harvemmin Luna kerkeää saamaan kiinni. Ja jos joskus saakin, niin Savu ei irrota.

Miellyttävä luoksari kummallakin, etenkin metsälenkeillä. Luna varsinkin on tosi kiinni minussa, vaikka irti pidänkin. Tästä ollaan palkkailtu runsaasti, sietäsi pysyäkin tuollaisena. Vihellykseen vastaavat kumpainenkin hienosti ja Savukin pysyy luoksetulojen jälkeen hienosti kuulolla.



Kiki tuli eilen hoitoon ja touhua onkin riittänyt. Neiti leikittää pentuja hienosti ja pitää kovaäänisesti rasavillit kurissa. Luna uskoo heti ja on niin mielin kielin, ettei tosikaan. Savu sen sijaan tutumpana kiehnää ja möhlii, tunkee suuhun ja oikein härnää. Vähän sellaista ihannoivaa käytöstä, Kikikin ainakin salaa nauttii ihailijansa seurasta, hih.

Porokoirasukuisten kanssa käväisin tänään töiden jälkeen porukoilla. Hienosti käyttäytyivät ja Savukin aika mukavasti tuli autolle takaisin. Rasti ruutuun, viikko ilman pahoinvointia ja kuolaamista, jes! Kaikenkaikkiaan arkiluoksarit ja sisälle ja autoonmenot ovat edistyneet paljon. Savu ei enää pakene, jää alkuun kuikuilemaan, mutta tulee sitten. Iso reipastus.

Vierailun jälkeen lähdin kotosalla koko kolmikon kanssa lenkille. Kolmen kanssa hihnailu oli kyllä aikasmoista, Savuhan ei hihnasta juuri perusta, Luna ei osaa ja Kiki menisi irti paremmin. Kolmelle on aika turha tunkea samaan aikaan ruokaa suuhun, menettämättä sormiaan. Pari sataa metriä pakollista remmeilyä meni aika kivuttomasti onneksi. Peltoilut sujuivat mainiosti, Kiki juoksutti pienempänsä ja nautiskeli äänestään.

Kaverikuvan onnistumisesta olin yllättynyt! Postauksen kaikki kuvat on otettu pätkäputki 35mm. Sillä ei ole tullut useinkaan kuvailtua ja olin yllättynyt, miten kivoja kuvia oikeastaan sainkaan. Pimeähän ulkona oli, joten siihenkin nähden kivoja. Kaverikuvassa tosiaan, Savu näyttää ihan hurjan isolta. Missä välissä se alkoi kasvaa?

Mitä se lenkki olisikaan ilman kohokohtia. Kikin löytämät ulosteet olivat niin miellyttäviä, että niissä piti kilpaa Lunan kanssa pyöriä. Sitten kieputettiin Savua maassa ja kaikki kolme sukelsivat saviseen ojaan. Ihan oikeasti sukelsivat. Ne kaivoivat sieltä juuria tai jotain muita klönttejä. En saanut kuvia, koska oli niin pimeää. Kikin tutkimusmatkailut päättyivät hihnaan, johan se oli vaihtanut siellä kasoissa väriä ja muuta hauskaa.

Päätettiin näppärästi oikaista ojan kautta kotiin. Niinpä, nilkkoja myöten ojalillingissä hihnassa kuperkeikkaa heittävät riemupellen ja parin pennun kanssa lenkkeily oli aika, mielenkiintoista, kärsivällisyyttä kasvattavaa. Oikeastaan ihan mukavaa. Väsynyt omistaja, onnelliset koirat, vai kuinkas se meni. Kotona vaahtopesulle kaikki kolme. Tuli sitten samalla pyykättyä urakalla ja pestyä kylppäri, eteinen ja keittiökin. Nyt ovat kaikki tyytyväisiä ja nukkuvat ♥

6 kommenttia:

  1. Kiki kyllä tunnistaa tilaisuuden kokeilla rajoja kun sellanen tulee vastaan :D ihanat ♡

    VastaaPoista
  2. Herranjumala kuinka iso Savu on! :o Missä vaiheessa siitä on tuommonen iso kaveri tullut, kun Kiki jää kohta kakkoseksi koossa :D Täytyy kyllä tulla täs joskus moikkaan teitä, nyt kun Veetikään ei saa leikin riemussa napattua paloja muista. :DD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on nyt ihan hiljan venyny mittaa ja vankistunu :D

      Poista
  3. Ainiin piti kysyä että minkä kokoisia nuo sun taulut on? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vilkun ja Savun canvasit on 30x40cm, Tuikun 20x30cm. Lasitaulut tais olla 15x20cm suuntasia.

      Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)