30 joulukuuta 2016

Vahtikoirailua ja peltorallia


Heipähei, kuulumisia pitkästä aikaa. Edellisestä juhlasta päästään niin toista jo pukkaa. Rankkaa, olisi nyt kaikki vaan ohi ja uutta puuhaa jo. Koirujen kanssa ei olla tällä viikolla tehty mitään ihmeitä. Pakastinta olen täytellyt ja hurtat on maistellut lohta ja kanankoipia. Sen johdosta Louna heittikin vatsansa ihan kuralle. Ei vielä raakaa sille, ei noin paljon.

Mukavasti on maaseudulla olosteltu ja kotoiltu, on niin mun juttu. Tänä aamuna ihan perinteisesti mentiin Lounan kanssa ulos. Menin hakemaan postia ja koira pyyhälsi maakellarin taakse tarpeilleen. Jokin tuntui oudolta ja katsahdin pihapiiriin uudelleen. No siellähän se oudon tunteen tuoja oli, ajokoira olla möllötti ja lupsutti meidän pihanurmea. Ihan hyvän kokoinen uros, taisi olla isoin näkemäni ajokki (ja niitä oon kyllä nähnyt). Äkkiä vilkasin maakellarille päin, Louna puuhasi siellä omiaan. Postit kainaloon ja sisälle päin.


Vaan Lounapa huomasi, että pihassa oli kutsumaton vieras. Se ampaisi hirveällä rähinällä kohti, seisten karvat pystyssä ja häntä tötteröllä. Ajokoira pakeni tielle orapihlajapuskan taa. Louna piti melkoisen konsertin, siinä tuijotettiin tuota hurttaa sekä minä, että se hölmistynyt ajokoira. Enpä ole Lounan nähnyt semmoista meteliä pitävän, saati että tuo nössöpieru näyttäisi noin uskottavalta.

Ajokoira oli aikeissa vaivihkaa lönkyttää tietä pitkin pois. Jäi kuitenkin vähän tontin nurkalle norkoilemaan. Siinä vaiheessa  Lounalla otti ohraleipä ja se ampaisi tielle. Enpä ole nähnyt tuota lörppähuuli mussukkaani noin raivoissaan. Taisi juosta elämänsä ennätysnopeudet. Kumpikin koira katosivat mutkan taakse ja siinä vaiheessa ehdin kiljua kaikki Lounan rumat lempinimet voimasanojen saattelemana. No, samantien se hölkytti takaisin, Louna pieni rinta rottingilla. Kävi vääntämässä ne tarpeensa sinne kellarin taa ja asteli sisälle.

Myöhemmin olimme lähdössä lenkille, sama ajokoira tuli pihaan taas. Kovin oli lepposa ja ressukan olonen. Louna se saikin ihan huolellisen kilarit taas ja Savu siinä säesti sitten mukana. Pitihän sitä vähän videoida. Sinänsä huvittavaa. Mietin, tajusiko Louna edes, että kyseessä kuitenkin vain ajokoira. Vaikka aika petojahan tuommoset ajokoirat on.Louna on ollut viime aikoina melko räiskyvä mielialoissaan. Se on myös saanut kavereiden poikakoirat käyttäytymään aika höpsösti. Ja tuossahan se ajokkikin meidän nurtsia nuoli. Vielä ei ole varsinaisia juoksuja näkynyt, mutta luulisi, että piakkoin alkaa. Ensi viikolla mennään katsomaan hoitopaikkaa, jossa Louna olisi juoksujensa ajan.

Mikäli nyt heti alkavat, pystyn periaatteessa pitämään Lounaa täälläkin. Se vähän riippuu. Jos on hyvää keliä, Savu olisi työpäivät tarhassa. Sisätiloihin en jättäisi, sillä kahdeksan tuntia on pitkä aika ja Louna osaa avata portit ja ovet ja vaikka mitkä. Eikä olisi ensimmäinen kerta, kun nuori uros yks kaks hoksaa, mikä on homman nimi.

Tänään meillä olikin taas koiravieras. Taavi staffi tuli kyläilemään. Voi mikä vauhtipakkaus. Juoksutti ja riehutti pentuja kyllä oikein kunnolla. Taavikin toki on vasta alle vuosikas. Hienosti tulivat juttuun ja vauhtia riitti. Lounalla ja Taavilla painileikitkin sujuivat mukavasti ja Savu osallistui juoksenteluun mielellään. Väsyessään kolmikko sitten nuhjasi kovastikin maassa ja Savu pieni oli jäädä jalkoihin. Hienosti jaksoivat metsälenkin ja toistensa retuutusta. Ensi kerralla taidetaan viedä Louna ja Taavi koirauimalaan. Postauksen kuvat olivatkin tämän päivän lenkiltämme. Kiitoksia kovasti Tanjalle ja Taaville seurasta.

2 kommenttia:

  1. Savu on kyllä ihanan näköinen herra <3 Hippu on oikea teräsvatsa, sillä ei ole ikinä mennyt kuralle vaikka kaiken maan raakaa alkoi saamaan pienestä pitäen. Raakaluita opeteltiin syömään kun hanpaat oli isot. Onneksi se ei ole herkkävatsainen vaan aina hyvä syömään ja kaikki maistuu...vaikka kasvoissose jää kuppiin jos et sotke kunnolla muun ruoan joukkoon :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Savu pistelee kans lihat menemään ja se on alunalkaen ollutkin täysin raa'alla. Sille menee nappulaa vain harvoin joskus treenien ohella. Louna taas on aiemmin syönyt vain nappulaa ja sen menee heti ruokia vaihdellessa vatsa sekaisin. Yritän sitä nyt pikkuhiljaa koko ajan vaihtaa raa'alle, mutta ilmeisesti lohi ja broiskukoipi samalla kertaa olivat vähän liikaa :D

      Poista

Kysy rohkeasti ja keskustele asiallisesti :)