31 lokakuuta 2016

Koirakavereita ja pentukurssillaKikin hoitoreissu päättyi tänään, niin mukava turrikka kuin se olikin. Savun kanssa opettelivat uusia temppujakin, halaamista pääasiassa. Sunnuntaina poikkesin pentusten kanssa Koirakoutsin mätsärissä katselemassa. Savulle tuttua puuhaa, Lunalle uutta ja jännää. Lunan nyt ei sinänsä halliympäristöön tai hälinään tarvitse tottua sen kummemmin, halusin vain hiukan nähdä missä mennään.

Tiina lähti meidän kaveriksi juoksuttamaan hurttia ja voi kuinka Luna nautti seurasta! Jedi juoksutti toista ihan täpöllä. Savu tyytyi katselemaan, vaikka kinttuihin on tullut pituutta, on sillä vielä pitkä taival kunnon juoksuleikkeihin. Raasu piäni.

Aika nopea juoksutuslenkki oli, sillä kylmä ilma ja alkava sade latistivat innon. Haukut autoon nukkumaan ja burgeriin evästauolle, nam. Nappastiin kersoista vielä rakennekuvat, siinäpä ne ois. Lunttu reipas puoli vuotta, Savu pikkusta päälle neljä kuukautta.Tänään alkoi odotettu pentukurssi, käytönnön osuus! Sisko toi Savun minulle työpaikan parkkikselle, josta lähdin sitten suoraan ajamaan Tamskille. Savu oli hiukan veto pois, liekö päivän häärinyt Kikin kanssa. Autossa se kuolasi loppumatkasta, häkkimatkustus ei vain tahdo sopia sille. Näin ollen makupalatkaan eivät samantien maistunut. Kun aloimme sitten leikkiä, irtosi vielä kulmahammaskin ja koko lelu oli ihan veressä. Tämä ei tosin Savua haitannut!

Ensimmäisellä kerralla harjoittelimme koiran huomion merkkaamista. Kävelimme kenttää ympäri ensin yksitellen, kun kouluttajat neuvoivat milloin ja miten palkata. Ensins naks, sitten käsi taskuun ja palkka. Savulle homma oli tuttua. Muiden koirien aikana Savu piti huomion kivasti minussa. Jos jäin odottelemaan niin se tarjosi pyörimisiä, hyppyä, haukottelua ja peruuttelua. Ympäristöstään se ei ollut erityisen kiinnostunut.

Käsitargettia otettiin viimeisille minuuteille. Sekin tuttua hommaa ja onnistuneita settejä tehtiin useita. Osaava koira, innokas kouluttaja --> liikaa toistoja ja Savu laittoi itse itsensä tauolle. Pisti pötkölleen ja katseli muualle. Tauon jälkeen yksi  onnistunut ja bileet. Kotiläksynä harjoittelua lisää.

Alla video viikonlopun treenailuista. Hiukan pivottia, frisbeetä, jalkojen läpi juoksua ja ennen kaikkea leikkimistä. Lunasta tulossa myös videoita.

10 kommenttia:

 1. Tosi kiva video treeneistä, Savu on kasvanut ihan hirveästi! Videon perusteella kovin innokas leikkijä, ihan mahtava vetäjä - oikea lappalainen saalistaja ;) Ihania kuvia Lunasta ja Jedistä, ihanat kaverukset :D

  VastaaPoista
 2. Toi on niin tuttua, koira oppii nopeesti, ohjaaja ei osaa lopettaa ajoissa... onneks sieltä yleensä sen yhen onnistumisen saa vielä väsymisen jälkeenkin! :) ihana video, taitavaa takapään käyttöä jo Savulta ja eiköhän noin innokkaalla vetämisellä ne loputkin naskalihampaat sieltä kohta irtoo :D

  VastaaPoista
 3. Ihania kuvia sun koirista! Onnea tuosta sun uudesta koirasta :)!

  VastaaPoista
 4. Ihana kun se kuvissa näyttää jo isolle ja ihan porokoiralle, sitten sun vierellä se näyttää niin pikkuselle <3

  Ootko muuten tykänny tosta pro dogin taskusta? Mulla on se liivi mutta taskulle olis kans käyttäö. Ostin kesällä dogit lifen taskun mutta se on ihan liian pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pieni se vielä on :) No tasku, mitäs tuo, vajaan vuoden ollut ja rikki jo kumpikin vetoketju ja taskujen välisaumat :D Vaihtoon menossa.

   Poista
 5. Hei, minkälaisia asetuksia köytät noiden kuvien ottamiseen että saat tarkan liikkeessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho, on jäänyt näemmä vastaamatta. Asetukset riippuvat tosi paljon olosuhteista, mutta liikekuvauksessa suljinaika on yleensä 1/800 tai jopa 1/2000, valotuksesta riippuen.

   Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)